Creëer het perfecte thuiskantoor in 8 stappen

Uw huis is uw kasteel, maar het kan ook de centrale commandopost voor uw bedrijf zijn, of een secundaire werkplek als u vaak werk mee naar huis neemt. Als dit laatste het geval is, heb je misschien niet veel inbreng met betrekking tot het uiterlijk van je werkplekkantoor (of cabine). Als koning of koningin van uw kasteel kunt u echter uw thuiskantoor ontwerpen en inrichten volgens uw exacte specificaties. Dit zijn enkele tips om in gedachten te houden bij het maken van het perfecte thuiskantoor.

Kies zorgvuldig

Thuiskantoor Locatie

De locatie van uw kantoor kan bepalen hoe productief u bent. Beeld: KatarzynaBialasiewicz/Getty Images

Houd bij het selecteren van de locatie van uw thuiskantoor rekening met geluids- en verkeersfactoren. Als het kantoor bijvoorbeeld dicht bij de straat ligt, kunt u mensen horen lopen en / of langsrijden. Houd ook rekening met het verkeer in uw huis. Als u van plan bent om in uw kantoor te werken wanneer de rest van het gezin thuis is, betekent het plaatsen van het dicht bij de keuken, badkamer of familiekamer dat u veel bezoekers kunt hebben of dat u gemakkelijk wordt afgeleid door geluiden in de buurt.

Aan de andere kant, als je kleine kinderen hebt, is het misschien het beste om het kantoor relatief dicht bij hun speelkamer te plaatsen, zodat je hun activiteit kunt volgen.

Overweeg een minimalistische aanpak

Home Office benodigdheden

Neem alleen de essentie op. Beeld: Hero Images/Getty Images

Justin Klosky, CEO en mede-oprichter van de O.C.D. Experience (Organize &Create Discipline), zegt: “Trends komen en gaan – maar ongeacht de Pantone-kleur van het jaar, mijn altijd favoriete trend is een minimale esthetiek. Het schoonhouden van uw bureauruimte met kleine, niet-afleidende accenten van persoonlijkheid hier of daar maakt een verschil in productiviteit en helpt uw hoofd helder te houden.”

Lees ook:   Hoe de juiste interieurontwerper te vinden

Mariko Baerg, een makelaar bij Bridgewell Real Estate Group in Vancouver, zegt zelfs dat ze een trend ziet in deze aanpak. “Er is een verschuiving naar een minimalistische ruimte met weinig rommel en een focus alleen op de essentie: laptop, draadloze printers / scanners, een bureau en kasten.”

Knip de koorden door (of verberg ze op zijn minst)

Home Office draadloos

Draadloze apparaten zorgen voor een veiligere werkomgeving. Beeld: Westend61/Getty Images

Draadloze printers en scanners zijn een manier om die lelijke draden uit het zicht te houden en de kans te verkleinen dat je erover struikelt. Klosky beveelt ook een twee-in-één laptop aan in combinatie met een draadloze oplaadmat, draadloos toetsenbord en thunderbolt-docks als u twee beeldschermen nodig hebt. Als je echter geen draadloze apparatuur hebt, zegt Klosky dat je 99 procent van je draden kunt verbergen om te worden gezien. “Je kunt dit doen met een sluwe combinatie van PVC-leidingen, klittenband en ritsbanden om stroombronnen onder bureaus en uit het zicht te monteren.”

Vermijd papierrommel

Papierloos thuiskantoor

Bespaar papier – en de planeet. Beeld: Tom Merton/Getty Images

Moet je echt al die documenten bewaren?  Klosky raadt lezers aan om papierloos te gaan. “Vaarwel rolodex en planner – door je adresboek te digitaliseren en je agenda online te houden, is je netwerk letterlijk binnen handbereik, of je nu onderweg bent of terwijl je vanuit huis werkt,” zegt hij. “Met digitaliseren kun je ook documenten scannen en versnipperen voor recycling, waardoor verder gebruik van papier wordt voorkomen en de planeet wordt gered.”

Ga voor groen

Home Office groen

Groen helpt om de buitenkant naar binnen te brengen. Beeld: Paolo De Santis/EyeEm/Getty Images

Thuiswerken is beter dan in een benauwd kantoorgebouw, maar je zit nog steeds binnen. Groen kan je echter helpen om het buitenleven naar binnen te halen. “Een plant brengt bijvoorbeeld een rustige bron van leven en kleur naar elke kamer,” zegt Klosky.

Lees ook:   Hoe kerstverlichting op te hangen

Baerg is het ermee eens dat dit een trend is die ze ziet in thuiskantoren. “Planten of groene muuraccenten worden populair omdat we meestal naar computerschermen of onze mobiele telefoons kijken, en het hebben van dat groene aspect is gemakkelijk voor de ogen en helpt ons ons meer verbonden te voelen met de natuur,” zegt ze.

Laat het licht binnen

Thuiskantoor natuurlijk licht

Natuurlijk licht kan uw energieverbruik verminderen. Beeld: Lumina Images/Getty Images

Studies tonen aan dat mensen die in natuurlijk licht werken productiever zijn, meer vitamine D opnemen, ’s nachts beter slapen en minder oogproblemen hebben. Licht kan ook je humeur verbeteren. En als u een andere reden nodig hebt om uw kantoor op een locatie te plaatsen waar u kunt profiteren van natuurlijk licht, overweeg dan dit: het gebruik van natuurlijk licht kan uw elektr verlagenic rekening.

Opgaan in

Thuiskantoor opgaan in

Uw huis moet een aanvulling zijn op de rest van het ontwerp van het huis. Beeld: YinYang/Getty Images

Als uw kantoor zichtbaar is vanuit andere kamers in het huis, overweeg dan hoe het zal opgaan in aangrenzende gebieden. De stijlkeuze en kleuren moeten complementair zijn, niet botsen. Op de foto hierboven bevat het thuiskantoor de architectonische details die door het hele huis te vinden zijn. Als u echter de deur naar uw kantoor kunt sluiten, is er meer ruimte in uw ontwerp- en decoratiekeuzes.

Voeg inspiratie toe

Home Office inspiratie

Voeg een paar items toe om je beste werk te inspireren. Beeld: Buljac/Getty Images

Hoewel Klosky een minimalistische aanpak aanbeveelt, zegt hij dat er een plaats moet zijn voor persoonlijke items. Soms kan het weergeven van je favoriete dingen inspiratie bieden en leiden tot je beste werk. Als u bijvoorbeeld een kunstenaar bent, kunt u een deel van uw illustraties weergeven. Als je een accountant bent, maar je houdt van reizen naar exotische locaties, bewaar souvenirs dan in de buurt. Ze kunnen je inspireren om hard te blijven werken, zodat je je huidige levensleven kunt behouden.

Lees ook:   Eenvoudige ideeën voor het decoreren van de keukenmuur

Wat zijn enkele van je favoriete thuiskantoortrends?