6 voordelen van het hebben van een geweldig kookeiland

Ruime keuken met open rekken en massief eiken werkbladen. De hanglampen en units zijn beide van Ikea

Ruime keuken met open rekken en massief eiken werkbladen. De hanglampen en units zijn beide van Ikea

Andreas von Einsiedel / Getty Images

In elke keuken is er het potentieel voor geweldige opslag, weergave en functionaliteit. Het trieste feit is dat alle keukens er niet genoeg van hebben. Een kookeiland lost deze problemen op en ziet er prachtig uit.  Van mobiele eilanden tot keukeneilanden in de zithoek, de voorziening van het hebben van een of twee in uw keuken is een extra bonus.  Als je het geluk hebt om een huis met een kookeiland te ontwerpen of te kiezen, ben je in voor een traktatie. Voor degenen die op het hek staan of ze er een moeten hebben, kijk naar deze 6 voordelen van het hebben van een geweldig kookeiland.

Lachende vrienden die thuis bij het kookeiland staan

Klaus Vedfelt / Getty Images

1. Een eiland voegt opslagruimte toe naast kasten:

Als uw keuken geen opslagruimtes heeft, kan een kookeiland uw probleem oplossen.  Met de optie van extra laden, uittrekbare planken en kasten is het eiland een uitbreiding op uw bestaande behuizing.  Ooit gedacht dat je niet genoeg ruimte had voor het recyclen van bakken?  Onder een kookeiland is een geweldige toegankelijke ruimte omdat het niet interfereert met de belangrijkste voorbereidingsruimte van de rest van de keuken.

2. Een kookeiland is perfect voor kinderen:

Of het nu huiswerktijd is of ze helpen bij het maken van het avondeten, een kookeiland is een geweldige plek voor kinderen om deel uit te maken van de actie en in het zicht te zijn.  Een andere optie voor keukeneilanden is om voorzieningen voor de hoogte van kinderen zoals een magnetron en een gekoelde lade binnen handbereik te plaatsen.  Voor naschoolse snacks en een vroeg ontbijt op zaterdagochtend zijn voorzieningen waar de kinderen zich onafhankelijk mee kunnen voelen een goed idee voor sommige huishoudens.

aanrecht en eiland

Carlina Teteris / Getty Afbeeldingen

3. Extra zitplaatsen is een belangrijke troef:

Een kookeiland kan fungeren als informele eethoek voor de kinderen of het kan fungeren als extra zitplaatsen bij het entertainen.  Toegang hebben tot uw familie of gasten is altijd een voordeel tijdens het koken en bereiden van maaltijden.  Zelfs als uw keuken klein is, kan een aanrechtuitbreiding in de aangrenzende kamer fungeren als een eiland.  Of je ruimte nu plaats biedt aan 2 of 6 personen, het is altijd een pluspunt om meer mensen te kunnen plaatsen.

Lees ook:   10 gezellige stoelen bij het raam en erkers met uitzicht

4. Een verplaatsbaar kookeiland voegt veelzijdigheid toe:

Heb je extra aanrechtruimte nodig en op andere momenten meer vloeroppervlak nodig? Een verplaatsbaar kookeiland biedt meer ruimte wanneer jij en je vrienden een enorme maaltijd willen koken en elke persoon een deel van de keuken neemt om voor te bereiden. Zodra uw maaltijd is voltooid, rolt u uw kookeiland uit de weg voor extra ruimte.  Verplaatsbare keukens zijn ideaal voor kleinere keukens die het beste van twee werelden nodig hebben.

kookeiland met familie-omgeving

Maskot / Getty Afbeeldingen

5. Plaats extra keukenvoorzieningen op uw eiland:

Voor grotere keukens is de mogelijkheid om preparaten, koelkastlades en extra kookruimte toe te voegen een manier om uw keuken functioneler en nuttiger te maken.  Omdat grotere keukens de mogelijkheid hebben om sanitair en elektrische diensten naar hen toe te laten lopen, zijn de opties onbeperkt. Voeg een afzuigkap toe aan je fornuis / grill en nu wordt je eiland het belangrijkste centrum van koken en entertainen.

6. De materiaalopties voor een eiland zijn eindeloos:

Of u uw eiland nu gebruikt voor utilitaire doeleinden of u wilt dat het eiland de showstopper van de keuken is, er is een aanrechtoppervlak voor u.  Als de kosten een probleem zijn, overweeg dan plastic laminaat of door de mens gemaakte afwerkingen met een vast oppervlak.  Overweeg voor uitgaven op het middenniveau hogere kwaliteiten vaste oppervlakken of gebeitst beton. Aan de bovenkant van het kostenspectrum bevinden zich slagersblok, graniet en aangepaste exotische houtsoorten.  Bezoek een aanrechtwinkel voor inspiratie of kijk door een keuken- en badmagazine om ideeën voor een droomkeukeneiland te krijgen.

Lees ook:   Architectonisch opvallend betonnen huis met uitzicht op de Zwitserse Alpen

Als je denkt dat een kookeiland alleen voor de show is, heb je nu legitieme redenen waarom je keuken er baat bij kan hebben.  Van opslag tot extra zitplaatsen, elk huis van elke grootte zal dol zijn op de veelzijdigheid die een kookeiland biedt.

Freshome lezers, heb je een kookeiland in je huis? Denk je erover om er een in te zetten? Laat het ons weten, want we horen graag uw opmerkingen.