Moet je thuis een glas-in-loodraam kopen? Kosten en installatie

Kleur en karakter: Een glas-in-loodraam toevoegen aan uw huis

De vroegste geschiedenis van glas-in-loodramen dateert uit de tijd dat stukken gekleurd glas werden gebruikt in het St. Paul’s Monastery in Jarrow, Engeland, in 686 na Christus. 1100s en 1500s, tijdens de Renaissance en gotiek, historici zagen glas-in-loodramen en decor als een van de belangrijkste schildertechnieken in heel Europa.Ondanks dat velen glas-in-lood associëren met gebedshuizen, is deze vorm van kunst aanpasbaar, zodat u glas-in-loodramen kunt installeren in zowel traditionele als hedendaagse huisontwerpen. Glas-in-loodcultuur heeft in de loop van zijn geschiedenis vele transformaties ondergaan en nu omarmen kunstenaars uit de 21e eeuw deze cultuur door glas-in-lood te transformeren in moderne ontwerpen om aan uw huis toe te voegen.Natuurlijk, als u niet klaar bent om zich te committeren aan het installeren van glas-in-loodramen in uw huis, zijn er alternatieven. U kunt in plaats daarvan kiezen voor glas-in-loodraamklampen of het ophangen van glas-in-loodramen. Hoe dan ook, door glas-in-loodramen (of alternatieven voor glas-in-lood) aan uw huis toe te voegen, voegt u karakter en kleur toe aan het interieur en exterieur van uw huis.

Waar vindt u een glas-in-loodraam voor uw huis

Als u glas-in-loodramen wilt installeren in plaats van glas-in-loodramen op te hangen of glas-in-loodraamklinkers te gebruiken, kunt u nieuwe en antieke glas-in-loodramen op de volgende plaatsen vinden:

 • Antiekwinkels en rommelmarkten: Op deze locaties vindt u meestal een assortiment glas-in-loodramen die zijn geborgen uit oudere structuren. Geschiedenis en vakmanschap zijn soms het beste deel van het kiezen van antiek of teruggewonnen glas-in-loodramen.
 • Aangepaste glas-in-loodramen: Veel ambachtslieden in het hele land zijn gespecialiseerd in glas-in-loodramen en glas-in-lood raamhangers. Als u hiervoor kiest, kunt u een kunstwerk laten maken volgens uw specificaties.
 • Online (Etsy, Wayfair, eBay, enz.): Online winkelen biedt een schat aan mogelijkheden voor het kiezen van het perfecte glas-in-loodraam. Je kunt kiezen voor iets handgemaakts in online winkels zoals Etsy-nl, of selecteer nieuwe stukken van plaatsen zoals Overstock en Wayfair. U kunt zelfs antiek kopen in online winkels zoals eBay.
 • Big box winkels: Plaatsen zoals Home Depot dragen meer dan traditionele ramen. U kunt ook een assortiment glas-in-loodramen vinden, evenals glas-in-lood raampanelen.
Lees ook:   Hoe de meest stijlvolle kleur van elk jaar te gebruiken: zwart

Hoeveel kosten glas-in-loodramen?

U zult merken dat de prijzen voor een glas-in-loodraam variëren, afhankelijk van waar u winkelt, en of het een op maat gemaakt of antiek stuk is. Het hangt er ook van af of u op zoek bent naar glas-in-loodramen, glas-in-loodraamhangers of glas-in-lood raamfolie. De kosten van professionele installatie zijn ook afhankelijk van wat voor soort glas-in-loodraam u koopt.Als u bijvoorbeeld glas-in-loodramen koopt, kunnen de prijzen oplopen tot enkele duizenden euros, afhankelijk van de grootte en het detailniveau. Als u op zoek bent naar een antiek glas-in-loodraam, kunnen die prijzen variëren tussen $ 150 en $ 24.000. Als u een glas-in-loodraam met een houten frame koopt, verwacht dan dat de kosten variëren tussen $400 en $700.

Factoren om rekening mee te houden bij het installeren van glas-in-loodramen

Het uitzoeken van glas-in-loodramen houdt meer in dan kijken naar kleuren, ontwerpen, vormen en maten. Je moet ook rekening houden met de installatiemethode. Als u bijvoorbeeld een vorm of patroon kiest dat niet past bij uw bestaande ramen, past het niet in het esthetische of ontwerpschema dat u maakt.Er zijn verschillende manieren om een glas-in-loodraam te installeren. U kunt bijvoorbeeld een professionele installateur een bestaand raam laten verwijderen en vervangen door uw stuk. Of u kunt hen vragen om een nieuw gebied uit te snijden voor de glas-in-loodraaminstallatie. Bij het nemen van deze beslissingen moet u kijken naar de positionering van uw huidige ramen en beslissen of een vervanging of toevoeging geschikt is.Als u zich niet op uw gemak voelt met uw huidige ramen die naar buiten komen of een nieuwe uitsparing in de gevel van uw huis maken, hebt u nog steeds andere opties. U kunt bijvoorbeeld een glas-in-loodraaminstallateur vinden die plaatst glas-in-lood raampanelen over uw bestaande ramen. Ze passen zelfs bij de kleur van uw bestaande raamkozijn om het te laten opgaan in uw huidige interieur en exterieur.

Voordelen van het toevoegen van een glas-in-loodraam

Huiseigenaren in het hele land voegen glas-in-loodramen toe aan hun deuren, erkers en andere delen van hun huis. Hier zijn enkele voordelen van het toevoegen van een glas-in-loodraam aan uw huis:

 • Kleur of interesse toevoegen aan een bestaande set vensters
 • Verbeter de architectuur van uw huis
 • Introduceer kleuraccenten in zowel het interieur als het exterieur van uw huis
Lees ook:   Top Home Badkamer Vloeren Opties

Nadelen van glas-in-loodramen

Hoewel glas-in-loodramen een element van privacy en eigenzinnigheid toevoegen aan de inrichting van uw huis, betekent dit niet dat ze een goede keuze zijn voor elke kamer. Er is een dunne lijn tussen elegant decoreren met hen en te veel gebruiken. Hier zijn enkele nadelen die u moet overwegen voordat u een glas-in-loodraam koopt:

 • Kies je voor donkere of gewaagde kleuren, dan komt er niet veel licht doorheen
 • Kan het uitzicht op het buitenlandschap vervormen
 • U selecteert stukken die de hele esthetiek van uw huis kunnen veranderen
 • Als u de vorm van uw raam wijzigt, verandert dit het ontwerp van uw huis voor de lange termijn

Glas-in-loodraam alternatieven

Als u van het uiterlijk van glas-in-lood houdt, hoeft u uzelf niet op te sluiten in het vervangen van uw bestaande ramen of het uitzoeken van een gecompliceerde installatie. In plaats daarvan kunt u kiezen voor alternatieven voor glas-in-loodramen. Ze zijn een prachtige manier om je liefde voor glas-in-loodramen te omarmen zonder een vaste verbintenis aan te gaan. Hier zijn enkele andere glas-in-loodraamopties om te overwegen:

 • Glas-in-lood raamfolie (glas-in-loodraam kleeft): Als u glas-in-loodraamklampen en glas-in-loodraamfolie ziet, bedoelen de fabrikanten hetzelfde. Ze zijn elk faux raam behandelingen die aan je huidige ramen plakken en een glas-in-loodraamlook creëren.
 • Glas-in-lood raamhangsels: Als u deze optie kiest, kunt u een stuk glas-in-lood in een raam. Je kunt er ook voor kiezen om het als kunstwerk aan je muur te hangen.
 • Hars alternatief: In plaats van glas te gebruiken, kunt u ook decoratieve stukken vinden die eruit zien als een glas-in-loodraam, maar gebruik in plaats daarvan hars. Dezelfde technieken zijn van toepassing en je zult merken dat deze stukken lijken op glas-in-loodramen wanneer je selecties sorteert.

Onderhoud van een glas-in-loodraam

Het schoonmaken van uw glas-in-loodramen vergt geduld en een zachte aanraking. U zult merken dat dit vooral het geval is als het tijd is om een antiek glas-in-loodraam schoon te maken. Hier zijn er enkele tips om te overwegen wanneer het tijd is om uw glas-in-loodramen schoon te maken:

 • Gebruik gedestilleerd water en een zachte doek voor lichte reiniging
 • Als er residu verschijnt, gebruik dan een reiniger die vrij is van azijn en ammoniak
 • Zorg ervoor dat de reinigingsproducten niet-schurend en pH-neutraal zijn
Lees ook:   Hoe u het meeste uit uw appartement balkon kunt halen

De bottom line op glas-in-loodramen

Er is iets speciaals aan het opnemen van de schoonheid van glas-in-loodramen in uw interieur- en exterieurontwerpen. Of u nu kiest voor een glas-in-loodraam met gedurfde kleuren of helder glas, het is een prachtige manier om interesse en een vleugje geschiedenis aan uw huis toe te voegen. Omdat sommige glas-in-loodramen delicaat zijn, is het het beste om een professionele installateur in te huren.Als u zich niet op uw gemak voelt bij het installeren van een glas-in-loodraam, zijn er veel andere alternatieven. Deze omvatten glas-in-loodraamklinkingen en glas-in-loodraamhangers. Afhankelijk van welk type glas-in-loodramen u kiest, zullen de kosten aanzienlijk variëren.

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel kosten glas-in-loodramen? Prijzen kunnen zo laag zijn als $ 150 of zo hoog als duizenden euros, afhankelijk van het type glas-in-loodraam dat u kiest, evenals de grootte en installatie.
 • Waar zijn glas-in-loodramen te vinden? U kunt glas-in-loodramen vinden bij antiekwinkels, rommelmarkten, aangepaste winkels, ambachtelijke galerijen, big box-winkels en online.
 • Hoe maak je glas-in-loodramen schoon? Begin met spotreiniging met gedestilleerd water. Als het residu hardnekkig is, gebruik dan niet-schurende reinigingsmiddelen die pH-neutraal zijn en geen ammoniak of azijn bevatten.
 • Zijn glas-in-loodraamklinkers een goed alternatief? Het maakt niet uit of u kiest voor glas-in-loodraamklampen of glas-in-loodraamhangers, beide zijn een prachtig alternatief voor een traditioneel glas-in-loodraam. Make sure u kiest voor hoogwaardige materialen die gaat jaren mee.
 • Hoe lang gaan glas-in-loodramen mee? Een glas-in-loodraam moet ertussen blijven zitten 75 en 150 jaar. Als ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen met behulp van de juiste techniek, zou je geen probleem moeten hebben met de levensduur.

<div/div>