10 keer was een doe-het-zelver slim om een pro in te huren

DIY Home Improvement

Haal het meeste uit uw doe-het-zelf projecten voor woningverbetering. Beeld: Photographee.eu/Shutterstock

We duiken graag thuis in doe-het-zelfprojecten. Zelfs als je een totale beginner bent als het gaat om doe-het-zelf, kan iedereen eenvoudige projecten aanpakken om hun huis te verbeteren. Het maakt echter niet uit hoe ervaren je bent in het werken aan je eigen huis, er zijn momenten waarop het slim kan zijn om een professional in te schakelen om je te helpen. Hier zijn de top 10 redenen waarom je misschien hulp nodig hebt:

1. Uw doe-het-zelfproject onthulde verborgen problemen

Uw huisreparatie moest een snelle oplossing zijn. Na het onderzoeken van de how-to’s en het samenstellen van de juiste gereedschappen en materialen, duik je in je project. Alleen om het te vinden onthulde een ander probleem. Neem contact op met een professional wanneer de situatie die u hebt ontdekt uw vermogen te boven lijkt te gaan. Doe hetzelfde als het gewoon iets is waar je zelf niet mee om wilt gaan. Uw ingehuurde professional kan u adviseren over de beste oplossing voor het nieuwe probleem en of er andere problemen op de loer liggen.

2. Je vrienden en familie hebben gunstmoeheid

We houden van onze vrienden en familie, maar laten we eerlijk zijn, we hebben dit jaar misschien een te veel gunsten gevraagd. Hoewel je misschien enthousiast bent over het betegelen van je badkamervloer, zijn je beste vrienden misschien niet klaar om hun weekend op die manier door te brengen. Last-minute annuleringen en no-shows ontsporen een doe-het-zelfproject. De dag dat je op de hulp van vrienden en familie rekende, kan vreselijk eenzaam zijn. Als uw taak niet alleen door u kan worden uitgevoerd, kan het verstandig zijn om een schatting van een professional te krijgen, vooral als uw project binnen een bepaald tijdsbestek moet worden uitgevoerd.

Lees ook:   Tips voor het herstellen van uw houten vloeren

3. Uw huisreparatieproject vereist gereedschap dat u niet hebt

Sommige thuisprojecten vereisen gereedschappen en apparatuur die u niet meer nodig hebt. Dus, begrijpelijk, aarzel je om die kosten aan je baan toe te voegen. Je kunt misschien de gereedschappen of apparatuur huren die je nodig hebt, maar je wilt de wiskunde doen. Kijk of het kosteneffectiever zou zijn om iemand in te huren om dat deel van het werk te doen (en hun eigen apparatuur mee te nemen).

4. Je hebt een deadline

We hebben de grootste intenties om een doe-het-zelf thuistaak snel af te ronden. Maar als het niet je 9-tot-5-baan is, kan het leven in de weg zitten. Uw project kan opzij worden gezet als andere, meer dringende prioriteiten verschijnen. Als er een deadline is om het werk te voltooien, kan het zinvol zijn om een professional in te huren om de hele of een deel van de klus af te handelen.

Woonkamer DIY Project

Neem de controle over uw doe-het-zelfhuisverbeteringsbudget met professionele hulp. Beeld: Hanohiki/Shutterstock

5. Je hebt een krap budget

Als doe-het-zelver is er trots en besparing in het zelf doen van het werk. Als u echter een beperkt budget heeft voor een huisverbetering, kunt u geld besparen door de juiste professional voor de klus in te huren. Alle thuisprojecten kunnen last hebben van “project creep”, wat het moment is waarop uw budget en bereik groeien naarmate het project zich voortsleept. Het inhuren van een aannemer of ontwerper kan u helpen uw budget onder controle te houden.

DIY laminaatvloeren

Beslis welke doe-het-zelfprojecten u misschien wilt uitbesteden. Beeld: Elnur/Shutterstock

6. Je voelt je niet op je gemak met je vaardigheden

Lees ook:   Hardhout versus laminaat houten vloeren: quiz en tips om u te helpen beslissen

Heb je een doe-het-zelfproject op tv gezien dat je graag in je eigen huis zou willen doen, maar de vereiste vaardigheden buiten je comfortzone liggen? Verbeteringen aan het huis zijn niet de beste manier om nieuwe vaardigheden uit te proberen. Onervarenheid kan u uiteindelijk meer kosten dan het inhuren van een gespecialiseerde aannemer om het werk te voltooien. De juiste professional helpt u erachter te komen welke aspecten van het project u zelf aankunt en wat u het beste aan hen kunt overlaten.

7. Je zit vast aan je doe-het-zelfproject

Weet je niet zeker wat je nu moet doen? Het is heel gewoon dat een doe-het-zelfproject vastloopt vanwege besluiteloosheid of het plotselinge besef dat dit je vaardigheden te boven gaat. Het is mogelijk om een professional in te huren om een deel van uw doe-het-zelfproject op zich te nemen en het aan u terug te geven om het af te maken.

8. Je repareert de fouten van een andere doe-het-zelver

Nou, dit is onhandig. Die prachtige ingebouwde mediakast die je op je nieuwe huis verkocht, bleek een structurele nachtmerrie. Er is misschien geen snelle oplossing voor sommige van de goedbedoelde doe-het-zelf-mislukkingen in uw huis. Bovendien kan het proberen om je een weg uit hen te banen, de dingen erger maken. Als de problemen die u moet corrigeren elektrisch, sanitair of structureel zijn, kan een professional u helpen ze op de juiste manier op te lossen.

Uw doe-het-zelfproject kan u helpen of pijn doen wanneer u uw huis verkoopt. Beeld: ImageFlow/Shutterstock

9. U verkoopt uw huis

Als u deze aan het opknappen en repareren bentngs thuis voordat je het verkoopt, wil je eerlijk tegen jezelf zijn over je vaardigheden en ervaring. Huizenkopers zullen minder openstaan voor decoratieve doe-het-zelfprojecten die zeer gepersonaliseerd zijn naar uw smaak. Een huisinspecteur van de koper zal uw huis zorgvuldig doornemen, dus elke reparatie moet perfect worden uitgevoerd.

Lees ook:   Hoe de juiste raamgordijnen te selecteren

10. Je stelt de start van je doe-het-zelfproject uit

Heb je thuis een doe-het-zelfproject uitgesteld? Het is mogelijk dat je je gewoon niet klaar voelt om de klus aan te pakken en daarom heb je niet kunnen beginnen. Je uitstelgedrag kan betekenen dat het tijd is om met een professional te praten om te zien of dit doe-het-zelfproject beter zou zijn voor een professional om te voltooien.