Hoe de grootste ontwerpfout op te lossen die mensen met kleine appartementen maken

asbe / Getty Afbeeldingen

Het valt niet te ontkennen dat het ontwerpen van kleine appartementen lastig kan zijn. Wanneer u te maken heeft met beperkte vierkante meters, moet u uw ontwerpelementen terugschroeven om ervoor te zorgen dat ze werken met de beschikbare ruimte. Maar veel mensen gaan dit concept te ver – en dat is een enorme ontwerpfout.

Als je schuldig bent aan het maken van deze fout, maak je dan geen zorgen. Het komt veel vaker voor dan je denkt, en we gaan je helpen het voor eens en voor altijd op te lossen. Lees meer over hoe u elke keer meubels en accessoires van perfecte grootte voor uw huis kunt kiezen.

CreativaStudio / Getty Afbeeldingen

De ontwerpfout: meubels te klein kopen

Wanneer je te maken hebt met een klein appartement, is het logisch om meubels te kopen die even klein zijn, toch? Eigenlijk niet helemaal. Hoewel dit idee tot op zekere hoogte logisch is, maken veel huiseigenaren de fout om het te ver te nemen en stukken te kopen die te klein zijn.

Wanneer u items koopt die te klein zijn voor de kamer, in plaats van de ruimte groter te laten lijken, kan deze er nog kleiner uitzien dan hij al is. Het combineren van deze twee dingen slaagt er alleen in om het appartement een “poppenhuiseffect” te geven, waarbij kleine meubels uiteindelijk in de kamer zwemmen zonder zich ooit echt goed geaard te voelen.

In deze situaties is het belangrijk om een middenweg te nemen. Daarvoor zijn schaal en proportie je beste tools. Wanneer ze correct worden gebruikt, helpen ze u uw appartement te vullen met meubels die precies de juiste maat hebben.

Lees ook:   Bed- en matrashoogte

runna10 / Getty Afbeeldingen

Fix # 1: Volg de 2/3-regel

Of je het nu leuk vindt of niet, het kopen van meubels op de juiste maat draait allemaal om het verkrijgen van correcte metingen. Zelfs degenen onder ons met ontwerpervaring kunnen niet wegkomen met het simpelweg bekijken van een stuk voordat ze het kopen. Dat geldt dubbel voor situaties waarin de ruimte beperkt is.

Bij het nadenken over uw ideale afmetingen voor meubels, is het belangrijk om een verhouding van 2/3 in gedachten te houden. Begin met het meten van de kamer als geheel en werk van daaruit achteruit. Idealiter zou de lengte van uw bank bijvoorbeeld ongeveer 2/3 van de dichtstbijzijnde muur in beslag moeten nemen. Dan moet je salontafel ongeveer 2/3 zo lang zijn als de bank.

Deze verhouding werkt ongeacht aan welke ruimte je op dit moment werkt. U moet ernaar streven om uw bedframe ongeveer 2/3 van de kamer te bedekken, evenals uw eettafel of een ander verankeringsstuk.

FollowTheFlow / Getty Images

Fix # 2: varieer het visuele gewicht

Zodra je de 2/3-verhoudingsregel hebt gebruikt om het hoofdmeubilair voor de kamer te kiezen, is het tijd om de ruimte in te vullen met secundaire stukken. Secundaire stukken zijn items zoals bijzettafels of buffetten, alles wat coƶrdineert met het hoofdmeubilair, maar niet nodig is om de functie van de ruimte perfect duidelijk te maken.

Wat deze items betreft, is het belangrijk om visueel gewicht – of hoe zwaar het item eruit ziet alsof het voelt – een prioriteit te maken. Hier is variatie de sleutel, omdat het opnemen van te veel gewichtige items de kamer topzwaar maakt, terwijl het gebruik van te veel luchtige items het gevoel geeft dat het niet geaard aanvoelt.

Lees ook:   Zwarte ramen zijn de volgende grote trend

Neem de foto hierboven als voorbeeld. Het beschikt over een goede mix van visuele gewichten. Sommige stukken lijken dicht en zwaar, terwijl andere helemaal niet lijken alsof ze een worsteling zouden zijn om op te pakken. Je einddoel moet hetzelfde zijn.

FollowTheFlow / Getty Images

Fix #3: Vertrouw op je instincten

Nadat u alle ontwerpelementen hebt gekocht die u van plan bent in de kamer te gebruiken, is uw volgende stap uitzoeken hoe u ze op de juiste manier kunt rangschikken. Hoewel we altijd blij zijn om enkele lay-outtips te geven, is je eigen perceptie aan het einde van de dag een van de beste tools die je tot je beschikking hebt.

In interieurontwerp is perceptie je zesde zintuig. Als je ooit meubels hebt herschikt om een stap terug te doen en je te realiseren dat iets ‘niet goed’ voelt, weet je hoe krachtig perceptie kan zijn. Let bij het regelen van uw kleine appartement goed op hoe de arrangementen u laten voelen. Als je voelt dat er iets mis is, wees dan niet bang om je ontwerp aan te passen totdat het goed voor je voelt.

-100rehanphoto / Getty Images

We kunnen het er allemaal over eens zijn dat het ontwerpen van een klein appartement gepaard gaat met zijn unieke reeks uitdagingen. Aan de ene kant zullen de meubels en accessoires die je kiest waarschijnlijk kleiner moeten zijn dan gemiddeld. Maar aan de andere kant kan te klein gaan eigenlijk een ontwerpfout zijn. Houd de tips in het bovenstaande bericht bij de hand, zodat je er altijd zeker van kunt zijn dat je een gulden middenweg vindt.

Lees ook:   Beste stevige matras

Heb je ooit deze ontwerpfout gemaakt? Ben je klaar om het te repareren? Deel je mening met ons in de reacties hieronder.