10 manieren om uw smartphone te gebruiken om uw huis te bedienen

Modern exterieur woningontwerp met tuin

Je smartphone is maar zo goed als de apps die je hebt, toch? Natuurlijk weet ik dat er andere componenten zijn voor een kwaliteitssmartphone dan alleen applicaties. Dingen zoals camera’s, internetverbinding, bestandsopslag of waar je het ook voor wilt gebruiken, maar als je de juiste applicaties in handen krijgt, kun je meer doen dan je denkt. Sterker nog, met de juiste tools kan je smartphone zichzelf zelfs terugverdienen.

Laten we enkele manieren onderzoeken waarop we onze apparaten kunnen gebruiken om onze huizen te beheren. Zie je, we leven in een tijdperk waarin huishoudelijke apparaten elke dag “slimmer” worden. Dat betekent dat ze krachtigere computerchips hebben geïnstalleerd in hun plastic / roestvrijstalen lichamen en dat ze met elkaar en met uw smartphone kunnen praten via Wi-Fi-connectiviteit. Hier zijn 10 manieren waarop u uw smartphone kunt gebruiken om uw huis te bedienen.

1 – Slimme thermostaten

Het coole kleine apparaat genaamd Nest krijgt de laatste tijd veel buzz. Herinner je je de iPod nog? Ja nou, de jongens die de iPod hebben ontworpen, hebben een heel nette thermostaat gemaakt. Deze thermostaat heeft wifi en wordt geleverd met een iPhone-applicatie. Dat betekent dat u de temperatuur van uw huis overal kunt regelen! Wil je geld besparen door de temperatuur lager te zetten terwijl je weg bent, maar wil je niet thuiskomen in een ijskoud huis? Geen probleem. Gebruik je smartphone om de temperatuur hoger te zetten voordat je thuiskomt.

Zodra je Nest gaat gebruiken, leert het je schema en programma zelf om optimaal veel geld te besparen op hulpprogramma’s. Dat betekent dat het niet lang zal duren voordat Nest de temperatuur al automatisch voor je verandert als je weggaat en weer omhoog gaat als je thuiskomt.

2 – Bewegingsgestuurde beveiligingscamera’s

De hand van een persoon die mobiele telefoon vasthoudt met CCTV-camerabeelden op het scherm

Prasongsin / Getty Afbeeldingen

Het hebben van een bewegingsbewakingssysteem voor uw huis is bijna beter dan kabel-tv. Er zijn handige toepassingen op de markt in combinatie met compacte, maar hoogwaardige beveiligingscamera’s waarmee u op de hoogte bent van iedereen in uw huis. Deze camera’s nemen niet alles op, ze wachten gewoon tot er beweging wordt gedetecteerd en schakelen dan in. Het kan u op uw telefoon waarschuwen dat het wordt ingeschakeld en u kunt overal ter wereld zijn en nog steeds live beelden van uw huis bekijken. Over een vakantievrede gesproken! Je kunt de beveiligingsinstellingen ook aanpassen met je smartphone, en als je dat koppelt aan enkele andere domoticasystemen, kun je bijna alles vanaf je telefoon bedienen!

Lees ook:   Alles wat u moet weten over ADT-huisbeveiligingssystemen

3 – Beveiligingssysteem

Inbreker probeert huis binnen te komen

Westend61 / Getty Afbeeldingen

Herinner je je dat huisbeveiligingssysteem dat je een paar jaar geleden had geïnstalleerd met het bedieningspaneel strategisch geplaatst bij de garagedeur of slaapkamer? Nu met de beschikbaarheid van mobiel computergebruik, kunt u het oude bedieningspaneel weggooien en alles via uw smartphone programmeren. U kunt ook direct meldingen ontvangen van vals spel. Hier zijn enkele thuisbeveiligingsbedrijven die controle bieden via uw mobiele telefoon: ADT, SimpliSafe, Vivint en Frontpoint.

Als u de nieuwste slimme sleuteltechnologie op de markt hebt genaamd Lockitron, kunt u uw familie en vrienden vergrendelen, ontgrendelen en tijdgevoelige slimme sleutels sturen als ze in uw huis moeten komen. Dit maakt het leven niet alleen probleemlozer, maar het neemt ook de zorg weg om uw buurman de sleutel van uw huis te geven terwijl u op vakantie bent, zodat hij uw hond kan voeden. Het enige wat je doet is hem een digitale sleutel geven die alleen werkt tijdens de tijd die je ervoor aanwijst en je huis gaat op slot zodra de tijd verstrijkt.

4 – Voerbak voor huisdieren

Automatische elektronische digitale huisdier droogvoer opslag maaltijd feeder dispenser

doomu / Getty Images

Als je net als ik bent, hou je van je huisdier, maar je hebt het super druk en het is niet altijd handig om thuis te zijn op geplande voedertijden. Er zijn verschillende applicaties op de markt die u kunt downloaden die een visuele bevestiging met een camera en een externe voedseldispenser mogelijk maken. Pintofeed is een van de weinige nieuwe feeders die deze coole nieuwe technologie gebruiken. We kunnen ze allemaal bedanken voor het feit dat ze wat gedoe hebben weggenomen bij het bezitten van een huisdier. Als iemand nu eens een geautomatiseerde poepschepper zou uitvinden…

Lees ook:   De beste doe-het-zelf huisbeveiligingssystemen

5 – Nieuwe verbeterde verlichting

Stijlvol slaapkamerinterieur

Bulgac / Getty Images

Phillips maakt een slimme gloeilamp genaamd Hue, waarmee je eenvoudig alle gloeilampen in je huis kunt bedienen. Dit is heel logisch als je niet volledig achteraf wilt inbouwen op nieuwe lampen of lichtschakelaars. Simpelweg door deze slimme lampen en u kunt de kleur van de lichten wijzigen, hoe fel of gedimd u wilt dat ze zijn, en natuurlijk ze inschakelen en uit… tot zover de clap-on en clap-off lichten.

6 – Koffiezetapparaten

Koffiezetapparaat

clu / Getty Afbeeldingen

Natuurlijk zijn sommige koffiezetapparaten op de markt al volledig programmeerbaar, maar hoeveel zijn er verbonden met uw smartphone? Kunnen ze koers corrigeren als je een verandering wilt aanbrengen? Als je ’s ochtends wakker wordt en je hebt geen zin in het normale kopje java, en je wilt je dag beginnen met een espresso, in plaats van door het hele huis te trekken om de schakelaar te maken voordat de koffiepot aangaat, doe het dan gewoon vanaf je smartphone. Scanomat loopt voorop in deze verbazingwekkend nuttige trend.

7 – Slimme toetsen

deur openen met smartphone

dowell / Getty Images

Het gebruik van traditionele sloten en sleutelklapjes om deuren te openen is zo 2012. Het upgraden van uw slot- en sleutelsysteem betekent veel veiligheid, zoals nooit zorgen maken over iemand die een carbon kopie van uw sleutel maakt om uw huis binnen te gaan wanneer u niet in de buurt bent. Het betekent ook dat u op elk moment kunt zien welke deuren zijn ontgrendeld of geopend. Je kunt ook tijdelijke sleutels maken voor mensen die op korte termijn naar binnen moeten. Maar voor mij, en het belangrijkste, betekent dit dat je geen onhandige sleutels meer in je zak hoeft te dragen om je huis te openen. Zoals ik hierboven al zei, loopt Lockitron voorop in deze opwindende technologie.

8 – Upgrades van stopcontacten

Als u niet op zoek bent naar het kopen van een dozijn nieuwe apparaten met wi-fi-mogelijkheden die met uw smartphone praten, zodat u uw koffiepot kunt inschakelen, kunt u oude stopcontacten achteraf uitrusten met slimme stopcontacten die app-vriendelijk zijn. Sluit gewoon uw apparaten aan op deze nieuwe stopcontacten en u kunt ze bedienen met uw telefoon. Het beste van alles is dat ze erg goedkoop zijn in vergelijking met het kopen van alle nieuwe apparaten!

Lees ook:   DIY Stump Verwijderen: Tips en trucs

9 – Start uw voertuig op afstand

Er zijn verschillende applicaties op de markt die uw smartphone verbinden met uw voertuig, zodat u deze op afstand kunt starten en uw verwarming kunt inschakelen. Dit is vooral gunstig wanneer je in klimaten leeft die, laten we zeggen, niet vriendelijk zijn om het hele jaar door een korte broek te dragen. 10 graden naar buiten rennen om de auto op te warmen is bruut en onnodig. Een bedrijf dat ik heb gevonden dat geweldige recensies en een innovatief product heeft, is Viper.

10 – Domotica

Een tabletcomputer gebruiken om een smart home-systeem te bedienen

Andresr / Getty Images

Het is waar dat je de meeste van deze toepassingen kunt doen? Ja, dat is het zeker, maar het probleem dat je zult vinden, is dat wanneer je al deze processen fragmentarisch maakt, je misschien tekortschiet door niet in staat te zijn om absoluut alles in je huis te dekken. Bovendien moet u mogelijk tientallen applicaties downloaden die met tientallen apparaten of apparaten praten om dit allemaal te laten werken. Over verwarren gesproken.

Overweeg een oplossing van derden om uw huis te automatiseren door oude apparaten, lampen, beveiligingssystemen en zelfs zonnepanelen achteraf in te bouwen. Als u in Noord-Amerika woont, overweeg dan om Vivint te gebruiken. Ze worden door veel 3rd party reviewers beschouwd als de beste “bang for you buck”. Als u in Europa woont, overweeg dan om Quby te gebruiken. Ik heb er ook goede dingen over gelezen. Als je maar een paar kleine huisdierenprojecten hebt, doe dan doe-het-zelf en test het uit, maar als je groot denkt en een beperkt budget hebt, automatiseer dan met een professional.