Ontwerp 101: 5 Problemen met het decoreren van huizen en hoe ze op te lossen

Geen enkel huis is perfect, hoe groot of nieuw het ook is. Mogelijk ondervindt u problemen met de lay-out of opslag of verlichting. Het kan een grotere uitdaging zijn wanneer u huurt, omdat u meestal niet veel kunt doen aan de ruimte waarin u woont. Maar gelukkig hebben veel problemen met het inrichten van huizen eenvoudige oplossingen die u in slechts een paar uur of een weekend kunt aanpakken. Hier zijn vijf van de meest voorkomende problemen met het inrichten van huizen en hoe u ze gemakkelijk kunt oplossen.

1. Mijn ruimte voelt klein en krap aan

Stockernumber2 / Getty Images

Als je het gevoel hebt dat een van je grootste decoratieproblemen een kleine, krappe ruimte is, kun je een paar dingen doen om het te verbeteren. Hier is een actieplan in drie stappen:1: Begin met het opruimen van het gebied. Te veel items, foto’s en zelfs meubelstukken zorgen ervoor dat een kamer kleiner aanvoelt. Ruim op wat onnodig is en doneer, gooi het weg of bewaar het in een doos of bak ergens uit het zicht. Houd boekenplanken en oppervlakken opgeruimd en gebruik alleen essentiële meubelstukken in de kamer.2: Schilder de muren. Fris de kamer op door je ruimte in een lichtere, frisse kleur te schilderen. Dit moet niet te moeilijk zijn en zal de kamer opfleuren.3: Voeg grote spiegels toe. Spiegels reflecteren licht en breiden een ruimte uit door de illusie te creëren dat er meer is. Je kunt een grote, passpiegel kopen en deze tegen een muur leunen. Of voeg een wandspiegel of vierkante spiegeltegels toe boven een tafel of achter je bank. Kies waar u de spiegel strategisch wilt plaatsen door te kiezen voor het reflecteren van licht of een mooi uitzicht in de spiegel.

2. Mijn woonkamer heeft een update nodig, maar ik heb geen budget voor een revisie

onurdongel / Getty Images

Je hoeft geen ton uit te geven om je woonkamer bij te werken. Het meubilair is meestal het duurste deel van de kamer. Het vinden van manieren om het meubilair op te frissen, zou u moeten behoeden voor het vervangen van alles. Hier zijn enkele ideeën om problemen met het inrichten van huizen met een beperkt budget in uw woonkamer op te lossen:

 • Voeg op maat gemaakte hoezen toe aan je banken als ze er oud en moe uitzien.
 • Investeer in een nieuwe salontafel of schilder je bestaande.
 • Kies een gedurfde kleur om je bestaande ruimte te accentueren en voeg een combinatie van een of twee kussens, een vaas, nieuwe gordijnen en een goedkoop vloerkleed in die kleur toe.

3. Mijn logeerkamer zit vol met rommel en ik heb gasten die komen logeren!

rilueda / Getty Afbeeldingen

We zijn er allemaal geweest. Het is tijd om een beetje weekendorganisatie te doen. Zweet niet om de kamer perfect te maken. Zolang het schoon is, relatief rommelvrij en beschikt over een mooi gekleed bed en een nachtkastje, zullen de meeste gasten blij zijn. En hoe dan ook, je wilt niet dat ze voor altijd blijven, toch? Dit zijn de stappen:

 • Ruim eerst de kamer op om te beslissen wat blijft en wat gaat.
 • Verwijder alle meubels behalve een bed en nachtkastje en andere essentiële meubelstukken.
 • Voeg boekenkasten of planken toe als je veel kleinere items hebt die je terug in de kamer moet zetten.
 • Voeg opbergbakken onder het bed toe.
 • Gebruik achter-de-deur organizers voor schoenen, benodigdheden en andere items.
 • Maximaliseer de kastruimte door bakken, caddies en extra planken toe te voegen om kleding en grotere items op te bergen.
 • Voeg een bureauruimte toe (of ruim op) als u werkgerelateerde items in de kamer bewaart.
 • Maak het bed op met een mooie beddengoedset om er uitnodigend en toonbaar uit te zien.

4. Mijn muren zijn saai en ik weet niet wat ik moet doen

Stockernumber2 / Getty Images

Saaie witte huurmuren zijn niet leuk. Wat kun je doen om ze aan te kleden en leven in te blazen? Voeg patroon en kleur op een grote manier toe. Hier zijn enkele ideeën:

 • Hang grote en niet-ingelijste canvasillustraties (omdat het erg licht van gewicht is) op met verwijderbare wandhaken.
 • Behang één enkele brandpuntsmuur met verwijderbaar behang dat gemakkelijk kan worden afgepeld.
 • Schilder één brandpuntsmuur in een wilde, gedurfde kleur.
 • Maak een galerijmuur of collage van objecten of afbeeldingen – hier leest u hoe.
 • Voeg een zwevend plankdisplay toe voor uw favoriete objecten.

5. Ik haat mijn tapijt of vloeren, maar het is een verhuur

KatarzynaBialasiewicz / Getty Images

Als je niet tegen je vloeren kunt, bedek ze dan. Er is niets mis met het toevoegen van een groot, mooi vloerkleed over uw bestaande tapijt. Er zijn ook tapijttegels van Flor die niet permanent zijn. U kunt een configuratie naar keuze maken die u bij elkaar houdt met zijn zware “stippen”. En wanneer het tijd is om te verhuizen, pel dan de stippen af en pak de tapijttegels voor je nieuwe huis in of recycle ze. Het oplossen van problemen met het inrichten van huizen vereist een beetje creativiteit en wat inademhaling. Hebben we ontwerpdilemma’s gemist? Laat het ons weten!