Eenvoudige ideeën voor het decoreren van de keukenmuur

open keukenrekken

Kijk je graag door de nieuwste designmagazines voor ideeën voor keukendecoratie, maar heb je geen tijd of budget voor een grote verbouwing? We hebben een aantal snelle en eenvoudige decoratietips over hoe u uw keuken een update kunt geven die een thuismagazine waardig is. Het beste deel is dat deze ideeën voor het decoreren van de keuken prachtig kunnen mixen en matchen – gebruik er een of een paar samen.

We zien dingen natuurlijk eerst op ooghoogte en een van de meest opvallende veranderingen die je kunt aanbrengen, is het versieren van je keukenmuren. De meeste inspanningen voor het decoreren van de keuken worden geplaatst op de apparaten, werkbladen en kookgadgets. Maar de muren zijn waar je een grote impact kunt maken met een eenvoudig doe-het-zelfproject.

Neem snel een kijkje in je keuken. Wat zie je als eerste? Een groezelige, saaie muur? Of erger nog, een verouderde faux paint job compleet met klimop of fruit-thema stencilwerk? Het is tijd om een verandering aan te brengen.

Het bijwerken van uw keukenmuurdecoratie met eenvoudige, ontwerpbewuste veranderingen zal uw kook- en eetervaring transformeren. Hier zijn 5 keukendecoratie-ideeën die de muren van je keuken van moe naar geïnspireerd brengen:

1. Het driekleurenpalet

blauw kookeiland

hellomikee / Twenty20

Koop nu deze producten: Muurschildering – Contrakruk – Eetkamerstoel

Kleur is een van de snelste en meest goedkope manieren om een kamer bij te werken. Maar geweldige keukenmuurkleuren gebeuren niet per ongeluk. Het geheim zit in het driekleurenpalet:

Kleur 1: Een bestaande keukenkleur die niet kan worden gewijzigd. Dit kan de kleur van het aanrechtblad of kasten zijn.

Lees ook:   4 tips om Cinco De Mayo-decor toe te voegen voor een Boho-chique ruimte in Mexicaanse stijl

Kleur 2: Een neutraal naar keuze. Gebruik het voor de nieuwe keukenmuurkleur die kleur 1 aanvult. Het zal dienen als uw decor achtergrond.

Kleur 3: De kleur die uw keuken uniek maakt. Het is vaak een gedurfde en onverwachte kleur die past bij je palet. Kleur 3 voegt pop toe aan je keuken. Gebruik het als statement piece voor je accessoires zoals barkrukken, vazen of kookgerei.

De beste manier om het perfecte palet met drie kleuren te vinden, is door verfstalen in de tinten te pakken die je leuk vindt en ze rond te schudden totdat je tevreden bent met de combinatie. Zodra u uw kenmerkende driekleurenpalet hebt gevonden, houdt u een set verfchips bij de hand om accessoires te kopen.

2. De beste ideeën voor keukendecoratie beginnen met een centraal punt

Probeer je huidige keukeninrichting te zien zoals een bezoeker het voor het eerst zou bekijken. Loop je keuken binnen en denk na over wat je opvalt. Is het eerste wat je ziet iets wat je leuk vindt? Zo niet, wat zou je dan liever als eerste opmerken? Maak van die plek en de dichtstbijzijnde muur je brandpunt.

Focuspunten springen in het oog en springen visueel op je af. In vergelijking met de rest van de keuken is het brandpunt gedurfd en uniek.  Om een brandpuntsmuur in je keuken te maken, probeer je een van deze technieken:- Schilder je centrale muur in de gedurfde tint die je hebt gekozen voor het driekleurenpalet van je keuken- Hang een groot kunstwerk aan de centrale muur- Gebruik getextureerd, gedessineerd of levendig gekleurd behang.

Lees ook:   Badontwerp geïnspireerd op de natuurlijke vorm van het menselijk lichaam

Wees onbevreesd bij het aankleden van je focuspunt – het is slechts één muur.

3. Open rekken – de nieuwste trend in keukenmuurdecoratie

open keukenrekken

courtney.yeh / Twenty20

Shop nu deze producten: Wandplanken – Fruitschaal – Dienblad

Als je je keukendecoratie hebt bijgewerkt met frisse, modieuze kleuren en een centrale muur, is het tijd om lagen toe te voegen. De nieuwste trend in keukenontwerp is open rekken, in plaats van kasten. Deze look verlicht een keuken door visuele ruimte te creëren, maar vereist dat je alle tupperware en niet-overeenkomende glazen in minder kasten verbergt.

In plaats van je bovenkasten uit te scheuren, probeer je je keukenmuurdecoratie bij te werken door een of twee zwevende planken op een open muur te plaatsen. Zwevende planken zijn er in vele stijlen en zijn eenvoudig te installeren. Houd de zwevende plankdisplay-items minimaal en op kleur afgestemd voor een tijdschriftklare look.

Voor een grotere verandering haal je de deuren van een of twee keukenkastjes en schilder of behang je de achterkant van de kast. Je hebt nu een nieuwe open displayplank. Om uw nieuwe scherm leven te geven, voegt u LED-verlichting onder de kast toe om de items te markeren. Lampen op batterijen zijn beschikbaar als de bedrading van de kast een probleem is.

4. Het zorgvuldig samengestelde keukenwandontwerp

Onderscheid uw keuken door accenten van uw persoonlijkheid toe te voegen. Galerie wandcollecties zijn populair bij ontwerpers en tijdschriften omdat ze uniek zijn en een saaie muur interessant maken. Verzamel favoriete objecten bij elkaar en gebruik ze als keukenmuurdecor.

Er zijn geen absolute ontwerpregels voor het maken van een keukengalerij wall. Symmetrische, patroon- of freestyleplaatsing zijn allemaal goede benaderingen. Om tijd te besparen (en extra spijkergaten aan de muur), schik je je verzameling op de vloer voordat je ze ophangt voor de beste afstand en plaatsing.

Lees ook:   Wat is de beste vinyl plankenvloer?

5. Personaliseer je keukenmuur met krijtbordverf

krijtbord muur

ninaidea / Twenty20

Shop deze producten nu: Kraan

Een blikje zwarte krijtbordverf is goedkoop en een geweldige manier om een accentmuur in je keuken aan te kleden. Zwart is een gedurfde, opvallende muurkleur en de perfecte achtergrond voor je steeds veranderende krijtkunst.

Als je geen muurruimte meer hebt, is een deur- of kastoppervlak een ander geweldig krijtbord (en dinermenu) in de maak. Vergeet niet om lagen te leggen. Een zwevende plank of galerijwandcollectie op uw krijtbordmuur draagt bij aan de unieke uitstraling van uw nieuwe, geïnspireerde keukenwanden.

Wil je meer ideeën voor je keuken? Bekijk de volgende artikelen:

  • Witte keukenideeën die werken
  • 21 Keuken Backsplash-ideeën die je wilt stelen
  • 13 keukeneilandideeën voor kleine ruimtes
  • Mooie outdoor keukeneiland ideeën voor de zomer