Kombuiskeukens: voors, tegens en tips

Of u nu overweegt om uw keuken te verbouwen of op zoek bent naar een nieuw huis en uw opties af te wegen, de keukenopstelling is uiterst belangrijk. En als je veel kookt, is de indeling van deze kamer echt belangrijk. Nogal wat huizen hebben kombuiskeukens – en de eigenaren zijn er dol op of willen een voorhamer naar hen toe nemen. Maar wat is een kombuiskeuken en hoe weet je of deze stijl geschikt is voor jou? Freshome verzamelde verschillende experts om u te helpen de voor- en nadelen van een kombuiskeuken te begrijpen. Ze gaven ook tips voor het ontwerpen van een kombuiskeuken waar je dol op zult zijn.

Een kombuiskeuken is geweldig voor één kok tegelijk. Ran Kyu Park / Getty Afbeeldingen

Wat is een kombuiskeuken en waarom wordt deze gebruikt?

“Een kombuiskeuken bestaat uit twee parallelle reeksen eenheden die een centrale gang vormen”, legt Ariel Richardson uit, een in San Diego gevestigde interieurontwerper en de oprichter van ASR Design Studio. De naam “kombuiskeuken” is afgeleid van de keukens op schepen, waarin alles in een rechte lijn staat. Het is een geweldige oplossing als je niet veel ruimte hebt, of als een huis de neiging heeft om lang te zijn in plaats van breed. “Een kombuiskeuken wordt over het algemeen beschouwd als een oplossing voor kleinere appartementen. We hebben er ook een aantal gedaan als tweede keukens in grotere huizen, zoals een moeder / dochter”, zegt Michael Radovic, CKD bij Showcase Kitchens. “Je kunt een functionele en mooi geïntegreerde keuken bereiken, een die naadloos samenwerkt met de rest van het decor, met een lengte van ongeveer zeven tot acht voet.”

U kunt geld besparen bij het maken van een kombuiskeukenHoxton Martin / Getty Afbeeldingen

Een kombuiskeuken is kostenbesparend

Een voordeel van een kombuiskeuken is dat het je budget niet zal blazen, volgens Nathan Outlaw, president bij Onvico, een algemeen aannemings- en ontwerpbedrijf in Thomasville, GA. “Een kombuiskeuken zal meestal kosteneffectiever zijn dan een grote, open keuken,” zegt hij. “Je hebt maar twee sets kasten met eenvoudige rechthoekige aanrechtplaten.” Dat laat meer geld over om uit te geven aan de nieuwste kraantrends.

Lees ook:   De beste biologische en natuurlijke matrassen

U kunt stappen opslaan - als deze niet te breed is. hikesterson / Getty Images

Een kombuiskeuken is efficiënt

Maar een kombuiskeuken is niet alleen kosteneffectief. Het is ook efficiënt. “De toestellen zijn goed bereikbaar. Kombuisstijl biedt een zeer efficiënte keukenwerkdriehoek,” zegt Joan Kaufman, een interieurontwerper en president van Interior Planning & Design in Naperville, IL.Het is een sentiment dat wordt herhaald door Erin Davis, eigenaar en hoofdontwerper bij Mosaik Design &Remodeling in Portland, OR. “Omdat het kleiner is, zijn er minder stappen nodig tussen werkgebieden,” zegt Davis. “In sommige kombuiskeukens staan de gootsteen, de koelkast en het assortiment allemaal langs dezelfde muur. Dit kan goed werken zolang er voldoende voorbereidingsruimte is tussen de werkgebieden.” Als de gang echter te ver uit elkaar ligt – meer dan 6 voet breed, specifiek – waarschuwt Richardson dat het zijn efficiëntie zal verliezen.

Robinson / Getty Afbeeldingen

Chelsea Allard, VP of Design bij Case Design / Remodeling in Charlotte, NC, is het ermee eens dat een kombuiskeuken efficiënt kan zijn. “De kombuiskeuken bestaat uit twee parallelle werkbladen. In een klein appartement kunnen het twee muren zijn. Of het kan een muur van kasten zijn parallel aan een lang eiland,” legt ze uit. “Kombuiskeukens kunnen ongelooflijk efficiënt zijn omdat ze een lineair pad mogelijk maken om de belangrijkste werkzones te organiseren: voedselopslag, voorbereiden en koken, opruimen en niet-bederfelijke opslag.”

Een kombuiskeuken is niet de beste stijl voor meerdere mensen

Een kombuiskeuken is echter meestal niet ontworpen voor veel – of zelfs een paar – mensen. “Vanwege beperkingen in de grootte kan een kombuiskeuken eigenlijk maar één of twee koks tegelijk passen,” legt Outlaw uit. “Het zal moeilijker zijn om je in de keuken te verplaatsen.” Allard is het daarmee eens en zegt dat tenzij een van de zijkanten een eiland is, een kombuiskeuken het verkeer niet goed aankan. “Een goede afstand tussen elke toonbank is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat er comfortabele ruimte is voor mensen om te koken en elkaar te passeren,” zegt ze. “Een kombuiskeuken is geweldig voor kleine ruimtes, maar kan aanvoelen als een landingsbaan als het te lang is.” Aan de andere kant, als je hardhouten vloeren in de keuken hebt, kun je genieten van het lopen over de landingsbaan.

Lees ook:   Hoe u uw gedeeltelijk open plattegrond kunt laten voelen als een echt open concept

Mogelijk hebt u geen vensterweergave. contrastaddict / Getty Images

Er is misschien niet veel natuurlijk licht

En als je de gewoonte hebt om uit het raam te kijken terwijl je de afwas doet, is dit misschien niet de kitchen voor jou. “Uitzicht op de buitenkant kan worden opgeofferd”, zegt Kaufman. “Er is meestal geen gootsteen direct voor een raam. En soms staat er niet eens een raam in de keuken.”

Zorg ervoor dat apparaten correct passen. Martin Deja / Getty Afbeeldingen

Houd rekening met uw apparaten

Als u een kombuiskeuken plant, plan dan ook uw apparaten. “U moet de specificaties van uw apparaten kennen en ervoor zorgen dat de belangrijkste apparaten – gootsteen, koelkast en fornuis – zich in een driehoek of dicht bij elkaar op een rij bevinden”, adviseert Linda Hayslett van LH. Ontwerpen.” Omdat kombuiskeukens worden gebruikt voor kleinere ruimtes, zijn de specificaties van de apparaten belangrijk, vooral de koelkast en het fornuis.” Hayslett zegt dat veel mensen niet nadenken over de afstand van deze items, maar grotere formaten kunnen problemen veroorzaken tijdens de installatie.

Voeg licht toe waar je maar kunt. Mint Images / Getty Images

De kombuiskeuken groter laten aanvoelen

Hoewel een kombuiskeuken meestal klein is, zijn er manieren om het groter te laten lijken. “Gebruik lichte of hoogglans afwerkingen om een meer open gevoel te creëren”, zegt Richardson. “Plaatsing van verlichtingsarmaturen is essentieel om een illusie van meer ruimte te creëren.”

Interieurontwerper Dawn Totty van Dawn Totty Designs in Chattanooga, TN, raadt aan om een monochroom kleurenschema in een lichte kleur te gebruiken om de illusie van een grotere, meer open ruimte te geven. “Ik zeg altijd dat de beste keukens de best verlichte keukens zijn. Maar vertrouw niet alleen op inbouwverlichting,” zegt Totty. Ze stelt voor om een lantaarn, kroonluchters of een ander type verlichtingsarmaturen op te hangen om wat persoonlijkheid aan de kamer toe te voegen. Omdat de ruimte beperkt is, raadt Totty ook aan om kasten zo hoog als het plafond te plaatsen en manden en gelabelde bakken te gebruiken.” Implementeer daarnaast minstens twee vitrinekasten voor een mooie glans en om de zwaarte van volledig houten kasten te doorbreken,” zegt ze. “Je kunt ook een kombuiskeuken en een eiland hebben.” Totty beveelt een aangepast of in de winkel gekocht eiland met wielen aan. “Het is een perfecte manier om meer voorbereidingsruimte te creëren. [Islands] zijn ook leuk om te gebruiken als bar of dessertkar voor entertainment.”

Lees ook:   Onderbouw, Muurbevestiging, Drop In, Schip, Voetstuk — Alles over wastafels in de badkamer

Tesei / Getty Afbeeldingen

De keuken aanpassen

Als je echt verkocht bent aan het idee van een kombuiskeuken, maar je hebt niet de benodigde breedte, zijn er manieren om het te laten werken. “Je kunt de muren aan beide zijden van de keuken openen, wat tot 12 inch kast- en aanrechtruimte kan toevoegen”, legt Shawn Breyer, eigenaar van We Buy Houses Atlanta, uit. Als je geen muren wilt verwijderen, heeft hij nog een suggestie: voeg een glazen deur of een groot raam toe aan het einde van de muur. “Het toevoegen van grotere ramen is een tactiek die wordt gebruikt in kleinere huizen. Het zorgt voor de perceptie van meer ruimte, waardoor het minder krap aanvoelt,” zegt Breyer.

Sommige kombuiskeukens zijn vrij ruim.contrastaddict / Getty Images