Beste keukenvloerideeën

Chromen en walnoothouten tafel met houtskool linnen fauteuils, grote zwarte en gouden industriële stijl hanglamp en walnoot houten eiland met grijs leer en houten kinderstoelen op travertijn mozaïekvloer omgeven door bewerkte hickory houten vloerdelen in eetkamer keuken in een luxe moderne bungalow stijl huis, Quebec, Canada. Deze afbeelding is een eigenschap die is vrijgegeven. CUPR0327

Chromen en walnoothouten tafel met houtskool linnen fauteuils, grote zwarte en gouden industriële stijl hanglamp en walnoot houten eiland met grijs leer en houten kinderstoelen op travertijn mozaïekvloer omgeven door bewerkte hickory houten vloerdelen in eetkamer keuken in een luxe moderne bungalow stijl huis, Quebec, Canada. Deze afbeelding is een eigenschap die is vrijgegeven. CUPR0327

Perry Mastrovito / Getty Images

Er zijn zoveel keukenvloeropties beschikbaar dat het moeilijk kan zijn om de juiste te vinden. Bij het nemen van uw beslissing moet u rekening houden met twee factoren: functie en duurzaamheid. Waar het ook van gemaakt is, uw keukenvloer moet gemakkelijk te onderhouden en duurzaam zijn. Er is een mooie optie voor u, ongeacht uw stijl of budget. Volg deze gids om de verwachte kosten en de voor- en nadelen van enkele van de meest populaire keukenvloeropties te begrijpen. De keuken is vaak een van de meest populaire kamers in het hele huis. Om deze reden wilt u een materiaal dat is gebouwd om na verloop van tijd veel voetverkeer te weerstaan. En vanwege het grote aantal morsen – of het nu wijn, saus, olie of een andere vloeistof en voedsel is dat de neiging heeft om te vlekken – wilt u keukenvloeren die gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn. De beste duurzame vloeropties omvatten:-Beton-Rubberen vloeren-Steen-Tegel-Vinyl-Houtlaminaat. Naast duurzaamheid vereist koken meestal lange periodes van staan en heen en weer lopen. Vloeren met enige demping zijn nuttig, vooral als u last heeft van rugproblemen. De meest ergonomische vloeropties zijn: -Bamboe- Tapijttegel – Kurk – Rubberen vloeren – Vinyl – Hout – Hardhoutlaminaat. Laten we eens kijken naar de materialen die beschikbaar zijn voor uw keukenvloerideeën (in alfabetische volgorde) en hun voor- en nadelen afwegen.

Bamboe Keuken Vloeren

Deze moderne keuken in Aziatische stijl heeft veel ramen, met bamboe kasten en vloeren.

chandlerphoto/ Getty Images

Als je van milieuvriendelijke producten houdt, is bamboe geweldig voor keukenvloeren. Bamboe groeit extreem snel, waardoor het een duurzame bron is voor vloeren. Naast het feit dat het milieuvriendelijk is, is bamboe een van de sterkste natuurlijke materialen op de markt, dus het is bestand tegen veel gebruik. Zorg ervoor dat u kiest voor een gerenommeerd merk met een lange garantie, mocht u kiezen voor bamboe vloeren. De kwaliteit van de bamboevloer komt tot uiting in de duur van de garantie.

Pros: Duurzaam, mooi generfd, milieuvriendelijk, lange garantie beschikbaar.

Tegens: Sommige bamboe vloeren kunnen gemakkelijk deuken. Kosten: $ 2.09 – $ 5.91 per vierkante voet, installatie gemiddeld op $ 8 per vierkante voet.

Tapijt Keuken vloeren

Omdat tapijt vaak moeilijk te onderhouden en schoon te maken is, omdat het vlekken en morsen kan absorberen, is het niet altijd een van de meer populaire keukenvloeropties geweest. Maar de nieuwste tapijttegels zijn een moderne keukenvloeroplossing. Ontworpen en getest om van industriële kwaliteit te zijn voor gebieden met veel verkeer, gemaakt van duurzame, gemakkelijk te reinigen materialen en eenvoudig te installeren, maken ze nu een uniek idee voor keukenvloeren. Het beste deel is dat een tapijttegel kan worden verwijderd voor reiniging of vervanging. Kies een tapijttegel van een bedrijf als Flor, ontworpen voor de moderne, doe-het-zelf consument. Zorg ervoor dat u een extra doos tegels koopt en bewaar voor toekomstige vervangingen. Gebruik voor een moderne look selectief tapijttegels in bepaalde delen van uw keuken, zoals de afbeelding hierboven, in plaats van van muur tot muur.

Lees ook:   8 eenvoudige manieren om kleur toe te voegen aan uw moderne boerderijkeuken

Pros: Duurzame, moderne kleuren en texturen, zacht en gewatteerd, recyclebaar.

Tegens: Moet regelmatig worden schoongemaakt en gestofzuigd. Kosten: $ 1 tot $ 3,60 per vierkante voet

Betonnen keukenvloeren

betonnen vloer keuken

EasyPX / Getty Afbeeldingen

Beton heeft een eigentijdse uitstraling en toon die moeilijk te evenaren is. Het ziet er niet alleen geweldig uit; door zijn duurzaamheid is hij bestand tegen de drukste keukens. Er zijn verschillende afwerkingen die u beton kunt geven om het uiterlijk aan te passen. Vers gegoten beton kan worden gestempeld, terwijl al het beton kan worden gekleurd, gepolijst, gestencild en gewaxt. Als u van betonnen vloeren houdt en in een kouder klimaat woont, overweeg dan om vloerverwarming onder het beton toe te voegen om het koude oppervlak van het materiaal op te warmen.

Pros: Duurzaam, veelzijdig, vochtbestendig, eigentijds ogend.

Tegens: Hard als staan voor langere periodes nodig is, koud, moet opnieuw worden afgesloten, kan vlekken. Kosten: Afhankelijk van het niveau van voorbereiding dat nodig is om beton te installeren en af te werken, variëren de kostengemiddelden sterk tussen $ 2 – $ 30 per geïnstalleerde vierkante voet.

Kurk Keuken Vloeren

Kurk is een goed idee voor keukenvloeren dat een unieke textuur en een gewatteerd gevoel onder de voeten biedt. Kurk is een natuurlijke isolator en kan helpen bij zowel temperatuurveranderingen als ruis. Het is ook van nature antimicrobieel, omdat de wasachtige substantie in de kurk insecten en ongedierte afstoot. Met een beperkt budget? Kurktegels zijn een geweldige doe-het-zelf-oplossing die eenvoudig te installeren is. Kies een kwaliteitskurk die net als hout periodiek kan worden geschuurd en opnieuw kan worden afgewerkt. Controleer of de kurk een duurzame afwerking heeft die water en vocht afstoot. Als u ervoor kiest om kurktegels te installeren, koop dan een paar reserveonderdelen die kunnen dienen als toekomstige vervangingen als de tegelvloer beschadigd raakt.

Pros: Milieuvriendelijk, antimicrobieel, zacht, gewatteerd gevoel, aantrekkelijke textuuropties.

Tegens: Kan gemakkelijk deuken of krassen, waardoor onvolkomenheden op het oppervlak ontstaan die sommige eigenaren van kurkvloeren kunnen storen. Kosten: $ 5.24 – $ 7.24 per vierkante voet.

Laminaat Houten Keukenvloeren

vitrine interieur kookeiland

laughingmango / Getty Images

Laminaat houten vloeren zijn een betaalbaar en duurzaam keukenvloeridee. De bovenste laag is bestand tegen de meeste mishandelingen. Als je er vulling onder toevoegt, is het een zachte, ergonomische vloeroplossing. Eenvoudig te installeren en verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, laminaat houten vloeren is een eenvoudige, moderne oplossing voor keukenvloeren. Kies voor laminaatvloeren met de langst mogelijke garantie. Velen worden geleverd met een garantie van 25 jaar. Voor extra demping bij het staan, installeert u een door de fabrikant aanbevolen dunne schuimplaatlaag eronder.

Lees ook:   Hoe het uiterlijk van tijdloos ontwerp te bereiken

Pros: Duurzaam, kosteneffectief, breed scala aan opties, eenvoudig te installeren en te verwijderen.

Tegens: Is niet zo gewaardeerd als echte houten vloeren, kan glad, lawaaierig, niet overspuitbaar zijn. Kosten: $ 2.00 – $ 4.00 per vierkante voet.

Rubberen keukenvloeren

Rubber heeft vergelijkbare eigenschappen als kurk, maar komt in een grotere verscheidenheid aan kleuren en texturen. Het is zowel eenvoudig te installeren als vereist geen lijm, dankzij de eigenschappen met hoge grip. Dit maakt het een goede tijdelijke vloerupgrade als u zich in een huurappartement bevindt. Het is zacht onder de voeten, duurzaam en heeft een antislip oppervlak, dus het is perfect voor drukke keukens. En het is verkrijgbaar in bladen of tegels, dus het is gemakkelijk aan te passen. Kies voor rijkere, donkerdere kleuren die olievlekken beter verbergen. Als extra bonus zijn rubberen tegels gemakkelijker te installeren dan folie. Kies voor een milieuvriendelijke keukenvloer voor gerecyclede rubberen vloeren, die ook minder duur zijn.

Pros: Recyclebaar, natuurlijk water en brandwerend, duurzaam, gemakkelijk schoon te maken, zacht, gewatteerd gevoel.

Tegens: Sommige mensen zijn gevoelig voor de eerste geur, oliën kunnen het oppervlak van het rubber bevlekken. Kosten: Ongeveer $ 3,50, inclusief installatie.

Stenen keukenvloeren

stenen keuken vloeren

Sisoje / Getty Afbeeldingen

Er is een grote verscheidenheid aan stenen vloeren beschikbaar, waaronder het meest populaire marmer, travertijn en leisteen. Vanwege het natuurlijke patroon en de kleurvariaties in het materiaal, is steen een geweldig keukenvloeridee dat elke keuken een unieke, aardse uitstraling geeft. Stenen vloeren zijn ook van nature koel, wat perfect is in warmere klimaten. Als u stenen vloeren in een koud klimaat installeert, overweeg dan om vloerverwarming toe te voegen om de vloeren in de winter te verwarmen. Koop minstens 25% meer dan je nodig hebt en bewaar je bonnetje om de afgekeurde steen te retourneren. Kijk door al je stenen tegels voordat je ze professioneel laat installeren. Het is waarschijnlijk dat de korrel en kleuring van de steen dramatisch zullen variëren en u wilt met de hand de stukken selecteren die u wilt installeren voor een vergelijkbare textuur en tonale match.

Lees ook:   Wat classificeert een huisstijl: wat maakt een Cape Cod-huis?

Pros: Hard, duurzaam oppervlak, gemakkelijk schoon te maken.

Tegens: Bepaalde stenen kunnen vlekken maken, vereisen routinematige afdichting, sommige fragiele stenen zoals leisteen kunnen gemakkelijk afbrokkelen. Kosten: Afhankelijk van het materiaal, $ 17,91 – $ 27,53 per vierkante voet.

Tegel Keuken Vloeren

Modern keukeninterieur.

Sisoje / Getty Afbeeldingen

Tegelvloeren zijn een geweldige, onderhoudsarme oplossing voor een keuken. Het is gemakkelijk schoon te maken, duurzaam en heeft een reflecterende kwaliteit die het uiterlijk van de ruimte in een keuken vergroot. De nieuwste tegelontwerpen bootsen hout en andere texturen en patronen na. Weet dat de tegel niet langer uitsluitend als een vierkant van 12″ wordt geleverd, zodat u uw ontwerp gemakkelijker kunt aanpassen. Enkele van de nieuwste moderne ontwerpen zijn grote, rechthoekige vormen. Huur een professional in om de tegelvloer te installeren, vooral als de ondervloer niet perfect vlak is. Installeer voor onderhoudsgemak tegels met voeglijnen die zo klein mogelijk zijn.

Pros: Duurzaam, vochtbestendig, gemakkelijk te onderhouden, verkrijgbaar in een groot assortiment van stijlen, vormen en kleuren.

Tegens: Voeglijnen kunnen moeilijk schoon te houden zijn, gevallen items zoals glaswerk en gerechten zullen waarschijnlijk verbrijzelen. Kosten: $ 11.34 – $ 17.38 per vierkante voet.

Vinyl keukenvloeren

Digitaal gegenereerde moderne woonkeuken en eetkamer met parketvloer. De scène werd gerenderd met fotorealistische shaders en verlichting in Autodesk® 3ds Max 2016 met V-Ray 3.6 met wat postproductie toegevoegd.

Bulgac/ Getty Images

Vinyl is betaalbaar, komt in verschillende texturen en stijlen en is een van de meest waterbestendige keukenvloeropties. Hoewel tegels eenvoudig te installeren zijn, vereist vinyl een professionele installatie. Overweeg de nieuwste houtlook vinyl vloerplanken. Eenvoudig te installeren, waterbestendig genoeg om te worden gebruikt in een douche, keuken of natte ruimte en getextureerd om houtnerf na te bootsen, het vereist een zorgvuldige blik om te zien of de houten planken vinylvloer echt hout is of niet.

Pros: Eenvoudig te installeren, waterbestendig, bepaalde stijlen zien er net zo uit als hout.

Tegens: Offgassen potentieel schadelijke chemicaliën in uw huis, vereist een onberispelijke ondervloer om op te installeren, kan gemakkelijk gutsen. Kosten: $ 2.83 – $ 3.82 per vierkante voet.

Hardhouten keukenvloeren

HDR-opname van een gerenoveerde keuken

© door Martin Deja / Getty Images

Hardhout staat van oudsher bovenaan de koperslijsten voor vloerkeuzes. Hardhout heeft een high-end, warme uitstraling die uniek is, afhankelijk van de nerf en leeftijd. Maar hardhout in de keuken vereist speciale bescherming tegen overtollig vocht. Voeg een extra laag afwerking toe in de keuken om het hout afgesloten te houden. Als u in een hoge luchtvochtigheid of kuststreek woont, vermijd dan bredere planken, die na verloop van tijd zullen koppen en kromtrekken.

Pros: Voegt wederverkoopwaarde toe, aantrekkelijk, duurzaam, kan worden overgeschilderd.

Tegens: Kan luidruchtig zijn, moet periodiek worden overgespoten, kan gemakkelijk deuken of krassen veroorzaken. Kosten: $ 6 – $ 18 per vierkante voet, inclusief installatie.