Hoe zich snel en effectief van vlooien te ontdoen

Vrouw die grijze bank stofzuigt

De producten die hier te zien zijn, zijn onafhankelijk geselecteerd op basis van grondig onderzoek van ons redactieteam. Als u iets koopt via links op onze site, kunnen we een commissie ontvangen.

Als je aan vlooien denkt, kun je ze beschouwen als een probleem dat is voorbehouden aan katten en honden. Helaas kunnen vlooien je huis besmetten en je als gastheer gebruiken. Dit kan leiden tot vervelende en jeukende beten, allergieën en mogelijk ernstige ziekten. De beste manier om van vlooien in uw huis af te komen, is met snelle actie met behulp van effectieve methoden voor uitroeiing en preventie.

Hoe zien vlooien eruit?

Volwassen vlooien zijn kleine plagen van ongeveer 1/8 inch. Vlooien worden zijdelings samengedrukt of bilateraal afgeplat, wat betekent dat ze van links naar rechts smal zijn. De kleine omvang van vlooien, samen met de laterale compressie, maakt het gemakkelijk voor hen om door haar te bewegen op gastheren zoals honden, katten en mensen. Volwassen vlooien zijn zwart tot roodbruin van kleur en hebben zes poten en de achterpoten van vlooien zijn sterk en ontworpen om te springen. Vlooien hebben ook monddelen waarmee ze de huid kunnen doorboren en bloed kunnen zuigen.

Close-up afbeelding van vlo
Cosmin Manci / Shutterstock

Hoe kom je aan vlooien?

Als je vlooien in je huis ontdekt, is je eerste vraag waarschijnlijk waar ze vandaan komen. Vlooien worden vaak in huis gebracht door huisdieren zoals katten of honden, of door ander ongedierte zoals ratten. Huisdieren kunnen vlooien tegenkomen in de tuin en besmet raken en als uw hond of kat binnenkomt, komen de vlooien ook binnen. Vrouwelijke vlooien kunnen eieren leggen terwijl ze op uw huisdier zijn en die eieren kunnen vallen in tapijt, tapijten, beddengoed en scheuren en spleten rond uw huis. Vlooienlarven komen uiteindelijk uit de eieren en veranderen in volwassen vlooien. Deze cyclus zal in relatief korte tijd een ernstige vlooienplaag in uw huis veroorzaken.

Bedreigingen die gepaard gaan met een vlooienplaag zijn irritatie, allergieën en ziekte. Vlooien kunnen ervoor zorgen dat u en uw huisdieren jeukende plekken hebben in de gebieden waar ze zich voeden. Bovendien kunnen sommige soorten vlooien organismen overbrengen waarvan bekend is dat ze ziekten veroorzaken. Kattenvlooien komen veel voor in de VS (bij zowel honden als katten) en kunnen organismen overbrengen die ziekten veroorzaken zoals de builenpest en muizentyfus.

Hoe te controleren op vlooien

Volwassen vlooien zijn klein en vlooieneieren en larven zijn nog kleiner, waardoor het moeilijk is om te controleren op vlooien in uw huis. Je zult geen vlo over de vloer van je woonkamer zien rennen zoals je een kakkerlak of muis zou opmerken. Maar er zijn een paar trucs die u kunt gebruiken om te bepalen of vervelende vlooien uw huis zijn binnengedrongen.

Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van zilvervisjes

De eerste stap om te bepalen of u vlooien in uw huis heeft, is om het gedrag van uw huisdieren te bekijken. Als u merkt dat uw hond of kat plotseling krabt of bijt op zijn vacht, kan dat een teken zijn van een vlooienplaag. Wanneer uw huisdier vlooien krijgt, kan de plaag snel worden overgebracht naar oppervlakken in uw huis. Als u vlooien in uw tapijt vermoedt, stofzuig dan uw tapijt of tapijt met een krachtige stofzuiger. Zorg ervoor dat u de houder leegt voordat u stofzuigt, zodat u de inhoud achteraf gemakkelijk kunt controleren. Wanneer u klaar bent met stofzuigen, kijkt u door de inhoud en controleert u op vlooieneieren, larven en volwassen vlooien. Eieren zijn glad, wit en komen binnen op 1/64e van een inch, waardoor ze echt moeilijk te zien zijn. Vlooienlarven zijn wormachtig, 1⁄16 tot 3⁄16 inch lang, met een doorschijnend lichaam en een bruine kop. Volwassen vlooien zijn meestal bruin, hebben zes poten en meten ongeveer 1/8 inch. Breng de inhoud van het vacuüm over in een doorzichtige zak die u kunt verzegelen om de inhoud te controleren zonder de vlooien weg te laten komen.

Hoe lang kunnen vlooienbesmettingen duren?

De hoeveelheid tijd die een vlooienplaag kan duren, hangt af van de omstandigheden in uw huis. Gunstige omstandigheden zijn die welke zorgen voor de juiste temperatuur (70 graden of hoger), vochtigheid (ten minste 70%) en de beschikbaarheid van een gastheer. De temperatuurgecontroleerde omgeving van de meeste huizen biedt vlooieneieren en larven de omstandigheden die ze nodig hebben om snel uit te groeien tot bijtende volwassenen. In gunstige omstandigheden kunnen larven binnen twee tot twaalf dagen uit eieren komen en kunnen ze 8 tot 21 dagen later overal in volwassenen veranderen. De cyclus kan oneindig doorgaan zonder de juiste interventie.

Hoe zich te ontdoen van vlooien, stap voor stap

Als u van vlooien af wilt, is het belangrijk om te leren waar deze plaag zijn tijd doorbrengt. De meest voorkomende plaatsen zijn in uw tuin, op uw huisdieren, in tapijt, op meubels, in beddengoed en in spleten rond uw huis.

Stap 1: Vacuüm tapijt, tapijten, vloeren, meubels en matrassen met een krachtige stofzuiger.

Een krachtige stofzuiger kan volwassen vlooien opzuigen, larvae, en eieren van je tapijt en meubels. Eieren en larven zijn vaak te vinden in scheuren en spleten, dus gebruik de spleetgereedschapsbevestiging op uw vacuüm voor die gebieden. Gebruik een zak die u kunt verzegelen om de inhoud van het stofzuigen in een vuilnisbak buiten te gooien.

Lees ook:   5 schoonmaaktips na de vakantie om een vernieuwd huis te krijgen

Stap 2: Investeer in chemische vlooienbehandelingsopties voor de binnenkant van uw huis.

Als u op zoek bent naar opties voor het wegwerken van vlooien in het huis, overweeg dan een chemische vlooienbehandeling. Vlooienbommen en chemische sprays zijn twee van de beste manieren om vlooien in uw huis te doden.

Stap 3: Breng vlooienbehandeling aan voor werven.

Huisdieren pikken vaak vlooien op in de tuin. Vlooienbehandeling voor de tuin is de beste manier om van vlooien af te komen, omdat het het probleem bij de bron aanpakt.

Stap 4: Pas vlooienbehandeling en -preventie toe op uw huisdieren.

Een andere belangrijke stap in uw zoektocht naar opties om van vlooien af te komen, is om vlooienbehandeling en -preventie op uw huisdieren toe te passen. Dit kan komen in de vorm van een vlooienband, spray of receptopties van de dierenarts.

Producten die u kunt gebruiken om een vlooienplaag te behandelen

  • Vlooienbom: Een vlooienbom of vernevelaar zoals de Raid Max Fogger veroorzaakt een nevel van chemische behandeling in uw huis die is ontworpen om volwassen vlooien en larven te doden en te voorkomen dat eieren uitkomen.
  • Vlooienspray: Enforcer Flea Spray for Homes die u kunt gebruiken om een huidige vlooienplaag te elimineren en te beschermen tegen toekomstige plagen.
  • Vlooienband: Vlooienbanden zoals Soresto zijn ontworpen om vlooien af te weren en kunnen door uw hond of kat worden gedragen.
  • Vlooientuin behandeling: Vlooienbehandeling voor uw tuin zoals Wondercide Natural Ready to Use Yard Flea, Tick en Mosquito Spray kan vlooien bij de bron elimineren en een plaag in uw huis helpen voorkomen.

Wil je geen chemische reinigingsmiddelen gebruiken? Hier leest u hoe u op natuurlijke wijze van vlooien afkomt

Als u wars bent van het gebruik van chemische reinigingsmiddelen of sprays, dan bent u misschien op zoek naar natuurlijke huismiddeltjes om vlooien in uw huis kwijt te raken. Een veel voorkomende aanbeveling om op natuurlijke wijze van vlooien af te komen, is om een mengsel te gebruiken dat azijn bevat op uw huisdieren en de oppervlakken van uw huis. Wanneer u een huismiddeltje op basis van azijn combineert met andere natuurlijke inspanningen om van vlooien af te komen, zoals grondig en vaak stofzuigen, zou u resultaten moeten zien.

Er zijn een aantal natuurlijke vlooienbehandelings- en preventieproducten op de markt die zijn gemaakt met niet-toxische, plantaardige ingrediënten zoals Vet’s Best Flea and Tick Yard en Kennel Spray en Vet’s Best Flea and Tick Home Spray. Deze kunnen een effectief alternatief zijn voor het gebruik van op chemicaliën gebaseerde vlooienbehandelings- en preventieproducten.

Lees ook:   Alles wat u moet weten over het kiezen van Frontpoint Home Security

Wanneer een professionele verdelger bellen om vlooien te behandelen

Als je zonder succes hebt geprobeerd om vlooien uit je huis te verwijderen, dan is het tijd om wat professionele hulp te krijgen. Als u vlooien ontdekt in het appartement of huis waar u gaat wonen, is het het beste om het professioneel te laten behandelen om te voorkomen dat de plaag zich verspreidt naar uw huisdieren, tapijten, meubels en beddengoed zodra u intrekt.

Hoe vlooien uit uw huis te houden

Om vlooien uit uw huis te houden, moet u het probleem bij de bron behandelen. Als het gaat om vlooien zijn er twee belangrijke bronnen die problematisch zijn: uw tuin en uw huisdieren. Het regelmatig behandelen van uw tuin voor vlooien zal uw kans op het ontwikkelen van een plaag in huis aanzienlijk verminderen. Bovendien zal het gebruik van preventieve vlooienbehandeling op uw huisdier helpen om vlooien uit uw huis te houden.

De bottom line op vlooien

Vlooien zijn vervelende plagen die vaak via uw huisdieren uw huis binnenkomen en ze kunnen uw tapijt, tapijten, beddengoed en meubels besmetten. Vlooieneieren en larven hangen vaak rond in de scheuren en spleten rond je huis totdat ze zich ontwikkelen tot volwassenen en op zoek gaan naar een gastheer. Deze plagen kunnen een reëel gevaar vormen in de vorm van huidirritatie, allergieën en ziekten. Gelukkig zijn er een aantal chemische en natuurlijke vlooienbehandelingsopties die u kunt verkennen. En als al het andere faalt, huur dan een professionele verdelger in.

Veelgestelde vragen

Hoe lang leven vlooien in uw huis?
Vrouwelijke vlooien kunnen tot 25 eieren per dag leggen, wat betekent dat een plaag eeuwig kan doorgaan totdat u ingrijpt.

Doodt azijn vlooien?
Azijn wordt vaak gebruikt in mengsels om vlooien te doden, maar het is op zichzelf geen effectieve methode voor een ernstige vlooienplaag.

Hoe behandelen verdelgers vlooienbesmettingen?
Een verdelger zal een combinatie van methoden gebruiken om een vlooienplaag te behandelen, waaronder chemische behandeling, preventie en verwijdering van vlooieneieren en larvae.

Bieden alle verdelgers vlooienbehandeling aan?
Vlooienbehandeling wordt niet bij alle ongediertebestrijdingsbedrijven aangeboden. Als u hulp nodig heeft bij het omgaan met vlooien, is het belangrijk om elk bedrijf dat u overweegt te vragen of ze vlooienbehandeling bieden.