12 Beste virtuele ruimteontwerp-apps &Home Planner Tools

Handen houden een digitale tablet vast met de augmented reality-app, die de fauteuil in de woonkamer toont. In de app kunt u het model van een stoel en de kleur en textuur van de stof kiezen.

Het ontwerpen van kamers kan lastig zijn en het is vaak moeilijk om te visualiseren wat het eindresultaat zal zijn, maar je hoeft geen professionele ontwerper te zijn om een aantrekkelijke kamer te creëren. Eigenlijk zou het niet geweldig zijn als er een app voor het decoreren van kamers was om te zien hoe uw ontwerpideeën er eigenlijk uitzien voordat u ze implementeert? Nou, goed nieuws, dat is er – en het is gratis! De volgende lijst met de beste gratis online virtuele programma’s voor het plannen en ontwerpen van uw huis is alles wat u nodig hebt.

We vonden de onderstaande programma’s gemakkelijk te gebruiken voor het ontwerpen van kamers, zelfs als je nog nooit eerder een online ruimteplanner hebt gebruikt. U kunt de meeste van uw kamerontwerptaken uitvoeren, zoals het maken van de perfecte lay-out voor uw ruimte en het kiezen van de juiste inrichting.

12 beste gratis apps voor het ontwerpen van huizen

Dit zijn onze favoriete online tools en apps voor het decoreren van kamers:

 1. Planner 5D
 2. Roomstyler
 3. Ikea Home Planner Gereedschap
 4. Ontwerp een kamer
 5. Homestyler
 6. De Huisvernieuwer
 7. Sweet Home 3D
 8. SmartDraw
 9. HomeDoorMe
 10. MagicPlan
 11. Amikasa
 12. Decormatten

1. Planner 5D

Planner 5D factureert zichzelf als de meest uitgebreide gratis ruimteontwerp-app op de markt. Ontwerp eenvoudig kamers tot in de kleinste architectonische details, inclusief ramen, trappen en scheidingswanden. Stop niet bij interieurs; met deze app voor het ontwerpen van kamers kun je ook landschapsarchitectuur en zwembaden maken – allemaal met verbluffende 3D-graphics.

Je kunt ook inspiratie opdoen in hun galerij. Ontdek nieuwe en trendy ontwerpen gemaakt door andere ontwerpers van virtuele ruimtes.

Koelfactor: U kunt uw plattegrond uploaden om een volledig aanpasbaar 3D-project te starten.

Rating: 3,5 sterren in de Google Play Store en 4.0 in de App Store.

Download Planner 5D op de App Store of op Google Play.

2. Roomstyler

Gebruik deze uitstekende kamerontwerp-app om uw eigen plattegrond te uploaden of speel met vooraf geladen kamerindelingen. Met de Roomstyler 3D Home Planner kunt u muren, deuren en ramen invoegen en kiezen uit een galerij met interieurafwerkingen.

De interface is relatief eenvoudig te gebruiken en stelt u in staat om uw plan en 3D-afbeelding tegelijkertijd te bekijken. U kunt de camera rond het plan verplaatsen om verschillende weergaven te zien en kiezen uit meer dan 120.000 merkartikelen om in uw model in te voegen, waaronder alles van kleine keukenapparatuur tot tuingereedschap.

Als u dol bent op het decor dat u in uw gerenderde model plaatst, klikt u op de knop “Beschikbaar voor aankoop” om de prijs en aankoopopties te achterhalen. U kunt de software gratis gebruiken zonder lid te worden. Maar als je lid wordt, kun je je model uploaden naar Facebook zodat je vrienden het kunnen zien.

Koelfactor: Je kunt meer dan 1.000 kamerontwerpen bekijken en je stem uitbrengen op de beste in ontwerpwedstrijden.

Rating: 2,0 sterren in de App Store.

Download Roomstyler op de App Store.

3. Ikea Home Planner Gereedschap

Als je door de Ikea-catalogus bladert, zou je dan ooit willen dat je kon zien hoe een bepaalde boekenplank en bureau er in je ruimte uit zouden zien? Je kunt Ikea nu een software voor het ontwerpen van kamers hebben! Met de gratis, gebruiksvriendelijke Ikea-woonplannertool online, kunt u uw plattegrond configureren, kiezen uit de galerij met meubels en decoratie van de winkel, de kosten berekenen en uw verlanglijst afdrukken voor bladeren in de winkel.

Lees ook:   10 keer was een doe-het-zelver slim om een pro in te huren

Kamerspecifieke tools omvatten een virtuele keukenplanner, een slaapkamerplanner, een badkamerplanner en oplossingen voor opslagplanning.

Koelfactor: De opbergopties kunnen worden aangepast, inclusief handvattype, poten, laden en meer.

Rating: N.V.T

Download de Ikea Home Planner Gereedschap. Houd er rekening mee dat ze niet beschikbaar zijn in de App Store of op Google Play.

4. Ontwerp een kamer

Stop met het mee naar huis nemen van tientallen materiaalmonsters om alle combinaties in je ruimte uit te proberen. Probeer in plaats daarvan de gratis Armstrong 3D-kamerdecoratie-app waarmee u verschillende kleurencombinaties van vloeren, kasten, plafonds, muren en werkbladen kunt zien vanuit het comfort van uw huis.

Met Design a Room kunt u een kamer in uw huis kiezen, een stijl kiezen (zoals hedendaagse, traditionele, wereldwijde fusie) en virtueel spelen met kleuren, texturen en afwerkingen. U kunt zelfs Sherwin Williams, P coördinerenPG en Benjamin Moore kleuren die bij uw ontwerp passen.

Koelfactor: U kunt meer te weten komen over de producten voordat u ze koopt. Wanneer u bijvoorbeeld een badkamer ontwerpt, ziet u mogelijk een notitie waarin staat dat hardhouten vloeren niet worden aanbevolen. Dit zorgt ervoor dat uw kamerontwerpen functioneel en stijlvol zullen zijn.

Rating: N.V.T

Geen download nodig. Probeer de Armstrong Design a Room tool online.

5. Homestyler

Autodesk, de maker van AutoCAD, REVIT en 3ds Studio Max, staat bekend om zijn professionele ontwerpprogramma’s. Het creëerde ook de Homestyler-kamerontwerp-app, die het in 2017 aan Easyhome verkocht.

Dit gebruiksvriendelijke programma vereist geen formele training zoals de andere professionele programma’s die het bedrijf aanbiedt. Met eenvoudige drag-and-drop-functies kunt u uw eigen ontwerpen maken en plattegronden bedenken. Homestyler’s 3D-vloerplanner en 3D-kamerontwerpers zijn perfect voor een amateur virtuele ruimteontwerper.

Met de inrichtings- en decoratietool kunt u kasten, apparaten, meubels en bijna elk decoritem kiezen dat u maar kunt bedenken. Personaliseer vervolgens uw ruimte met vloerkleden en afwerkingsartikelen van verschillende fabrikanten.

Koelfactor: Zodra uw ontwerp is voltooid, kunt u het afdrukken.

Rating: 4,5 sterren in de App Store en 3,6 sterren in de Google Play Store.

Download Homestyler op de App Store of op Google Play.

6. De huisvernieuwer

Room decorator-apps zijn allemaal goed en wel, maar met The Home Renovator kunt u de materialen plannen en budgetteren die u nodig hebt voor uw renovatieproject. Met de Home Renovator kunt u kiezen uit isolatie, gipsplaat, verf, keramische tegels, plafondtegels en terrasprojecten. U kunt de gratis werkbladen van de site gebruiken om uw ruimte te meten, uw metingen in te voeren en uw gereedschapsvereisten te bekijken. Deze software voor het ontwerpen van ruimtes krijgt vervolgens een rapport waarin u wordt verteld hoeveel materiaal nodig is voor uw project, een budgetprijs en geïllustreerde instructies die het snijden en plaatsen van materialen laten zien.

Koelfactor: U kunt de prijs voor de materialen gebruiken om te onderhandelen met lokale dealers.

Rating: N.V.T

Geen download vereist. Gebruik de tool online op De Huisvernieuwer.

7. Sweet Home 3D

Deze 3D-kamerontwerp-app is voor diegenen die meer aanpassingsopties voor hun kamerindeling willen. De online software is gratis, hoewel inloggegevens vereist zijn. U kunt ook een meer geavanceerde versie van Sweet Home 3D downloaden (tegen een extra prijs) waarmee u uw thuisplannen kunt opslaan, exporteren en manipuleren. De interface bestaat uit vier secties:

 • Met de meubelcatalogus kunt u componenten op naam kiezen en vervolgens componenten rechtstreeks naar de plattegrond slepen en neerzetten.
 • De lijst met huismeubelen toont de afmetingen van elk stuk op naam en grootte.
 • Het huisplan toont u in een 2D-formaat waar de muren, ramen, deuren en meubels zijn geplaatst (zoals van bovenaf bekeken).
 • De 3D-weergave van het huis toont uw plan in drie dimensies, zodat u het plan kunt visualiseren terwijl u ontwerpt.
Lees ook:   Moderne badkamerontwerpideeën voor privéluxe

Om uw plattegrond binnen te halen, importeert u deze in Sweet Home 3D, schaalt u deze en traceert u uw plan om het giswerk te verwijderen. Dit programma kan eenvoudig zijn, maar het heeft geavanceerde functies voor diegenen die meer willen van hun 3D virtuele planningservaring.

Koelfactor: U kunt een fotorealistisch beeld van uw opstelling maken, afhankelijk van het tijdstip van de dag en de lichtbronnen die in het plan zijn geplaatst.

Kosten: Gratis te downloaden of online te gebruiken hier. $ 13,99 in de App Store.

Rating: 3,5 sterren in de App Store.

Download Sweet Home 3D op de App Store. Er is geen versie beschikbaar voor Google Play.

8. SmartDraw

Smartdraw is een reeks programma’s voor visuele afbeeldingen en presentaties, waaronder projectdiagrammen, tijdlijnen, marketingdiagrammen en stroomdiagrammen. Onder de stroomdiagramtoepassing is een functie om plattegronden en individuele kamerplannen te ontwerpen. U kunt SmartDraw gebruiken om kantoorruimtes, appartementen, individuele kamers en zelfs gebouwverhogingen te plannen.

SmartDraw werkt goed voor particulieren en bedrijven die niet veel willen uitgeven aan ontwerpsoftware. Deze software voor het ontwerpen van kamers heeft een gratis proefperiode en als u tevreden bent, kunt u het volledige programma kopen. Met een bijna oneindige selectie meubels, auto’s, bouwmaterialen en vooraf geladen plannen biedt SmartDraw veel waar voor je geld.

Koelfactor: U krijgt gratis ondersteuning van Smartdraw-medewerkers!

Kosten: Gratis om te proberen. $ 9.95 / mo. of $ 297 voor een enkele licentie.

Rating: N.V.T

Download SmartDraw of probeer de online versie op de Website van SmartDraw.

9. HomeByMe

HomeByMe is een webgebaseerde app voor het ontwerpen van ruimtes. Begin in 2D en bouw je kamer vanaf de grond af, eindigend met meubels en accessoires. Als je klaar bent, converteer je het naar 3D, waarbij de muren wegvallen en je kunt kijken in het interieurontwerpplan dat je hebt gemaakt.

Koelfactor: Deel het met de HomeByMe-community om feedback te krijgen van echte professionals.

Kosten: Gratis om te proberen. $ 25 / mo. voor de volledige versie.

Rating: N.V.T

HomeByMe is volledig web-enabled.

10. MagicPlan

MagicPlan is een kamerontwerp-app voor iOS en Android die plattegronden maakt van door de gebruiker gescande foto’s. Dit maakt het maken van een kamerontwerp een fluitje van een cent, met ‘Het is niet nodig om te meten of te tekenen’. Het is de perfecte app voor mensen die nieuw zijn in het ontwerpen van plattegronden. Zoals je zou verwachten, is het niet zo gedetailleerd in zijn creaties als meer geavanceerde apps, maar het is handig voor het snel maken van interieurindelingen voor een beginnende kamerontwerper.

Koelfactor: Aannemers kunnen deze app gebruiken om nauwkeurige ontwerprapporten in het veld te delen.

Kosten: Gratis (eerst twee projecten), dan $ 9.99 en hoger / mo.

Rating: 4,7 sterren in de App Store en 4,1 sterren in de Google Play Store

Download MagicPlan op de knop App Store of op Google Play.

11. Amikasa

Amikasa is een app voor het ontwerpen van kamers die een Webby-prijs heeft gewonnen dankzij de esthetisch aantrekkelijke interface. Gebruikers prijzen ook de mogelijkheid om hun kamerindelingen te maken met behulp van echte merkproducten.

Lees ook:   Wat classificeert een huisstijl: wat maakt een Cape Cod-huis?

Zodra u klaar bent met uw ontwerp, is er een 3D-walkthrough-functie waarmee u een virtuele rondleiding door uw nieuwe ruimte kunt maken. Bovendien kunt u ontwerpen delen op sociale media om feedback te krijgen. De iOS-versie had onlangs een prijskaartje van $ 0,99 toegevoegd en er is geen Android-versie beschikbaar. Er is een bètaversie van Windows die gratis kan worden gedownload.

Koelfactor: Iedereen kan zijn merken op de site toevoegen voor gebruik.

Kosten: $ 0.99 voor iOS-versie; gratis Windows-versie.

Rating: 2,6 sterren in de App Store. Geen Android-versie.

Download Amikasa op de App Store of van de Website van Amikasa.

12. Decormatten

Als u het proces van kamerontwerp wilt gamificeren, dan is DecorMatters iets voor u. Deze iOS-app brengt augmented reality, kunstmatige intelligentie en blockchain-technologie naar het proces van kamerontwerp. En gebruikers zijn er dol op.

Gebruikers kunnen nieuwe virtuele kamers maken op basis van sjablonen, of ze kunnen hun echte kamers aanpassen met augmented reality. Kamers kunnen online worden geplaatst en u kunt door de creaties van anderen bladeren om inspiratie op te doen. Uiteindelijk zegt het team dat makers van inhoud kunnen worden gecompenseerd door winst die wordt ontvangen uit productaanbevelingen en auteursrechtautorisaties.

Koelfactor: Er zijn leaderboards, virtuele munten en levels, plus speciale beloningen voor deelname aan ontwerpuitdagingen.

Rating: 4,7 sterren in de App Store.

Download DecorMatters op de App Store. Geen Android-versie beschikbaar.

Beoordelingen en prijzen vanaf 28 juni .

Waar het op neer komt

Er zijn tal van gratis online 3D virtuele 3D-programma’s en apps voor ruimteontwerp waarmee u uw ruimte kunt plannen, ontwerpen, tekenen en bekijken. Ook jij kunt een kamerontwerper zijn met deze apps en software voor het ontwerpen van ruimtes. Het kiezen van de juiste hangt af van uw vaardigheidsniveau, doelstelling en hoe u uw definitieve tekeningen wilt presenteren.

Of u nu wilt spelen of wilt beginnen met het bouwen van een huis volgens uw persoonlijke specificaties, deze lijst met de beste 12 beste gratis online virtuele programma’s en tools helpt u op weg.

Veelgestelde vragen

Q:

Wat is de beste app voor interieurontwerp?

Een:

Dat hangt af van het type interieurontwerp dat u moet doen, samen met uw kennis en vaardigheidsniveau bij het gebruik van dit soort 3D-softwaretools. Probeer er meerdere en kijk welke het beste aan uw behoeften voldoet.

Q:

Hoe gebruik ik een app voor het ontwerpen van een ruimte?

Een:

Gebruik een van de bovenstaande apps voor het ontwerpen van ruimtes om uw volgende ontwerpproject te plannen of om een beetje plezier te hebben met ontwerpinspiratie. Interfaces variëren op basis van de specifieke app, maar speel met elke gratis oplossing die u kiest. Je zult inspired om uw volgende project in een mum van tijd aan te pakken!

Q:

Waar kan ik inspiratie opdoen voor interieurontwerp?

Een:

Inspiratie voor interieurontwerp is overal om je heen. Let op je omgeving, waar je ook gaat, of pak wat designmagazines en boeken. Je kunt ook spelen met de tools in onze gids om meer inspiratie op te doen.

Steven Walters heeft bijgedragen aan dit bericht.