4 ideeën voor creatieve stepping stone-paden

Als u op zoek bent naar een tijdloze toevoeging aan uw tuin, overweeg dan stapstenen paden. Deze voegen een rustiek, natuurlijk element toe dat geweldig is voor buiten. Ze zijn ook zeer veelzijdig in stijl. Veel stapstenen paden maken deel uit van een zen-stijl, omdat dit soort werven veel gebruik maken van stenen elementen. Stapstenen kunnen ook in gras worden gezet voor een meer rustieke en verouderde uitstraling. Of ze kunnen in modernere en nettere grinddisplays zitten. Bovendien passen veel van deze stijlen goed bij waterpartijen. Dus neem hieronder een kijkje voor wat inspiratie voor stapsteenpaden. Misschien ben je voor je het weet wel een nieuw pad aan het installeren.

Stepping Stone Paden Zen Garden

Natuurlijk gesneden stapstenen werken goed in klassieke stijlen zoals zen. Beeld: Sakarin Sawasdinaka/Shutterstock

Zen Stepping Stones

Zoals hierboven aangestipt, werden zenstijlen en stapsteenpaden voor elkaar gemaakt. Je kunt op de foto hierboven zien hoe goed stapstenen werken tegen zand- of grindontwerpen. De stapstenen geven een extra visueel element tussen al het lichte grind. Door donkere stenen te kiezen om op het lichte grind te zitten, kunt u ook wat visuele interesse in de tuin creëren.

Stapstenen zijn ook een praktisch element, omdat het pad u in staat stelt om door de tuin te reizen zonder de zand- of grindpatronen te verstoren. Ook blijven stapstenen met natuurlijke texturen de ruimte er klassiek en organisch uitzien.

Stepping Stone Pathways Waterpartij

Stenen paden werken goed boven water. Beeld: Rigamondis/Shutterstock

Water en stapsteenpaden

Stapstenen werken ook prachtig wanneer ze naast een tuinwaterpartij worden gebruikt, zoals een vijver in de achtertuin. Stapstenen waren een klassieke manier om rivieren, kreken en andere kleine waterwegen over te steken, dus dit is een andere manier om een klassiek en rustiek element in de achtertuin te creëren.

Lees ook:   6 Gezondheidsvoordelen van een schoon huis

Je zou met dit idee een paar verschillende kanten op kunnen gaan. Je zou een duidelijker afgebakend pad kunnen maken met grotere stapstenen, zoals op de foto hierboven. Het is ook gebruikelijk om ver uit elkaar geplaatste stapstenen in achtertuinvijvers te zien. Deze zijn meer voor de show dan voor daadwerkelijk gebruik, maar ze geven een romantisch en licht avontuurlijk gevoel.

Stepping Stone Pathways Grass Style

Plaats stapstenen dieper als je wilt dat ze integreren met het gras. Beeld: Paolo Omero/Shutterstock

Set-In Stepping Stones

Een ander idee voor stapsteenpaden is om de stapstenen in de grond te plaatsen, zodat er gras omheen groeit, of in sommige gevallen zelfs eroverheen. Dat geeft de uitstraling dat het stenen pad erg oud is, wat een rustieke aantrekkingskracht toevoegt. Het kiezen van stenen met diepe texturen zorgt er ook voor dat de stenen er oud uitzien, en stenen met een natuurlijke snit in hun vorm voegen verder een rustieke uitstraling toe.

Het plaatsen van de stenen in een mozaïekpatroon geeft ook tonnen visuele interesse. Stapstenen paden zoals deze zijn goed in natuurlijk ogende tuinen, die leiden naar zwembaden of het overbruggen van de kloof tussen patioruimtes, als een paar ideeën.

Stepping Stone Pathways Clean Modern

Grind en stapstenen kunnen een strakke, bijgewerkte look creëren. Beeld: Yatra/Shutterstock

Grind en stapstenen

Niet alle stapstenen paden hoeven er rustiek uit te zien. Het schone grind stapstenen pad op de foto hierboven is zo georganiseerd dat het een moderne aantrekkingskracht heeft. Het gekleurde grind geeft de look wat visuele textuur en helpt de neutrale stapstenen te knallen. Deze stijl past goed in tuinruimtes waar de planten duidelijk zijn gedefinieerd en georganiseerd, zoals de foto hierboven laat zien.

Lees ook:   3 doe-het-zelf buitenprojecten om uw nieuwe huis uw eigen te maken

De stapstenen zelf hebben een aantrekkelijk ontwerp van kleine stenen omhuld met beton. Deze stijl herinnert ons eraan om ons vrij te voelen om onze eigen stapsteenontwerpen te maken, omdat ze vrij eenvoudig te maken zijn. Op die manier kunt u een op maat gemaakte en artistieke uitstraling in de tuin hebben.