Een stijlserie definiëren: wat is Frans countrydesign?

Frans landelijk design toont rustieke elegantie op zijn best.

klassieke Franse landelijke inrichting

Andreas von Einsiedel / Getty Images

Tot nu toe hebben we het in onze Defining a Style-serie gehad over trendy stijlen zoals Scandinavisch en industrieel ontwerp. Deze keer willen we het echter hebben over een esthetiek die de afgelopen jaren uit de gratie is geraakt, maar meer dan klaar is om terug te komen. Het is tijd om het over Frans land te hebben. Hoewel veel mensen de indruk hebben dat dit type ontwerp te sierlijk is om te passen bij de smaak van vandaag, denken we dat dit niet verder van de waarheid kan zijn. Frans landelijk design toont elegante eenvoud op zijn best – en kan, als het een kans krijgt, de volgende draai aan rustiek worden. Als je klaar bent om Frans land een kans te geven, is dit bericht iets voor jou. Blijf lezen om erachter te komen hoe u deze look in de kamers van uw huis kunt brengen. Beschouw dit bericht als uw ultieme gids over hoe u uw interieur kunt doordrenken met de verfijning van het Franse platteland.

Kies warme, subtiele kleuren

landelijke Franse klassieke woonkamer

Aleksandr Zubkov / Getty Images

De Franse landelijke esthetiek staat bijna haaks op een deel van de ultramoderne stijl die we in het verleden hebben besproken. In plaats van te vertrouwen op monochrome tinten en gedurfde kleuren om visueel opwindende contrasten te creëren, draait deze look allemaal om het creëren van een ontspannen en gastvrije sfeer. De eenvoudigste manier om dat doel te bereiken is via je kleurenpalet. Hoewel de dominante tint in elke kamer nog steeds redelijk neutraal moet zijn, betekent de afhankelijkheid van het Franse land van ingetogen tinten dat je die definitie een beetje verder kunt oprekken dan normaal. Focus op kleuren die inherent warm en subtiel zijn – zoals bruin, crèmes en zacht geel – om deze rol te vervullen. Wat uw accentkleuren betreft, wilt u tinten kiezen die verwijzen naar de traditionele wortels van het Franse land.

Lees ook:   10 eenvoudige stappen om uw ideale salontafel te kiezen

Zoek naar meubels met vloeiende lijnen

Franse landelijke eetkamer

Vicnt / Getty Afbeeldingen

Franse inrichting stijl badkamer bad

Andreas von Einsiedel / Getty Images

Een van de grootste misvattingen over de Franse landelijke stijl is dat het opzichtig is. In werkelijkheid is het tegenovergestelde waar. Deze blik komt uit de landelijke valleien van Zuid-Frankrijk. Het is min of meer de Franse versie van rustiek. Met dat in gedachten wilt u veel van dezelfde regels volgen als bij het samenstellen van een traditioneel rustieke uitstraling. Concentreer je op het opnemen van veel natuurlijke materialen. De vorm van deze stukken is echter waar deze esthetiek zich onderscheidt. Franse landelijke meubels hebben een verscheidenheid aan verfijnde, vloeiende lijnen om naast functie ook veel visuele interesse toe te voegen. Bekleding is een ander gebied waarin franse landelijke looks verschillen van andere rustieke stijlen. Omdat comfort het belangrijkste doel is van dit type ontwerp, zijn gezellige kussens de sleutel. Zorg ervoor dat u voldoende pluche stoelen in uw ontwerp opneemt.

Omarm verweerde afwerkingen

Franse inrichting slaapkamer

Andreas von Einsiedel / Getty Images

frans-land-meubels

Aleksandr Zubkov / Getty Images

Franse landelijke stijl is doordrenkt van traditie. De elementen van dit type ontwerp zijn van generatie op generatie doorgegeven. Als het goed wordt gedaan, zijn er een paar subtiele knipogen naar dat verleden te zien in deze ontwerpen. Een manier om dat te doen is door middel van je afwerkingen. In plaats van dat ontwerpelementen eruit zien alsof ze rechtstreeks uit de winkel komen, wilt u de indruk wekken dat uw kamers een beetje een geschiedenis hebben gezien. Als het gaat om het selecteren van vloeren, meubels of zelfs architecturale elementen zoals decoratieve houten balken, kies dan afwerkingen die een beetje onrustig of onvolmaakt zijn aan de randen. Natuurlijk is de beste manier om een antieke look te bereiken, het binnenhalen van echt antiek. Misschien wilt u overwegen om te winkelen in tweedehandswinkels of te investeren in vintage items om dat gevoel van geschiedenis echt te versterken.

Lees ook:   Carrier Verwarming en Koeling

Voeg pops van de oude wereld charme toe

woonkamer in Franse stijl

Andreas von Einsiedel / Getty Images

Franse landelijke woonkamer

Per Magnus Persson / Getty Images

Zoals altijd zijn accessoires het leuke deel. Ze zijn echt waar je deze stijl kunt laten schitteren. Toile – een traditioneel bloemenpatroon – is een kenmerk van frans plattelandsontwerp. Denk erover na om het op te nemen in yonze bekleding, maar als je niet klaar bent om zo’n grote inzet te maken, is textiel zoals dekens of kussens ook een goede keuze. Combineer het met effen stoffen of mix en match met andere prints zoals bloemen, strepen of gingham. Andere Franse landelijke accenten zijn decoratieve kroonluchters, welgevormde spiegels, ijzeren decorartikelen en grote wandklokken. Welke items je ook kiest, zorg ervoor dat ze hetzelfde onrustige gevoel hebben als je andere ontwerpelementen.

Hoewel Frans landontwerp al enkele eeuwen bestaat, lijkt het de afgelopen jaren uit de gratie te zijn geraakt. Wij vinden dit een grote fout. Velen lijken te denken dat deze stijl synoniem is met overdreven versierde, traditionele stijlen, terwijl het in feite een baken is voor simplistische elegantie. Als je klaar bent om deze esthetiek terug te brengen, is dit bericht iets voor jou. Wat vind jij van Frans country design? Neem je het op in je interieur?