Hoe de meest stijlvolle kleur van elk jaar te gebruiken: zwart

We hopen dat je de producten die we aanbevelen leuk vindt. Voor zover u op de hoogte bent, kan Freshome een deel van de omzet verzamelen via de links op deze pagina.

Zwarte accentmuren, plafonds, meubels – deze kleur lijkt nooit uit de mode te raken. Hoewel de meningen verschillen over de vraag of de keukenwerkdriehoek een verouderde ontwerpregel is, bestaat er geen twijfel over de blijvende kracht van de kleur zwart. Net als de kleine zwarte jurk, is het een kleur die casual of elegant kan zijn, afhankelijk van de accessoires. Het is de meest gedurfde kleur, en toch is zwart ook neutraal, waardoor het de perfecte keuze is bij het decoreren. Hier zijn enkele van de meest trendy manieren om de kleur zwart te gebruiken in uw volgende decoratieproject.

Creëer een gezellige, rustgevende sfeer

Kleur zwart in ontwerp

Soms kan zwart een rustige, rustgevende kleur zijn. Beeld: asbe/Getty Images.

Volgens Dee Schlotter, senior color marketing manager voor het merk PPG Paints: “Zwart is een klassieke kleur die nu zijn weg vindt naar de muren en stilte, ruimte en rust creëert in een zeer drukke, afleidende wereld.” Als u het als een neutrale verfkleur behandelt, zal het veel ontwerpopties creëren. “Het past bij alles en kan het giswerk uit het decoreren halen,” zegt ze.

Gebruik het als een statement kleur

Kleur zwart middenpodium

Zwart kan ook centraal staan. Beeld: Tulcarion/Getty Images

Black Flame is de PPG Paints 2018 Color of the Year en Schlotter zegt dat het niet alleen een aanvulling is op andere ontwerpelementen, maar ook kan worden gebruikt om een statement te maken. Ze raadt aan om het te behandelen als het fashion statement dat het is. “Behandel je muren als een mode-catwalk en omhul de muur, bekleding en het plafond erin, en de tint zal fungeren als een zwart gordijn en je kunstwerken, meubels en andere elementen centraal stellen.”

Lees ook:   Wat classificeert een huisstijl: Wat maakt een bungalow thuis?

Een muur accentueren

Kleur zwarte accentmuur

Overweeg om één muur te kiezen om zwart te schilderen. Beeld: Tulcarion/Getty Images

Hoewel zwart in verschillende toepassingen kan worden gebruikt, waarschuwt Andrea Magno, Benjamin Moore Color and Design Expert, lezers om het evenwicht te bewaren bij het gebruik van deze kleur. “Zwart werkt het beste als muurkleur wanneer er voldoende natuurlijk en kunstmatig licht in een kamer is en wanneer er elementen in de ruimte zijn die lichter van kleur zijn,” legt ze uit. “In een woon- of eetkamer die bijvoorbeeld zwart is geverfd, zullen bleke vloeren en lichte meubels de muurkleur in evenwicht brengen, zodat de algehele look niet te donker of zwaar is.”

Markeer ramen, plafonds en deuren

Kleur zwarte architectonische details

Gebruik zwart om de aandacht te vestigen op architectonische details. Beeld: Bulgac/Getty Images

U kunt de kleur gebruiken om bepaalde ruimtes te definiëren en ook het oog in een bepaalde richting te richten. Van oudsher wordt wit gebruikt om architectonische details naar voren te brengen. Magno zegt echter dat het gebruik van zwart op de bekleding en ramen goed zal contrasteren met lichtgekleurde muren. “Glans speelt ook een rol bij zwarte verf, omdat een hoge glans duidelijker zal zijn op een donkerdere kleur, omdat de hooglichten op het oppervlak meer gedefinieerd lijken, terwijl een lagere glans een donkere kleur zal aanvullen door een oppervlak er erg rijk uit te laten zien.”

En Schlotter merkt op dat binnendeuren de nieuwe accentmuur in het huis zijn geworden. “Het schilderen van binnendeuren biedt een geweldige kans om de deur te laten zien of gewoon wat interesse in een kamer toe te voegen,” zegt ze.

Lees ook:   Wat classificeert een huisstijl: wat maakt een Cape Cod-huis?

Maak je keuken glamoureus

Kleur zwarte keuken

Zwart voegt elegantie toe aan uw keuken. Beeld: Klaus Vedfelt/Getty Images

Zwart wordt royaal gebruikt in deze keuken. Maar als je niet klaar bent voor een volledige make-over, kun je deze kleur nog steeds met een beperkt budget gebruiken. “Moderniseer uw keuken door zwarte matte onderkasten met bovenste open rekken op te nemen, waardoor u verfijning en elegantie aan uw kookruimte toevoegt”, adviseert Schlotter. Of je kunt zwart-witte kasten naast elkaar plaatsen.

Creëer een stijlvolle badkamer

Kleur zwarte badkamer

Deze zwarte badkamer ziet er ultra chique uit. Beeld: Tulcarion/Getty Images

Het is een mythe dat kleine plaatsen alleen lichte kleuren moeten worden geschilderd. “Donkere kleuren, zoals zwart, kunnen perfect zijn voor kleinere ruimtes, zoals een poederkamer of een kleine complete badkamer, waardoor het onverwacht en trendy is,” zegt Schlotter. “Je zult het gesprek van de buurt zijn door zo brutaal te zijn – en het zal er geweldig uitzien.”

En volgens Lyndsey Dianne, de eigenaar en exploitant van DianneDecor.com, kunt u ook use zwart om een kamer te accentueren. “Kasthardware in een matzwarte afwerking is op dit moment erg populair”, zegt ze. “Sanitair zoals douchekoppen en wastafelkranen in matzwart zijn ook trendy opties voor uw huis.”

Voeg pops van kleur toe

Kleur zwart in keuken

Zwart zorgt ervoor dat deze keuken er niet steriel uitziet. Beeld: Perry Mastrovito/Getty Images

Volgens de in Texas gevestigde ontwerper Pablo Solomon zijn de meest voorkomende trends nu zwart / witte tegelpatronen, foto’s, kunst en tapijtpatronen, plus het selectief schilderen van accentmeubilair.

Hoewel het misschien een ontmoedigende kleur lijkt, zegt Magno dat het verbluffende resultaten kan opleveren – wanneer je het gebruikt op een manier die het beste past bij zowel de kamer als je ontwerpdoelen.

Lees ook:   Kleine badkamer ijdelheden die uw ruimte terugnemen

Hoe ga je dit coloryour volgende ontwerp gebruiken?