Hoe kerstverlichting op te hangen

Het is die speciale tijd van het jaar waarin we vakantieherinneringen creëren die een leven lang meegaan. En hoewel de dingen dit jaar misschien iets anders zijn in hoe je de vakantie viert, kun je je huis nog steeds in feestelijke pracht kleden met twinkelende kerstverlichting.

Als je je innerlijke Clark Griswold wilt kanaliseren, kunnen we je helpen leren hoe je kerstverlichting kunt ophangen.

Dit is wat onze gids behandelt:

 • De juiste kerstverlichting kiezen voor uw project
 • Manieren om kerstverlichting voor buiten te installeren
 • Hoe kerstverlichting op uw boom te plaatsen

De juiste kerstverlichting kiezen voor uw project

Net als Kevin McAllister wil je een aanvalsplan voordat je begint. Ben je van plan om kerstverlichting alleen aan je boom te hangen, of wil je ook wat buiten doen? Wil je eenkleurige lampen of veelkleurig? Planning helpt je te bepalen welke lampen je nodig hebt. Bovendien kom je tijdens het winkelen verschillende soorten vakantieverlichting tegen. Hier zijn enkele van de verschillen tussen hen.

Binnenverlichting vs. buitenverlichting

Binnenverlichting kan koeler werken. Daarom zou u ze niet buiten willen gebruiken waar beschadigde lichten brandgevaarlijk kunnen vormen. Bovendien, omdat buitenlampen heter kunnen lopen, wilt u ze niet binnen gebruiken, waar ze oververhit kunnen raken. Om te bepalen wat voor soort lampen je hebt, controleer je de UL-vermelding. Binnenlampen hebben de UL in het groen geschreven, terwijl buitenlampen rode letters hebben. Sommige fabrikanten hebben ook strengen lampen ontworpen die binnen en buiten zonder gevaren kunnen werken.

Gekleurde lichten vs. witte lichten

Vervolgens wilt u beslissen of u de klassieke witte lichten of de grillige veelkleurige wilt. Houd er ook rekening mee dat als u boltypen mengt, ze verschillende kleuren kunnen produceren. LED-lampjes geven een blauwachtige tint af. Ondertussen gaan gloeilampen wat oranjeer uit.

Lees ook:   31 zwarte keukenideeën voor het gedurfde, moderne huis

Afhankelijk van je ontwerp, kleurenschema en waar je de lampen plaatst, zal het plaatsen van deze naast elkaar niet overeenkomen. Dus wanneer u kiest of u met gekleurde lichten of wit wilt gaan, moet u proberen de lampen uniform te houden om symmetrie te bereiken.

Mini lampjes vs. lampjes

Als onderdeel van uw ontwerpproces wilt u spelen met verschillende soorten lampen. Mini-lampjes zien er goed uit op kransen, kerstbomen en kleine ruimtes. Ondertussen trekken lamplampen veel meer aandacht en zien ze er uitstekend uit rond een raam, op het dak of in struiken.

Gelukkige Latijns-Amerikaanse familie die het huis versiert voor Kerstmis en lichtjes aan de deur hangt - lifestyle-concepten
andresr / Getty Images

Hoe kerstverlichting buiten te hangen

Als je niet zeker weet hoe je kerstverlichting aan het huis moet hangen, wees gerust. Als u deze stappen volgt, kunt u met vertrouwen buitenverlichting ophangen. Zorg ervoor dat je de tijd neemt, de hulp inroept van een spotter en veel plezier hebt!

Stap 1: Verzamel al je benodigdheden:

Voordat je kerstverlichting ophangt, wil je alle items verzamelen die je nodig hebt. Het zorgt ervoor dat het proces soepel verloopt.

Je hebt het volgende nodig:

 • Kerstverlichting voor buiten.
 • Universele lichtclips.
 • Een ladder.
 • Een lichthangende paal (als u van plan bent om lichten aan buitenbomen te bevestigen).
 • Een persoon om je te spotten.

Stap 2: Test je lampen.

Zelfs als je de lampen gloednieuw hebt gekocht, moet je ze inspecteren voordat je ze ophangt.  Mocht u beschadigde exemplaren vinden, vervang dan de lampen.

Stap 3: Breng lichtclips aan op de gordelroos of goot van uw huis

Nadat u uw lampen hebt getest, brengt u de lichtclips aan op de gordelroos of goot van uw huis. Om dit te doen, moet je ervoor zorgen dat je iemand bij je hebt die de ladder kan vasthouden. U wilt de ladder op een schone plek zetten die vrij is van ijs of ander vuil.

Lees ook:   Wat te verwachten bij het werken met een interieurontwerper: een gids voor beginners

Schuif vervolgens de ladder uit totdat deze op zijn plaats vergrendelt en klim vervolgens om de lichtclips op de goot of gordelroos aan te brengen. Zorg ervoor dat alle lichtclips op dezelfde manier gericht zijn om een uniforme look te bereiken.

Nadat u alle strengen hebt bevestigd, klimt u de ladder af en sluit u ze vervolgens aan om ervoor te zorgen dat elke lamp werkt. Als ze dat doen, koester je dan in een goed uitgevoerde klus!

Hoe kerstverlichting aan je boom te hangen

De beste manier om kerstverlichting aan je boom te hangen, is door consistent te zijn met hoe je de lichten aanbrengt. Om je te helpen een wonderbaarlijke gloed te bereiken die oohs en aahs zal uitlokken, zijn hier enkele stappen om te overwegen.

Stap 1: Verzamel je voorraden

Hanglampen aan kerstbomen vereisen niet veel op het gebied van benodigdheden.

Je hebt het volgende nodig:

 • In ieder geval een paar strengen kerstverlichting binnenshuis. (Vuistregel: pas één streng lichten toe voor elke voet van je kerstboom. Dus een boom van 6 voet zou zes strengen nodig hebben.)
 • Een overspanningsbeveiliging als u van plan bent om meerdere strengen op te hangen
 • Een kleine ladder of trapkruk als je een hogere boom hebt

Stap 2: Test uw lampen

Voordat u ze ophangt, wilt u elke streng lichten testen en inspecteren om ervoor te zorgen dat elke lamp correct werkt en geen schade heeft. Als je er een opmerkt, vervang deze dan voordat je de rest ophangt.

Stap 3: Laat de lichten door je boom lopen

Je wilt de lampen bovenop en tussen de takken met elkaar verweven voor een gelaagde look. Werk van links naar rechts, omhoog of omlaag, afhankelijk van waar je bent begonnen. En als je nog een paar resterende lampjes over hebt, kun je ze achterin stoppen.

Lees ook:   Ideeën voor keldervloeren: hoe het juiste oppervlak te kiezen

Stap 4: Plugin en wonder

Als u de lampen niet hebt aangesloten, doe dit dan om te zien hoe ze eruit zien. Je kunt werken met de strengen die je hebt of meer toevoegen om de gaten op te vullen waar er niet zoveel lichten zijn.

Hoeveel kost het om iemand je kerstverlichting te laten ophangen?

De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals hoe groot uw huis is en hoe gedetailleerd een scherm u wilt. Het Home Depot schat dat een traditioneel scherm je tussen de $ 100 – $ 300 kan kosten, terwijl als je iets sierlijkers wilt of als je een veel groter huis hebt, de kosten kunnen oplopen tot meer dan $ 1.000.

Waar het op neer komt

Het versieren van je huis en boom is een leuke manier om in de vakantiestemming te komen. Door de stappen in onze gids te volgen, kunt u de juiste vakantieverlichting voor uw display vinden en veilig installeren. Van daaruit kunt u zich koesteren in de vakantiegloed van uw boom en huis.

Veelgestelde vragen

Q:

Hoe kan ik kerstverlichting buiten installeren zonder spijkers te gebruiken?

Een:

U kunt universele lichtclips gebruiken die aan dakgoten en gordelroos hangen.

Q:

Hoe krijg je kerstverlichting aan de muur?

Een:

U wilt plastic haken gebruiken die een eenvoudig verwijdertabblad bieden. Als u dit doet, kunt u gemakkelijk worden aangebracht en verwijderd nadat de vakantie voorbij is gegaan.

Q:

Hoe plak je kerstverlichting op baksteen?

Een:

U wilt stenen clips gebruiken om vakantieverlichting op bakstenen oppervlakken te installeren.