5 manieren om te werken met kleurrijke voeg

Ontwerpers zijn altijd op zoek naar manieren om kleur in ruimtes op te nemen. En met een goede reden: foto’s van felle kleuren voegen visuele interesse en een speels gevoel toe aan elke kamer. Een nieuwe manier waarop mensen kleur gebruiken, is met kleurrijke voeg.

Ooit gewoon een manier om de afstand tussen tegels af te dichten, krijgt voegmiddel een geheel eigen modegevoel. Door de eigenlijke voeg felle kleuren zoals groenblauw, geel en roze te verven, kan een tegelontwerp een leuke accentkleur hebben die wat artistieke flair aan een ruimte toevoegt. Lees verder om te leren werken met de nieuwe ontwerptrend van kleurrijke specie.

piovesempre / Getty Afbeeldingen

Stem de voeg af op andere muren

Om ervoor te zorgen dat uw nieuwe kleurrijke voegmiddel niet onopgemerkt blijft, kunt u de voegkleur afstemmen op andere accentmuren, zoals op de foto hierboven. Dit voegt samenhang toe aan de ruimte. En omdat een accentmuur mensen in de mindset van die kleur plaatst, knalt de voeg des te meer.

Om dit effect te krijgen, kunt u een traditionele accentmuur schilderen of een aangrenzende muur gebruiken met tegels die overeenkomen met de voegkleur. De kamer op de foto hierboven heeft voor beide opties gekozen, dus voel je hier niet beperkt tot slechts één stijl. Je kunt zelfs een deur schilderen of kasten hebben die overeenkomen met de voegkleur.

Horsche / Getty Images

Gebruik heldere voeg tegen lichte tinten

Een veel voorkomende manier om heldere voegpop te maken, is door het te gebruiken tegen witte tegels. Op die manier concurreren de lichte tegels niet met de voeg; de voeg wordt echt de ster van de show. Voor een extra effect breidt u dat lichte kleurenschema uit tot buiten de tegels. Op de foto hierboven komen de lichte tegels bijvoorbeeld overeen met een witte muur en witte aanrechtruimte en laten ze de roze voeg schitteren.

Lees ook:   10 meest populaire milieuvriendelijke vloeroplossingen

Ingram Publishing / Getty Afbeeldingen

Creëer contrast tussen de voeg en tegels

Een andere optie is om contrast te gebruiken om de kleurrijke voeg meer op te laten vallen. Het bovenstaande ontwerp combineert bijvoorbeeld een felgele voeg met een lichtblauwe tegel. Het geel tegen de koele tegelkleur maakt het een beetje een statement look. Een gewaagdere look omvat het gebruik van heldere voeg tegen donkere tegels of donkere voeg tegen lichte tegels. Ongeacht welke kleurencombinatie u kiest, het contrast helpt de kleurrijke voeg op te vallen.

saknakorn / Getty Images

Gebruik kleurrijke voeg op plaatsen die gemakkelijk te zien zijn

Omdat voeg zelf in dunne lijnen tussen tegels zit, plaats het waar het gemakkelijk op te merken is: rond badkamerspiegels, over gootstenen of achter kookplaten. Het plaatsen van felle kleuren zoals neon in gebieden met veel verkeer trekt natuurlijk de aandacht naar anders-kleine details.

Als je mensen echt je gewaagde ontwerpkeuze wilt laten opmerken, probeer dan te kiezen voor kleurrijke voeg tussen kleinere tegels op de vloer. Het trekt de focus naar een gebied dat niet vaak aandacht krijgt – de vloer – terwijl het een unieke visuele traktatie creëert.

Probeer metallics

Voel je bij het kiezen van je kleurrijke voegmiddel niet beperkt tot standaard verfkleuren. De glanzende gouden voeg op de bovenstaande foto laat zien hoe goed metallic tinten werken in een badkamer. Deze stijl valt op bij het matchen van de voeg met badkamerarmaturen.

Om de metalen voeg te laten knallen, richt je op een lichte of gedempte tint tegel. Metallic voeg heeft niet de kleurrijke intensiteit van de andere neontinten hierboven, dus het moet worden gecombineerd met tinten die niet concurreren om visuele aandacht.

Lees ook:   Architectonisch opvallend betonnen huis met uitzicht op de Zwitserse Alpen

Met zoveel tinten kleurrijke voeg die er zijn, en zoveel manieren om het op te nemen, zijn de opties eindeloos. Combineer je donkere voeg met lichte tegels? Neon voegmiddel met donkere tegel? Metalen voegmiddel met vloertegel? Hoe je ook kleurrijke voegen wilt gebruiken, we horen het graag hieronder.