5 manieren waarop manden een revolutie teweeg kunnen brengen in uw voorraadkastorganisatie

Chique inrichting voor woonkamer, twee hoge bankstoelen met een tafel, bevestigd aan de keuken.

Chique inrichting voor woonkamer, twee hoge bankstoelen met een tafel, bevestigd aan de keuken.

JR-stock/ Getty Images

We hopen dat je de producten die we aanbevelen leuk vindt. Voor zover u op de hoogte bent, kan Freshome een deel van de omzet verzamelen via de links op deze pagina.

Je hebt ze gezien: foto’s van prachtige voorraadkasten, hun planken bekleed met duidelijk gelabelde glazen potten en netjes gerangschikte bakken. Ze lijken stof en desorganisatie af te weren.

Als je voorraadkast er niet zo uitziet, ben je niet de enige. Het is een uitdaging om je voorraadkast in topvorm te houden , vooral als je hem daadwerkelijk gebruikt. Of je nu een meesterkok of een newbie in de keuken bent, je voorraadkast zal constant in beweging zijn. Met zoveel binnenkomen en uitgaan, hoe houd je de zaken op orde? Het antwoord is misschien eenvoudiger dan je denkt.

Kijk nog eens naar die mooie voorraadkastfoto’s. Wat hebben ze allemaal gemeen? Manden. Ze kunnen riet, plastic of stof zijn. In bijna elk geval van een goed georganiseerde voorraadkast speelt de nederige mand een cruciale rol. Hier zijn vijf manieren waarop u manden kunt gebruiken om de voorraadkastorganisatie-esthetiek van uw dromen te spijkeren.

Ruime bijkeuken met open planken, vaatwasser en een mooi inbouwbureau

PC Fotografie / Getty Images

#1: Gebruik ze om gedefinieerde gebieden te maken

Vind je het moeilijk om dingen in je voorraadkast te vinden? Het kan zijn dat je niet weet waar je moet zoeken. De meest eenvoudige manier om manden te gebruiken voor het organiseren van voorraadkasten is om items te groeperen. Al uw ingeblikte goederen gaan in één mandje. Je pasta en rijst gaan in een andere. Alle snacks gaan in een andere.

Lees ook:   14 frisse en leuke terrasideeën om u deze zomer te inspireren

U kunt ook creatiever worden met de soorten gebieden die u maakt. In plaats van vergelijkbare producten te groeperen, zou je dingen per maaltijd kunnen groeperen. Probeer een mand voor ontbijtproducten, een mand voor grab-and-go lunch en een mand voor de ingrediënten van elke maaltijd die je van plan bent deze week te maken. Speel met je systeem totdat je vindt wat voor jou het beste werkt.

Om het bereik van uw groeperingen uit te breiden, kunt u ook kleinere manden verzamelen op een grote plaatpan. Stel dat je meerdere manden hebt voor je verschillende bakbenodigdheden: bijvoorbeeld een voor maatbekers, een voor kruiden en extracten, een voor cupcakeliners en cakepopvormen. Schik al die manden op een pan van één vel. Als het tijd is om te bakken, kun je de hele pan eruit trekken. Met de methode bladpannen kunt u afzonderlijke componenten georganiseerd houden zonder uw groeperingen te beperken.

#2: Gebruik ze om lelijke verpakkingen te verbergen

Sommige mensen hebben misschien tijd om alles wat ze in de supermarkt kopen uit te pakken en in mooie, duidelijk gelabelde containers te plaatsen. Maar sommigen van ons hebben niet de luxe van die overtollige tijd. Als je wilt dat je voorraadkast vasthoudt aan een enkele stijl, maar je wilt jezelf niet gek maken door alles in bijpassende potten en bakken te ruilen, zijn manden je vriend. Door verpakte producten in manden te laden, verbergt u de niet-overeenkomende, vaak schokkend kleurrijke labels achter een muur die bij uw esthetiek past.

#3: Gebruik ze om klaar te zijn voor een feestje

Close-up van een georganiseerde voorraadkast

DLMcK / Getty Afbeeldingen

Er is niets erger dan gezelschap te hebben en te worstelen om dingen in je voorraadkast te vinden, vooral als dat je met de deur van de voorraadkast open laat staan, waardoor de desorganisatie aan de wereld wordt blootgesteld. Manden kunnen u helpen uw hostingparaatheid naar een hoger niveau te tillen. Maak een mandje dat gevuld is met de benodigdheden. Het kan een fles wijn, crackers, olijven of wat dan ook bevatten dat je altijd uittrekt als gasten komen bellen. Het hebben van een enkele mand om te pakken wanneer u zich voorbereidt, bespaart u tijd, waardoor u een stressvrije gastheer kunt zijn wanneer uw gasten aankomen.

Lees ook:   Zwarte ramen zijn de volgende grote trend

U hoeft met dit mandje geen waardevol mid-shelf onroerend goed in beslag te nemen. Omdat je het alleen bij bepaalde gelegenheden zult gebruiken, is het ideaal voor de bovenste plank van je voorraadkast of die achterhoek die een beetje moeilijk te bereiken is.

#4: Gebruik ze om kleine apparaten te kraken

Dankzij het Pampered Chef-tijdperk hebben velen van ons een breed scala aan keukengadgets in huis. We kunnen ze al dan niet regelmatig gebruiken. Toch nemen ze waardevolle opslagruimte in beslag. Net als uw feestmand, kan een kleine mand met keukenapparatuur in een moeilijker bereikbare ruimte gaan. Dit maakt meer van je keuken en bijkeuken vrij voor de dingen die je eigenlijk elke dag gebruikt – of in ieder geval elke week.

Voorkom dat deze mand eruitziet als een hol van slangen door het snoer van elk apparaat veilig in te pakken voordat u het aan de mand toevoegt. Als je wat tips wilt om dat gemakkelijker te maken, is hier een korte handleiding voor het inpakken van je snoeren.

#5: Gebruik ze om minimize overtollig voedsel

Hoeveel van je voorraadkast wordt in beslag genomen door lang vergeten – maar nog steeds perfect bruikbaar – voedsel? Het is goed om nietjes bij de hand te hebben, maar die overtollige blikken bonen zullen zich alleen maar blijven ophopen, tenzij je er een punt van maakt om ze te gebruiken. Maak dit gemakkelijker door ouder voedsel aan de voorkant van je manden te houden. Geef je mandjes gewoon een fooi voordat je je boodschappen wegzet. Laad die ongeopende zakken chips achterin, houd de half opgegeten zakken vooraan en in het midden, zodat ze daadwerkelijk klaar zijn, in plaats van binnen een paar maanden begraven en herontdekt te worden.

Lees ook:   De Freshome Gift Guide: Tiny Living en Small Apartment Gifts

Meer dan manden

Hoewel manden een sterke plek zijn om te beginnen met het organiseren van de voorraadkast, zijn ze niet allesbepalend voor de voedselopslag van uw huishouden. Hier zijn enkele andere tips voor het efficiënt en mooi organiseren van uw voorraadkast. Van plan om wat boodschappen te doen om je voorraadkast ingebeld te krijgen? Bekijk outop picks voor pantry producten.