Hoe te voorkomen dat leidingen bevriezen (en wat te doen als ze bevriezen)

Voorkom bevroren leidingen

Wonend in elk gebied met aanzienlijke koude kiekjes in de winter, wilt u leren hoe u kunt voorkomen dat leidingen bevriezen. Sommige huizen hebben sanitair dat zodanig is gelegen dat geen van de leidingen in gevaar is, maar andere zijn gestructureerd met kale leidingen in de buurt van buitenmuren. U wilt de beste leidingisolatie kiezen om bevriezing en scheuren te voorkomen, twee resultaten die het onmogelijk kunnen maken om de watervoorziening van uw huis te gebruiken en kunnen leiden tot aanzienlijke overstromingen en waterschade. Hier leest u hoe u die uitkomst kunt voorkomen en uw sanitair intact kunt houden.

Wat u in deze handleiding vindt:

Bij welke temperatuur bevriezen leidingen?

Omdat de isolatie op zijn minst enigszins dicht bij uw huis ligt en het feit dat het water in de leidingen beweegt wanneer u een kraan opent, bevriezen de meeste leidingen niet boven de 20 ° F.  Hoewel we weten dat 32 graden de temperatuur is die water bevriest, zijn leidingen meestal te dicht bij een warmtebron om te bevriezen zodra het weer dat punt bereikt. Dit is geen harde regel, omdat er meer standaard isolatie is op leidingen in gebieden waar deze temperatuur vaak voorkomt. Een zeer harde, koude snap in een typisch gematigd gebied kan ervoor zorgen dat leidingen bevriezen of barsten bij een iets hogere temperatuur.

Hoe lang duurt het voordat leidingen bevriezen en barsten?

De tijd die nodig is om leidingen of andere delen van het sanitair systeem te bevriezen, zal variëren op basis van hoeveel isolatie aanwezig is, hoe snel de buitentemperatuur daalt en of het water in de pijp door een druppelkraan stroomt. Een studie stelde vast dat leidingen in twee uur, 20 minuten kunnen bevriezen onder de omstandigheden die ze bestudeerden, en barsten gebeurt vrij snel nadat de pijp bevriest. Het belangrijkste punt om te weten is dat, voor de leidingen in een huis die het meest kwetsbaar zijn voor bevriezing, het kan gebeuren voordat je wakker wordt na een nacht slapen, omdat de nacht vaak het moment is waarop de laagste temperaturen worden bereikt.

Hoe te voorkomen dat leidingen bevriezen:

Voorkomen dat leidingen bevriezen is de beste manier om het probleem van bevroren leidingen aan te pakken, omdat u de kostbare schade aan uw sanitair systeem vermijdt met een vriesbestendige waterleiding. Gelukkig zijn deze oplossingen relatief goedkoop en vereisen ze gewoon kennis van uw systeem.

Lees ook:   Matras vergelijking: Casper vs. Leesa

Stap 1: Evalueer uw sanitair systeem voor blootgestelde leidingen.

Als u bouwblauwdrukken hebt, is dit proces misschien eenvoudiger, maar een manier om te beginnen is om te kijken in garages, kelders of ergens anders waar uw huis onverwarmd is. Volg alle zichtbare leidingen om te zien welke gebieden het meest kwetsbaar zijn – een goede dag om te evalueren is op een koude dag wanneer u een temperatuursensor kunt gebruiken om te zien welke gebieden uw leidingen blootstellen aan temperaturen die eenvoudiger zijn voor die buiten.

Stap 2: Koop wrap-around pijpisolatie of pijpstokken, of beide.

Afhankelijk van de warmwater- versus koudwaterleidingen die u isoleert, en afhankelijk van het aantal bochten en verbindingen dat ze hebben, kunt u de beste buisisolatie kiezen om bevriezing te voorkomen. Stijve geïsoleerde buisbuizen zijn dikke stukken vrij stijve isolatie die eenvoudig op de buis kunnen glijden, terwijl wrap-around isolatie goed werkt voor complexe pijpverbindingen die niet zouden werken met een stijve pijp. Andere opties, zoals katoen in plaats van glasvezel of geïsoleerde zakjes, zijn ook het overwegen waard als kandidaten voor de beste pijpisolatie om bevriezing in uw huis te voorkomen.

Stap 3: Installeer volgens de instructies op de verpakking.

Volg de richtlijnen op het pakket en concentreer je op het bedekken van elk deel van de pijp, terwijl je het vermogen van een loodgieter om in de toekomst toegang te krijgen tot de pijp indien nodig niet belemmert. Als de vriestemperaturen worden bereikt, moet u er ook voor zorgen dat de isolatie goed is bevestigd met zelfklevende ducttape of een andere veilige tape.

Stap 4: Controleer de isolatie periodiek om storingspunten te voorkomen.

Soms kan zelfs goed geïnstalleerde buisisolatie voor de winter ongedaan worden gemaakt en moet worden vervangen of gerepareerd. Controleer regelmatig of de wikkelisolatie is afgevallen of dat de veilige tape is losgemaakt en hardschuimisolatie van de buis heeft laten vallen.

Stap 5: Gebruik slim gedrag tijdens koude nachten om bevroren leidingen verder te voorkomen.

Naast het kiezen van de beste buisisolatie om bevriezing te voorkomen, zal het laten lopen van uw kranen bij een langzaam infuus ervoor zorgen dat water niet stil blijft staan, waardoor de kans op bevriezing wordt verlaagd. U kunt soms ook bevroren leidingen vermijden door lucht te laten circuleren, bijvoorbeeld door kasten te openen om lucht uit de rest van het huis binnen te laten of door een ruimteverwarming te gebruiken in de buurt van waar u weet dat er buitenleidingen zijn die gevoelig zijn voor bevriezing.

Lees ook:   6 Home Office Organisatie Ideeën

Hoe bevroren leidingen te ontdooien:

Volg twee belangrijke principes wanneer thawing uw leidingen. Ten eerste wilt u geleidelijk ontdooien, omdat haasten een grotere thermische schok kan veroorzaken en toch kan resulteren in een breuk in de leidingen. Ten tweede wilt u achteruit werken vanuit de kraan of een andere uitlaat, omdat dat het gebied van de pijp ontdooit dat vervolgens uit de kraan kan stromen; vanaf het midden van de pijp wordt er meer druk op de buis uitgeoefend, omdat er meer water op het bevroren gedeelte wordt geduwd.

Begin met op te merken dat een kraan of andere wateruitlaat langzaam of helemaal niet stroomt. Begin met het openen van kastdeuren of het opwarmen van het huis; als u weet dat de pijp in kwestie zich achter een muur bevindt, kunt u een ruimteverwarming op dat gebied richten om deze zachtjes op te warmen. Voor bevroren leidingen die worden blootgesteld in een tochtige ruimte, zoals een kelder, kunt u een haardroger vanaf een veilige afstand gebruiken om de pijp voorzichtig te verwarmen, te beginnen bij de kraan en je een weg door de pijp te werken. Blowtorches en andere hoofden met hoge intensiteit worden niet aanbevolen. Houd de kraan open zodat je kunt zien wanneer het water weer volledig loopt, een indicatie dat de leiding ontdooid is.

Wat te doen als u gesprongen leidingen ontdekt:

In zeldzame gevallen kunt u een gesprongen pijp vinden en in staat zijn om het water af te sluiten en zelf te hanteren, maar in de meeste gevallen zal een gesprongen waterleiding een reden zijn om een professional in te schakelen. U moet weten hoe u het water van uw huis kunt afsluiten, omdat dit de hoeveelheid water die uit de gescheurde pijp kan stromen en uw eigendom kan beschadigen, zal minimaliseren.

Zodra het is uitgeschakeld, lokaliseer je de bron van het water en, indien mogelijk om het veilig te doen, begin je met het opnemen of uitdrogen van het water. Als er op dit moment water in de buurt van elektrische systemen is, overweeg dan om uw hoofdonderbreker uit te schakelen totdat u er zeker van kunt zijn dat het veilig is om de elektriciteit aan te zetten.

Lees ook:   Wat classificeert een huisstijl: Wat maakt een bungalow thuis?

Bel een professionele loodgieter om een diagnose van de schade te krijgen en te beslissen of u al dan niet doorgaat met de reparaties als onderdeel van een verzekeringsclaim of niet. Terwijl u wacht op uw noodbezoek aan de loodgieter, kunt u de schade en wat u hebt gezien documenteren via foto’s, die nodig kunnen zijn als de schade groot genoeg is om uw verzekeraar via een claim voor een opstalverzekering binnen te halen.

Waar het op neer komt

Het voorkomen van bevroren leidingen is de beste strategie om schade en kosten te voorkomen, omdat de beste buisisolatie om bevriezing te voorkomen relatief eenvoudig te installeren is en andere strategieën, zoals het openen van kastdeuren en het laten lopen van kranen op een druppel op zeer koude nachten, zijn eenvoudig te implementeren. Als u een bevroren pijp tegenkomt, moet u deze langzaam weer opwarmen vanaf de kraan en als u een gesprongen pijp hebt, wilt u het water van het huis afsluiten en zo snel mogelijk een professional bellen. Leren hoe je kunt voorkomen dat leidingen bevriezen, bespaart je echter veel problemen.

Veelgestelde vragen

Q:

Barsten bevroren leidingen altijd?

Een:

Bevroren leidingen barsten niet altijd, als het uitzettende ijs water door een open kraan naar buiten kan duwen. Leidingen bevriezen echter vrij snel, dus de tijd tussen bevriezen en barsten kan erg kort zijn.

Q:

Wat te doen met leidingen bij vriestemperaturen?

Een:

Het verpakken van niet-geïsoleerde buizen in pijpisolatie is de eerste stap om te voorkomen dat leidingen bevriezen.  Houd vervolgens je huis warm genoeg zodat deze leidingen boven het vriespunt blijven.

Q:

Hoe voorkom je dat leidingen bevriezen zonder warmte?

Een:

Als u op een koude nacht zonder uw centrale ovenwarmte bent, houd dan kastdeuren open, laat alle kranen open om water eruit te laten druppelen en plaats als u kunt een ruimteverwarming op laag in de buurt van leidingen die zich in de buitenmuren bevinden.