Ontwerpstijl: mediterraan geïnspireerde huisideeën

Als u zich aangetrokken voelt tot oude interieurs met warme texturen en blauwe decoratieve accenten die u herinneren aan de zee en de lucht, zult u zich waarschijnlijk aangetrokken voelen tot mediterrane interieurs. Ook wel “Spaans modern” genoemd, is deze stijl indicatief voor een stijl die extreem formeel kan zijn of het kan rustiek en casual zijn. Het mooie van deze ontwerpstijl is dat het uw huis transformeert in een huis dat in elk mediterraan land zou kunnen passen: Italië, Griekenland of zelfs Spanje. Als je houdt van terra cotta Spaanse tegels op je dak en kleigestookte keramische tegels in je hele huis, zijn hier enkele tips om meer mediterraan geïnspireerde interieurs tot leven te brengen in je huis.

Brownie Harris / Getty Afbeeldingen

    • Kleuren die de natuur nabootsen: Een van de aantrekkingskrachten van de mediterrane cultuur, vakantie en architectuur zijn de prachtige kleuren die voortkomen uit de natuur. Het bewijs zit in de inheemse kleding, textiel en interieurs, en de aantrekkingskracht om het in huis te halen is duidelijk! Van de diepe blues van de lucht en de oceaan, tot de diepe terra cotta warme tinten van het aardewerk en muren van traditionele huizen. Zelfs glimpen van lavendel, geel en tinten van diepe roest tot romig bruin en beige bootsen de natuur na. Probeer je muren, plantenpotten buiten te schilderen of je meubels in deze mediterraan geïnspireerde kleuren.

FollowTheFlow / Getty Images

    • Natuurlijke afwerkingen met rustieke uitstraling: Of u nu de houten balken boven uw plafond heeft, of u kiest ervoor om uw ingang en binnenplaats van uw huis te betegelen. Mediterrane interieurs zijn berucht om het hebben van uitgestrekte gebieden van mozaïektegels, steengroeves en andere rustieke maar moderne afwerkingen in hun detaillering. In de moderne tijd kun je zien dat veel fabrikanten van vloertegels de traditionele tegelvloer hebben nagebootst door verschillende tinten of kleurtinten in dezelfde lijn aan te bieden om die ‘oude wereld’ esthetiek te geven. Deze aantrekkingskracht is zeer gewild, en hoe willekeuriger en natuurlijker je je afwerkingen verlaat, hoe authentiekere mediterrane stijl je in je ruimte zult creëren. Breng deze tegelideeën naar uw spiegels, tafelbladen, tuinmeubilair en badkamers voor een look die helemaal “oude wereld” is. Van het interieur tot uw exterieur, mediterrane ontwerpstijlinspanningen kunnen worden gevoeld vanaf uw stoep, helemaal tot in uw huis.
Lees ook:   Beste Windowboxes van

Muhur / Getty Afbeeldingen

    • Textuur en patronen: Traditionele mediterrane huizen maken gebruik van het gebruik van textuur en patroon visueel en fysiek. Van sierlijke patronen in textiel, tot ingewikkeld scrollen en ingelegde vormen in meubels versierd met ornamenten. Textuur wordt ook ervaren door wand- en plafondtoepassingen. Van stucwerk tot gips, veel van deze faux-technieken kunnen in uw huis worden gedupliceerd. Bezoek uw lokale bouwmarkt en zie welke faux finishing painting-lessen beschikbaar zijn. Veel verffabrikanten hebben faux-schilderkits die glazuren en topcoats gebruiken om mediterrane getextureerde muren in uw gastenbadkamer, entreefoyer of slaapkamer te brengen.

PaulVinten / Getty Images

    • Het buitenleven omarmen en entertainen: Het delen van de natuur en kameraadschap tussen familie en vrienden zijn synoniem met de mediterrane cultuur. Ze omarmen entertainment en liefde voor hun huizen om comfortabel te zijn voor iedereen die wordt uitgenodigd. Om mediterrane buitenruimtes na te bootsen, moet u zorgen voor comfortabele en overvloedige zitplaatsen. Smeedijzer en siermetalen zijn traditioneel, maar moderne mediterrane gebruiken veel van dezelfde metalen, maar met meer stroomlijning in de vorm van het meubilair. Wat uw stijl ook is, stel uw interieur open voor buiten en vervaag de grenzen tussen binnen en buiten. Breng prachtige planten en een zwembad binnen en je buitenleven zal de mediterrane levensstijl nabootsen.

Wie wil er nu geen mediterrane oase in huis creëren? Met de subtiele aanwijzingen van een ontspannende villa uit de oude wereld tot een uitgebreide Italiaanse uitje plek waar je jaren geleden vakantie hebt gehad, is ‘Spanish Modern’ een look waar iedereen van houdt. Gebruik deze tips om uw huis naar de Middellandse Zee te vervoeren in slechts een paar eenvoudige decoratieve bewegingen. Met sommige doe het zelf faux schildertechnieken en prachtig beschilderde muren met grenzen van kleur. U zult versteld staan hoe de mediterrane ontwerpstijl de tijd overstijgt in uw huis.

Lees ook:   Beste matras voor rugslapers

Freshome lezers heb je ? Mediterrane designstijl in uw huis? Welke tips zou je aan onze lijst toevoegen?