10 klassieke misvattingen van architecten

LeoPatrizi / Getty Afbeeldingen

Als je aan een architect denkt, wat is dan het eerste waar je aan denkt? Wedden dat het een van deze top tien klassieke misvattingen is die we hieronder hebben samengesteld. Hoewel elk beroep bepaalde stereotypen bevat (en sommige kunnen geldig zijn), hebben architecten de neiging om daar te zijn met ingenieurs als het gaat om verkeerd geïnterpreteerde opvattingen.

Kijk naar onze lijst met tien klassieke misvattingen van architecten om te zien of er een zijn die je hebt, en overweeg misschien of dit echt geldige ideeën zijn of zijn het mythen die moeten worden ontkracht?

ArchiViz / Getty Afbeeldingen

1) Architectuur is voor mannen

Er zijn zoveel misvattingen over architecten, maar misschien is dit de eerste die moet worden ontkracht. Hoewel het waar is dat architectuur een door mannen gedomineerd veld is, is het niet waar dat het een carrière is die alleen voor mannen is.

Grote vrouwelijke architecten krijgen eindelijk hun aandacht met vrouwelijke architecten zoals Teresa Borsuk die de 2015 Woman Architect of the Year-prijs ontvangen.  Vrouwen hebben zeker een plaats in dit vakgebied van design.

IP Galanternik D.U. / Getty Afbeeldingen

2) Architecten zijn rijk

Helaas is dit niet waar. Ondanks de jaren van hard werken op school, betalen al hun studies zich niet uit in de zin van het banksaldo. Ondanks de heersende gedachte worden architecten niet betaald als artsen, ze verdienen een goed inkomen, maar niet een die hen rijk zal maken.

Het mediane jaarloon in 2013 was $ 74, 110 USD, waarbij de top 10% jaarlijks $ 119.370 USD verdiende en de onderste 10% $ 44.930 USD per jaar verdiende. Zoals je kunt zien, zul je zeker niet arm zijn, maar je zult ook niet rijk zijn.

Lees ook:   10 kerstkaartweergave-ideeën die uw mooiste kaarten laten zien

sl-f / Getty Afbeeldingen

3) Architecten zijn bouwers

Architecten gebruiken gereedschap, maar geen hamers. Architecten ontwerpen de gebouwen, ze bouwen ze niet. Hun ontwerpen en blauwdrukken worden doorgegeven aan de bouwers/ontwikkelaars die vervolgens het ontwerp tot bloei brengen.

Ja, dit vereist een nauwe relatie tussen de architecten en de bouwers, maar de uiteindelijke structuur wordt gemaakt door de ontwikkelaar / bouwer. Moeten we het salaris van een ontwikkelaar noemen? Nee, dat zou de architecten die dit lezen kunnen deprimeren.

Korisbo / Getty Afbeeldingen

4) Architecten zijn James Bond Cool

Hoewel veel architecten niet willen dat we deze klassieke misvatting ontkrachten – iedereen wil strak en cool zijn zoals James Bond – maar architecten zijn niet de excentrieke, coole, sigaren rokende personages die het grote publiek voor ogen heeft.

Sorry, het zijn gewoon gemiddelde mensen zoals de rest van ons, zittend aan bureaus (misschien in een hokje), gebogen over computers en meestal werkend aan de kleinste details van een project.

sl-f / Getty Afbeeldingen

5) Architecten zijn introvert

Verkeerd! Architecten kunnen het zich niet veroorloven om introvert te zijn – hun ontwerpideeën zouden nooit van blauwdruk naar realiteit springen als ze stil en verlegen waren.

Om hun ontwerpen geaccepteerd en serieus genomen te krijgen, en om de bouwers hun ontwerpen te laten volgen, moeten architecten luid en trots zijn.  Een verlegen architect zal het moeilijk hebben op dit gebied, omdat de baan sterk afhankelijk is van communicatieve vaardigheden met klanten, ontwerpers, bouwers, aannemers, publiek enz …

Explora_2005 / Getty Images

6) Het is een glamoureuze baan

De volgende Frank Lloyd Wright worden lijkt glamoureus, toch? Ja, het moet glamoureus zijn geweest om een beroemde architect te zijn die enkele van de meest ingenieuze structuren heeft gemaakt, maar dit is niet de realiteit voor de alledaagse architect.

Lees ook:   10 eenvoudige stappen om uw ideale salontafel te kiezen

De meeste architecten zijn druk bezig met het uitwerken van de details; het ontmoeten van stadsambtenaren; proberen door bureaucratische rompslomp heen te springen; het omgaan met bouwvoorschriften; beperkt door het budget van een klant of het bezoeken van aannemerssites – niets aan deze taken is glamoureus. Hoewel sommige architecten de kans hebben om te reizen, is het niet zo gebruikelijk als sommigen denken.

Marc_Osborne / Getty Images

7) Architecten zijn creatieve kunstenaars

Hoewel veel architecten die naar school gaan denken dat ze verbazingwekkend creatieve artistieke vaardigheden nodig hebben, is het gewoon geen functie-eis. Architecten moeten creatieve probleemoplossers zijn, maar ze hebben niet de vaardigheden van Picasso nodig.

In feite omvat veel van hun werk elementaire geometrievaardigheden die geenszins creatief zijn. En Computer Aided Design (CAD) heeft het potlood en papier vrijwel overgenomen, dus meestal zijn architecten gebogen over computers in plaats van hun eigen ontwerp te tekenen.

sl-f / Getty Afbeeldingen

8) Architecten werken alleen

Zoals de meeste projecten – architectuur is niet het werk van één persoon – is er een team nodig. Er zijn meestal tientallen mensen betrokken bij de grotere projecten (stagiaires, modelleurs, de CAD-ontwerpers, mensen in het veld etc)

Terwijl de meeste ontwerpbureaus een managing principle hebben: een persoon die het ontwerp faciliteert; het zijn meestal niet de echte ontwerpers. Het zijn eerder de lagere totemmedewerkers die het ontwerp maken, maar soms wordt het beheerprincipe ‘De Architect’ die het gebouw heeft ontworpen.  We zien hoe dit frustrerend kan zijn voor de rest van het team. Weet alleen dat als je in een tijdschrift leest over ‘die en die was de architect’ , er waarschijnlijk veel meer mensen bij betrokken waren dan die ene persoon die in het artikel wordt genoemd.

Lees ook:   Deze badkuipen zorgen ervoor dat je urenlang wilt weken

Akabei / Getty Afbeeldingen

9) Architecten kunnen u de materialen geven

Architecten ontwerpen, zoals we hierboven vermeldden, ze zijn niet de bouwers van hun ontwerpen; daarom zijn ze geen makelaars voor de materialen die in een project worden gebruikt.

Ze kunnen alleen suggereren welke materialen het meest geschikt zijn voor het ontwerp, en misschien een mogelijke bron van dergelijk materiaal aan de bouwers noemen, maar de bouwers hebben waarschijnlijk al hun eigen materiaalbronnen en misschien hun eigen ideeën over welke materialen het beste zullen werken.

YinYang / Getty Afbeeldingen

10) Alle architecten zijn gelijk gekwalificeerd

Ze gingen allemaal naar school om hetzelfde diploma te halen, toch? Dus ze moeten allemaal even gekwalificeerd zijn voor de taak die voor hen ligt? Verkeerd. Ja, architectuur is een wetenschap, maar er zijn talloze ideologieën die de manier waarop een individueel bedrijf uw werk benadert, kunnen veranderen.

Kijk naar hun individuele ervaringen uit het verleden: wat zijn ze overheersend in – Commercieel of huisvesting of groen ontwerp, enz.? Vraag hoe ze een baan aanpakken, wat is hun workflowproces, hoe zien hun eerdere projecten eruit? Geen twee architecten of architectenbureaus zijn hetzelfde, dus kies er een die het beste bij uw individuele behoeften past.

Wauw! Er zijn veel misvattingen over architecten. Geldt een van deze dingen voor jou?  Wij denken dat ondanks alle ups en downs van dit vakgebied, architectuur nog steeds een geweldige baan blijft waarbij je bekend kunt worden om je unieke en creatieve ontwerpvaardigheden.

Wat is volgens jou de meest voorkomende misvatting van architecten?