Alles over bamboevloeren — Begrijp uw opties

Bamboe Vloeren Gids

Of u nu het uiterlijk van één kamer in uw huis wilt verbeteren of hoopt een duurzame, milieuvriendelijke vloeroptie in uw hele huis te installeren, bamboevloeren combineer de veerkracht van hardhouten vloeren met het eenvoudige onderhoud van laminaat.
Hond slaapt op bamboevloer

SeaRick1 / Shuttershock

Zoals elk type vloer, brengen bamboe vloeren een reeks voordelen en een aantal nadelen met zich mee. Hoewel ze kwetsbaarder zijn voor krassen, zijn ze gemakkelijk te onderhouden en te herstellen. En hoewel sommige bamboevloeren zijn gebouwd met VOC’s die de luchtkwaliteit kunnen verminderen, kunt u ook chemicaliënvrije opties op de markt vinden.

In deze handleiding bespreken we de voor- en nadelen van het installeren van een bamboevloer en helpen we u de beste bronnen te vinden voor prijzen en beoordelingen van bamboevloeren. Lees verder om meer te ontdekken over de verschillende soorten bamboevloeren die momenteel op de markt zijn, en welke huizen kunnen profiteren van dit type vloer.

Uw gids voor bamboe vloeren

Bamboe is een snel groeiend gras, waarvan de scheuten en stengels worden verwerkt tot bamboevloeren. In feite vindt dit proces plaats zonder zelfs de plant zelf te vernietigen. Na het ondergaan van een reeks processen, waaronder koken, fuseren en onder druk zetten, worden bamboematerialen gevormd tot houtachtige planken.

Bamboe vloeren overzicht

Bamboevloeren zijn waterbestendiger dan sommige soorten hardhouten vloeren, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor gebieden in huis die licht vocht kunnen oplopen. Dit geldt vooral als de bamboevloer over de juiste ondervloer of onderlaag wordt gelegd.

Er zijn drie soorten bamboevloeren: verticaal, horizontaal en strenggeweven.

  1. Verticale bamboevloeren worden ontwikkeld door stengels op een verticale manier te versmelten, wat consistente, verticale lijnen oplevert die een moderne look en feel opleveren.
  2. Horizontale bamboevloeren maken gebruik van afwisselende lagen van de plant om de groeiverbindingen van de bamboe te benadrukken. Dit type verwerking zorgt voor een meer organische indruk.
  3. Streng geweven bamboevloeren zijn gemaakt van versnipperde bamboevezels, die onder intense hitte en druk worden gesmolten om het meest duurzame type bamboevloer te leveren dat beschikbaar is.
Lees ook:   33 van de beste boomhutideeën ooit voor volwassen kinderen

Al deze bamboevloeropties kunnen worden gemaakt om te lijken op verschillende soorten hardhouten vloeren om te passen bij de esthetiek die u in gedachten heeft voor uw woonruimte.

Bamboe Vloer Pro’s

Milieuvriendelijk – Dit type vloer is afgeleid van natuurlijke vegetatie – de bamboeplant. Bamboe is een hernieuwbare bron die veel sneller kan worden gekweekt dan andere soorten bomen die worden gebruikt voor hardhouten vloeren. Bamboe bereikt volwassenheid in slechts drie tot vijf jaar, terwijl andere bomen zoals esdoorn en eik er tussen de tien en twintig jaar over kunnen doen om volgroeid te zijn.

Gemakkelijk te onderhouden – U kunt uw bamboevloeren onderhouden met regelmatig vegen en stofzuigen en periodiek vochtig dweilen. Hoewel bamboe vloeren gevoeliger zijn voor krassen, is het heel gemakkelijk te onderhouden. Het restauratieproces omvat eenvoudigweg schuren en opnieuw worden afgewerkt, waardoor u bamboevloeren overhoudt die zo goed als nieuw zijn.

Duurzaam– Bepaalde soorten bamboevloeren zijn net zo duurzaam als sommige hardhouten vloeren zoals rood eiken. Duurzame vormen van bamboevloeren zijn gemaakt van goed verwerkt niet-verkoold bamboe. Vloeren gemaakt van streng geweven bamboe zijn nog taaier.

Trendy– Bamboe vloeren zijn momenteel erg trendy in de interieurbranche. Ze bieden een gevoel van luxe aan elke woon- of bedrijfsruimte en hebben een verleidelijk uiterlijk dat vergelijkbaar is met dat van hardhouten vloeren.

Kortom: Welke soorten huizen zouden baat hebben bij bamboevloeren?

Als u op zoek bent naar vloeren die een hardhouten vloerachtig uiterlijk bieden, maar die gemakkelijker te onderhouden zijn, zijn bamboevloeren een geweldige optie. Omdat bamboe sneller kan worden gekweekt dan hardhoutbomen, is het ook een milieuvriendelijkere optie.

Lees ook:   Eenvoudige ideeën voor het decoreren van de keukenmuur

Bamboe Vloer Nadelen

Uitstoot van vluchtige organische chemicaliën – Hoewel bamboevloeren afkomstig zijn van natuurlijke producten, kan de lijm die ermee wordt gebruikt vluchtige organische chemische (VOC) emissies produceren, die de luchtkwaliteit beïnvloeden. Het Environmental Protection Agency beweert echter dat “technische houten vloeren en bamboevloeren moeten worden gecertificeerd onder de UL GREENGUARD- of FloorScore-testprogramma’s voor binnenemissies.” Sommige bewerkte bamboevloeren zijn gebouwd zonder het gebruik van giftige chemicaliën en kunnen beschikbaar zijn voor speciale bestelling

Kwetsbaar voor krassen – Als mentihierboven gezien heeft bamboevloer meer kans op krassen dan sommige andere vloertypen. Van schoenen tot huisdieren tot meubels, bamboevloeren kunnen op het oppervlak worden beschadigd door verschillende boosdoeners. Ondanks dit feit kunnen de vloeren echter gemakkelijk worden onderhouden en met de juiste zorg worden hersteld.

Kwetsbaar voor waterschade – Hoewel bamboe iets waterbestendiger is dan zijn hardhouten tegenhangers, kan aanzienlijke waterschade ervoor zorgen dat vloerdelen kromgetrokken en / of gekleurd raken.

Geen gestandaardiseerd sorteersysteem – Bamboe vloerdelen verschillen van stuk tot stuk en er is momenteel geen gestandaardiseerd sorteersysteem voor consumenten om te overwegen. Hoewel sommige retailers bamboe sorteren in A- of B-kwaliteiten op basis van gebruikte materialen, wordt dit systeem niet geverifieerd door een onafhankelijke beoordelaar en daarom mogelijk niet volledig betrouwbaar.

Kortom: Welke soorten huizen zijn misschien niet het meest geschikt voor bamboevloeren?

Bamboevloeren mogen niet worden gebruikt in gebieden die waarschijnlijk kwetsbaar zijn voor waterschade. Vermijd daarom het toevoegen van een bamboevloer aan uw badkamer, keuken en andere vochtgevoelige gebieden in huis.

Prijzen van bamboevloeren

Bamboevloeren zijn meestal betaalbaar, hoewel de prijzen variëren afhankelijk van het exacte uiterlijk en het type bamboe dat u verkiest.

Lees ook:   Kleine ruimte, grote plannen: 6 geniale organisatorische hacks die je nog niet eerder hebt gezien

Prijzen voor bamboevloeren kunnen zo laag zijn als $ 1,99 per vierkante voet en oplopen tot meer dan $ 9 per vierkante voet, afhankelijk van het type bamboevloer dat u selecteert. De Natural Skin bamboeplanken van EcoTimber kosten bijvoorbeeld $ 9,76 per vierkante voet en bestaan uit een oppervlaktelaag gemaakt van een bamboestengel met zool die is gesneden en vervolgens plat is gecomprimeerd.

Aan de andere kant zijn bamboeplanken van de Home Decorators Collection voorzien van “klassieke natuurlijke horizontale bamboe met ‘knokkels'” en kosten ze $ 1,99 per vierkante voet. Je kunt verschillende soorten bamboevloeren vinden die ook tussen die prijsparameters vallen.

Bamboe vloeren beoordelingen

Wanneer u uw opties voor bamboevloeren weegt, moet u verschillende beoordelingen lezen om te bepalen welke vloer het beste bij u past. Bekijk de Consumer Reports Floor Buying Guide om te zien hoe bamboevloeren zich verhouden tot andere vloeropties.

Bovendien moet u toonaangevende critici en professionals onderzoeken die gedetailleerde inzichten kunnen bieden in de beste bamboevloeropties die momenteel beschikbaar zijn.

Voordat u uw favoriete bamboevloer laat installeren, is het ook cruciaal om beoordelingen van aannemers in uw omgeving te lezen. Zoek naar beoordelingen die de professionaliteit en kwaliteit van de aannemer bespreken, evenals de garanties en pakketten die ze te bieden hebben. Winkel rond om de beste kwaliteit voor de beste prijs te vinden.