De beste badkamerverfkleuren voor elke stijl

Lichtgrijze badkamer met blush roze accenten

Badkamers zijn persoonlijke ruimtes die kunnen dienen als ontspannende heiligdommen. Wanneer u de badkamer opnieuw wilt inrichten, is een van de belangrijke beslissingen die u moet nemen het kiezen van de beste verfkleur. Met het brede scala aan beschikbare badkamerkleurkeuzes, kan het kiezen van de juiste overweldigend zijn. Hier zijn enkele beproefde kleurkeuzes om uw zoekopdracht te verfijnen en stijl aan uw badkamer toe te voegen.

De 20 beste badkamerkleuren

Hier zijn enkele van de meest populaire badkamerkleuren (en hun codes) die u kunt gebruiken om een mooie en ontspannende badkameromgeving te creëren:

1. Stoffig blauw

Badkamer met blauwe kasten en marmeren douchetegels

Javani LLC / Shutterstock

Stoffige blauwe verf past goed bij bijna elke ontwerpstijl om een ontspannen en frisse look te creëren. De tint blauw is een aanvulling op zowel warme metallic als licht houten accessoires. Icy 6534 van Sherwin Williams is een van de beste opties voor de lakkleur.

2. Greige

Badkamer met beige wanden en kasten

Photographee.eu / Shutterstock

Greige is een tijdloze badkamerverfkleur die ervoor zorgt dat uw badkamer gezellig en ontspannend aanvoelt. Greige werkt geweldig met donkere, natuurstenen tegels en lichtere tinten. Overweeg Benjamin Moore Balboa Mist voor je volgende project.

3. Jager groen

Artazum / Shutterstock

Hoewel hunter green een geweldige verfkleur is voor je badkamer, heeft het veel licht nodig. Witte armaturen en nieuwe tegels laten de donkere verf knallen voor een stijlvolle look. Upgrade uw badkamer met Benjamin Moore hunter green 2041-10.

4. Diepe marine

Marineblauwe badkamer met kamerhoge ramen

ImageFlow / Shutterstock

Het bedekken van uw muren met rijke diepe marine verf is een grote stap in het transformeren van uw ruimte. Combineer deze verfsuggestie met witte tegels of houten details om de kamer een traditionele, nautische of mediterrane uitstraling te geven. Krijg de look met Behr middernachtblauwe N480-7 verf.

5. Peachy roze

Luxe badkamer met wit bad en roze douchetegels

ImageFlow / Shutterstock

Met perzikroze verf kan een badkamer een vleugje speelsheid hebben terwijl hij zich nog steeds volwassen voelt. De perzikachtige tinten helpen om een zoete ruimte te creëren met een verfijnd randje. Voor de perfecte afwerking van uw muren en opslagruimten, overweeg Sherwin-Williams Blushing SW 6617.

Lees ook:   Een huisstijl definiëren: Monterey Home

6. Stormachtig blauw

Huis badkamer met donkerblauwe muren en witte metro tegel douche

Ashley.Baker / Shutterstock

Als je een goede verfkleur wilt combineren met het warme metallic in je badkamer, is stormachtig blauw een van de kleuren die je kunt overwegen. Als u zich echter de donkere kleur op uw badkamermuren niet kunt voorstellen, beperk deze dan tot een statement muur. Bekijk Glidden rijke marine.

7. Gebroken wit

Gebroken witte badkamer met zonnig raam

Photographee.eu / Shutterstock

Breng warmte naar je badkamer zonder deze te overweldigen door gebroken witte verfkleur te gebruiken. Deze tint is geweldig voor verschillende decors en stijlen, waardoor uw ruimte er schoon en georganiseerd uitziet. Magnolia Home van Joanna Gaines Shiplap helpt je deze look te bereiken.

8. Maagdenpalm

Badkamer met witte en blauwe muren

Artazum / Shutterstock

Maagdenpalm brengt een beetje blauw en een beetje paars samen. Deze tint zorgt voor een goede verfkleur als je een volwassen en rustgevende ruimte wilt creëren. Voor een moderne en verfijnde uitstraling, overweeg Clare Wink voor uw badkamer.

9. Zwart

Modern badkamerinterieur met zwarte wand en brede spiegel

Dariusz Jarzabek / Shutterstock

Zwart is gedurfd en mooi. De tint werkt goed met bijna alles, variërend van neutrale tinten tot licht en metallic, waardoor je een klassieke ruimte hebt met een modern randje. Voor een praktische en high-style douche zou Benjamin Moore mopboard black een goed merk zijn.

10. Poederblauw

ppa / Shutterstock

Een andere populaire verfkleur voor badkamers is poederblauw. Als je niet van gedurfde en levendige kleuren houdt, maar liever vasthoudt aan ingetogen tinten, zou dit een goede keuze zijn. Gebruik Benjamin Moore manor blue en combineer het met een zonnige tint geel om je ruimte op te fleuren.

11. Cerulean

Cerulean badkamer met granieten aanrecht en brede spiegel

Artazum / Shutterstock

Cerulean, een aqua geïnspireerde kleur, voelt modern en gedurfd aan. De verfkleur is perfect voor wanneer u een gevoel van kabbelende golven op het strand of een dutje bij het zwembad wilt brengen. Benjamin Moore aan het zwembad is een van de beste cerulean paints.

12. Warm grijs

Lichtgrijze badkamer met glazen douchedeuren

Artazum / Shutterstock

Met warme grijze verf ontdek je waarom neutrale kleuren nog steeds de voorkeur hebben in badkamerkleuren. Deze grijstint houdt alles bij, waardoor u de flexibiliteit heeft om te investeren in verschillende kleuren handdoeken. Kies Olympisch vrij spel voor uw volgende verfproject.

Lees ook:   10 keer was een doe-het-zelver slim om een pro in te huren

13. Pistache

Groene badkamer met kamerhoge ramen en groene planten

PlusONE / Shutterstuck

Voeg een fris en levendig thema toe aan uw ruimte met een pistacheverfkleur. Neem spatten geel en groen op met behulp van handdoeken, schanstinten en raambehandelingen. Enkele van de beste pistacheverven zijn Farrow &Ball cooking appelgroen en ontbijtzaalgroen.

14. Houtskool

Badkamer met donkergrijze, houtskoolwanden

ImageFlow / Shutterstock

Het verbouwen van een badkamer brengt veel werk met zich mee. Het toevoegen van een dosis grafiet bespaart u echter een aanzienlijke hoeveelheid geld en zorgt tegelijkertijd voor merkbare veranderingen. Als je je vintage verlichtingsarmaturen, curiosa en kunst wilt benadrukken, overweeg dan om het olympische ridderpantser OL102 te gebruiken.

15. Schoon wit

Helder witte badkamer

Robert Kneschke / Shutterstock

Met schone witte verf kunt u historische en moderne stijlen combineren. Voeg grote spiegels toe bovenop de witgekalkte gevelbeplating om de indruk van een grotere kamer te wekken. Als u wilt dat uw badkamer er fris en schoon uitziet, overweeg dan om Olympische delicate witte verf OL107 voor het project te kopen.

16. Munt

Mintgroene badkamer met bruine kasten

Artazum / Shutterstock

Als je wilt dat je badkamer er fris uitziet en aanvoelt, is muntverf misschien net wat je nodig hebt. De kleur is perfect voor het koelen van een zonnige kamer en levert een prachtige afwerking die uw badkamer ijdelheid aanvult. Benjamin Moore Palladian blauw levert de look die je wenst.

17. Taupe

taupe gekleurde badkamer

Artazum / Shutterstock

Als het gaat om taupe, heb je een veelzijdige kleur die indrukwekkende flexibiliteit biedt. Taupe combineert goed met natuurlijke accessoires en objecten met crème- of ivoorkleuren. Kies Benjamin Moore mus voor een project waar je moderne en traditionele thema’s wilt combineren.

18. Arctisch blauw

Blauwe badkamer met felblauwe kasten

Javani LLC / Shutterstock

Creëer een persoonlijke oase waar je kunt ontspannen en rusten met arctische blauwe verf. Als je wilt dat je badkamer aanvoelt als een luxe spa, overweeg dan om zachtblauw met grijze ondertonen te gebruiken om de look compleet te maken. Benjamin Moore glazen muil zou een goede verf zijn om te gebruiken voor het project.

Lees ook:   De beste matrassen om online te kopen

19. Koel grijs

Grijze badkamer met wit bad

ImageFlow / Shutterstock

Het gebruik van koel grijs op uw badkamermuren zorgt ervoor dat uw ruimte er schoon en verfijnd uitziet. Het combineren van de tint met witte rand voegt mooie warmte toe waarmee u uw dag op de juiste manier kunt beginnen. Ga voor het beste resultaat voor Sherwin-Williams essential grey SW 6002.

20. Bruin

Badkamer met wit bad en wastafel, en bruine muren

Stocknroll / Getty Afbeeldingen

Een andere kleur die de lijst met populaire badkamerverfkleuren haalt, is bruin. De kleur geeft je badkamer een rustige en aardse uitstraling. Terwijl donkerbruin een dramatisch gevoel creëert, is de medium toon rustgevend en is lichtbruin neutraal. Accentkleuren voor Farrow &Ball pelt zijn zachtblauw, beige en crème.

Veelgestelde vragen

Hoe kies ik een kleur voor mijn badkamer?

Als je van plan bent om je ruimte opnieuw in te richten, ga dan voor kleuren die je helpen je gewenste gevoel op te roepen – of dat nu helder en vrolijk is, aquatisch en nautisch, of een ontspannende spa. Zorg ervoor dat je rekening houdt met de kleur van de tegels en fittingen. Uiteindelijk moet de verf zowel het uiterlijk als de stemming verbeteren.

Wat is de beste kleur voor een kleine badkamer?

Een kleine badkamer vereist kleuren waardoor het ruim en open lijkt. Helderdere kleuren en tinten reflecteren natuurlijk licht, waardoor uw badkamer er schoon uitziet – en groter dan de grootte.

Wat zijn de top verfkleuren voor een grote badkamer?

Als de badkamer zo groot is dat je je er niet gezellig in voelt, moet je een kleur kiezen waardoor het warmer en gezelliger aanvoelt. Warme kleuren zoals rood, oranje, bruin en goud zullen helpen om het gewenste effect te creëren.

Welke kleuren combineren met witte tegels in een badkamer?

Witte tegels zijn neutraal, waardoor u de kans krijgt om een stijlvolle en comfortabele badkameromgeving te creëren. Je kunt ze combineren met andere neutrale kleuren zoals zwart, white, en grijs, of speel met een vleugje kleur, zoals zonnig geel, poederblauw of andere felle kleuren.