Verfkleuren met 10 slaapkamers om te proberen in 2023

Slaapkamer in donkerblauw met een breed bed, een houten nachtkastje en een gouden vloerlamp

Bij het kiezen tussen slaapkamerverfkleuren kan het moeilijk zijn om je precies voor te stellen hoe het kleurenschema zal werken met de verlichting, meubels en algehele slaapkamerinrichting.

Het is belangrijk op te merken dat verschillende kleurschakeringen verschillende sferen teweegbrengen. Warme, neutrale tinten roepen comfort en ontspanning op. Terwijl cool, lichte tinten bieden een gevoel van rust en rust in een slaapkamer. Lees verder om te leren hoe u de beste slaapkamerkleur voor uw ontwerpvisie kunt bepalen.

De 10 beste slaapkamerkleuren van 2023

1. Lavendel

Moderne slaapkamer met lavendelkleurige muren, gordijnen en dekbed
Archideaphoto / Shutterstock

Tinten lavendel en licht lila stralen sereniteit uit en bieden tegelijkertijd een levendig, maar ingetogen kleurenpalet. Zachtere tinten lavendel kunnen zorgen voor een kalmerende sfeer in een slaapkamer, waardoor het ook een geweldige keuze kan zijn voor de kinderkamer. Vul lavendel aan met lichtere grijstinten, witte en gele tinten.

Mylands House of Colour: “Lavendel staat bekend om zijn therapeutische, ontspannende eigenschappen. We associëren dat vaak met de geur van de plant, maar hetzelfde geldt voor de kleur. Grijs is een andere kalmerende, rustgevende kleur. De combinatie van de twee tinten zorgt dus voor een heerlijk serene sfeer in een slaapkamer.”

2. Porselein

Terracottakleurige slaapkamer
Archi_Viz / Shutterstock

Terracotta geeft aardsheid aan een slaapkamer en combineert goed met groen en donkere meubels. Oranje tinten kunnen een kamer voorzien van een wenselijk warm gevoel. Rood kan ervoor zorgen dat een slaapkamer te levendig en overweldigend aanvoelt, vooral in kleinere slaapkamers. En geel kan iets te zacht aanvoelen. Dit maakt terracotta de perfecte gulden middenweg. Terracotta combineert goed met tinten wit, rood, groen en crème.

3. Koninklijk paars

Paarse luxe slaapkamer
Archideaphoto / Shutterstock

Diepe tinten paars bieden een elegante, edgy uitstraling aan een slaapkamer. Royal purple is een vorstelijke slaapkamerkleur die een groot statement maakt. Hoewel het zeker een meer uitdagende kleur is om te implementeren, valt niet te ontkennen dat de waardige, verfijnde sfeer koninklijk paars naar een kamer brengt. Royal purple is een uitstekende slaapkamerkleur om uit te proberen als je een paarse fan bent, samen met tinten goud, zilver, koper en wit om de elegante look compleet te maken.

4. Donkergrijs

Donkergrijze slaapkamer met bedrukt bedbedbed
Photographee.eu / Shutterstock

Op zoek naar een modernere slaapkamerlook? Rijke donkergrijze tinten voegen diepe, warme tinten en een moderne aantrekkingskracht toe. Donkergrijs creëert een ontspannen en gemakkelijk in te slapen sfeer, terwijl het ook subtiele ondertonen uitdeelt en de nadruk legt op andere kleuren in de kamer.

Dulux: “Met grijs zijn er veel tinten die je kunt verkennen om je gewenste look te bereiken. Terwijl tinten aan de lichtere kant van donkergrijs ruimte en licht bieden, brengen donkere tinten een bepaalde warmte en diepte in een kamer die moeilijk op een andere manier te bereiken zou zijn. Denk na over hoe gedurfd je wilt dat je muren zijn en de algehele stijl die je wilt bereiken.”

Het ziet er misschien niet zo uit op oppervlakteniveau, maar donkergrijs is een vrij flexibele kleur. Als je besluit om voor een donkerder grijs te gaan voor je nieuwe slaapkamerkleur, overweeg dan om ook tinten rood, groen, blauw, bruin en paars in je kamer te gebruiken.

5. Lichtgroen

Lichtgroene slaapkamer met televisie
Xujun / Shutterstock

Groen is altijd een populaire slaapkamerkleur geweest. Maar zachtere tinten lichtgroen roepen schone, aardse tinten op, waardoor een kamer wat rustgevender aanvoelt. Iedereen die zijn kamer natuurlijk en een beetje whysical wil laten aanvoelen, moet een toon van lichtgroen een kans geven. Saliegroen, mintgroen en lichtgroen zijn een paar populaire keuzes. Met paars, wit, blauw en oranje als verbazingwekkende accentkleuren om te gebruiken.

6. Roze roze

Beeld flow / Shutterstock

Roze fungeert ook als een leuke en geruststellende kleur. Donkere, levendige tinten roze kunnen echter overweldigend worden, dus lichtere tinten roze, zoals roze roze, zijn de juiste keuze. De juiste tint roze kan er ook voor zorgen dat een kamer elegant en stijlvol aanvoelt. Lichte tinten roze passen goed bij warme koperen of lichtgouden accenten, samen met blauw, groen en grijs.

7. Wit

Witte slaapkamer met grijs bed
Romeinse Koning / Shutterstock

Als je een energieke slaapkamerkleur wilt om elke ochtend wakker te worden, overweeg dan verschillende tinten wit. Witte muren openen de ruimte en laten een kamer groter lijken dan hij is. Het biedt ook een geweldig palet voor het toevoegen van kleurspatten in het decor. En omdat wit zo’n vers isatile kleur, kunt u zowat elke gewenste accentkleur gebruiken.

8. Lichtgrijs

Minimalistische lichtgrijze slaapkamer
LEKSTOCK 3D / Shutterstock

Lichtgrijze tinten versterken het natuurlijke licht van een kamer en creëren een dromerige, ontspannen sfeer. Lichtere grijstinten werken ook heel goed als kamerkleuren om een ontspannen sfeer te creëren. Deze kleur past goed bij groen, blauw, paars en wit decor.

Volgens Benjamin Moore: “Als je uiteindelijke doel gewoon een rustige slaapkamer is, kun je nooit fout gaan met neutrale kleuren, gebroken wit en zachtgrijze verfkleuren. Houd dit ook in gedachten bij het inrichten van kamers: evenwichtige, ontspannen tinten zijn perfect voor het verwelkomen van gasten in uw huis, ongeacht hoe lang ze blijven.”

9. Lichtgeel

Lichtgele slaapkamer met gele en blauwe accenten
Xujun / Shutterstock

Als je aan vrolijke kleuren denkt, denk je waarschijnlijk aan geel. Door geel in een slaapkamer te implementeren, kan het een gelukkige, energieke ruimte creëren. Een standaard geel kan een beetje ook energiek voor een slaapkamer, maar lichtere tinten geel vinden een perfecte balans tussen rustgevend en vrolijk. Groen, zwart, grijs, paars, oranje en rood zijn allemaal kleuren die geel mooi zouden aanvullen.

10. Viva Magenta

Kleur van het jaar 2023 - Viva Magenta
Pantone.com

Als een luidere, levendige en sterkere kleur meer jouw stijl is, is een duidelijke tint rood een geweldige optie. Gekroond als PANTONE’s kleur van het jaar, viva magenta is een gedurfde tint rood die vol persoonlijkheid is. En als je het gevoel hebt dat het een beetje te gewaagd is voor een slaapkamer, is het een geweldige kleur om elke gedeelde woonruimte op te vrolijken.

Volgens PANTONE is viva magenta “een schaduw geworteld in de natuur die afstamt van de rode familie en uitdrukking geeft aan een nieuw signaal van kracht. Viva Magenta is dapper en onverschrokken, en een pulserende kleur wiens uitbundigheid een vreugdevolle en optimistische viering bevordert en een nieuw verhaal schrijft. “

Waar het op neer komt

Met zoveel verschillende tinten en tinten van kleuren om uit te kiezen, heb je eindeloze slaapkamerkleuropties. Maar vergeet niet dat het uw thuis is – kies wat u het meest comfortabel maakt en het beste bij uw meubels past.

Veelgestelde vragen

Hoe kies ik een kleur voor mijn slaapkamer?

Begin met het beoordelen van de meubels die je in je kamer hebt. Als de meeste van uw meubels wit of licht hout zijn, kan het het beste werken om u aan dat lichtere ontwerppalet te houden. Donkerder meubilair combineert vaak goed met diepere, rijkere tinten. Nadat je een algemeen kleuridee in gedachten hebt, verken je kleurideeën op blogs over interieurontwerp.

Nadat u enkele kleuropties hebt beperkt, bezoekt u uw lokale verfwinkel en vraagt u een monster aan dat u mee naar huis kunt nemen. Test een klein gebied in uw kamer met het verfmonster om te visualiseren hoe het eruit zal zien. Als je het leuk vindt, ben je klaar om te schilderen!

Wat is de beste kleur om een slaapkamer te schilderen om te slapen?

Blauw wordt meestal beschouwd als de beste kleur voor slaap omdat het kalmerende eigenschappen heeft. Er zijn speciale receptoren in het netvlies van het oog (ganglioncellen genoemd) die bijzonder ontvankelijk zijn voor blauw, waardoor het het beste is voor de slaap.

Welke kleuren moet ik vermijden in mijn slaapkamer?

Rood, oranje, donkerbruin, helder citroengeel en limoengroen zijn kleuren die moeten worden vermeden bij het kiezen van een slaapkamerkleur. Rood heeft de neiging om de hartslag te verhogen, terwijl oranje enthousiasme oproept, waardoor het ideaal is voor een fitnessruimte of thuiskantoor.

Donkerbruin en zwart hebben de neiging om in een kamer te sluiten, waardoor het kleiner lijkt dan het is. Heldere tinten citroengeel en limoengroen kunnen afleidend zijn en ervoor zorgen dat de muren een neonachtige tint lijken te hebben.

Wat is de beste verfkleur voor een kinderkamer?

Leuke, levendige kleuren zoals aqua, zeeblauw, lichtgroen, beige en ceruleanblauw zijn geweldige kleuren om te combineren met een kinderontwerppalet. Het is meestal het beste om uit de buurt te blijven van witte, beige en andere lichte kleuren, omdat kinderen de neiging hebben om hun muren te slaan. Het toevoegen van een krijtbordmuur is ook een leuk idee voor een kinderkamer.