Ideeën voor keldervloeren: hoe het juiste oppervlak te kiezen

Onlangs afgewerkte residentiële speelkamer op een lager niveau en bar met pooltafel en krukken.

Iedereen wil het meeste uit de vierkante meters van hun huis halen, en het verbeteren van het potentieel van uw kelder als levensvatbare woonruimte is een uitstekende manier om precies dat te doen. Om van je kelder de ruimte van je dromen te maken, moet je onderaan beginnen. Het kiezen van de juiste vloer heeft andere regels in een kelder dan in andere kamers; als je de verkeerde selectie maakt, kan het potentieel rampzalig zijn. Daarom hebben we de basis gelegd om u de beste ideeën voor keldervloeren voor uw huis te geven. Er zijn veel meer opties beschikbaar voor geschikte vloeren in uw ondergrondse ruimte dan in de afgelopen jaren. Opmerking: Wanneer u begint met winkelen, zult u de term ‘onder de graad’ opmerken. Laat dit je niet bezighouden; het betekent simpelweg dat het materiaal bedoeld is voor ondergrondse of kelderinstallatie. Houd deze term in de gaten terwijl u uw vloeropties afweegt. Fabrikanten zijn zich er terdege van bewust dat consumenten producten willen die stijlvol en duurzaam, innovatief en milieuvriendelijk zijn, en de markt voor keldervloeren is geen uitzondering.

Onlangs afgewerkte residentiële speelkamer op een lager niveau en bar met pooltafel en krukken.

jimkruger/ Getty afbeeldingen

Shop nu deze producten: Pool Table

Hoe bent u van plan om uw kelder te gebruiken?

Dit is de eerste vraag die je jezelf moet stellen. Als u uw kelder wilt gebruiken voor een werkruimte of een speelkamer, wilt u vloeren die duurzaam en gemakkelijk schoon te maken zijn, zoals gebeitst beton, vinyl of linoleum. Van plan om van je kelder een gezelligere leefruimte te maken? Kijk naar laminaat, tapijt of kurk. Dit is ook het moment om een beetje soul-searching te doen over hoeveel onderhoud je bereid bent te doen aan je vloer. Als u het snelste, meest goedkope oppervlak wilt, schildert u eenvoudig uw betonnen vloer. Houd er echter rekening mee dat het zal slijten in gebieden met veel verkeer en mogelijk om de paar jaar opnieuw moet worden gedaan. Misschien wilt u keldervloeren die langer meegaan dan uw huis. Als dat zo is, kunnen keramische tegels de juiste keuze zijn. Het is gewoon een kwestie van voorkeur en budget. Het is je huis, je geld en je werklast – dus doe wat goed voor je voelt.

Ideeën voor keldervloeren

De keuzes die u tegenkomt zijn veel verfijnder en stijlvoller dan u zou verwachten. Er zijn praktisch net zoveel opties voor uw kelder als voor elk ander niveau van uw huis. De enige vloer om uit de buurt te blijven is massief hout, vanwege de gevoeligheid voor veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Massief houten vloeren zijn duur en het risico dat het kromtrekt en barst in een kelderinstallatie maakt het een groot risico dat waarschijnlijk niet de moeite waard is om te nemen. Als je hart op een houtlook is gericht, wanhoop dan niet; veel van de onderstaande opties zullen voldoen aan uw houtnerfwensen. Blader door onze vloerengalerij en lees verder voor meer informatie over het voorbereiden van uw kelder op nieuwe vloeren. Installatiekosten hieronder vermeld zijn algemene richtlijnen voor professioneel werk; raadpleeg dienstverleners bij u in de buurt voor specifieke offertes.

Een kelder in een huis.

Spinkle / Getty Images

Koop nu deze producten: Houten vloeren

Lees ook:   31 zwarte keukenideeën voor het gedurfde, moderne huis

Bewerkt hout

Engineered wood is een dun fineer van massief hout dat is bevestigd aan een multiplex kern. Stijlkeuzes op deze afdeling zijn enorm en de langdurige, gemakkelijk te reinigen, eenvoudig te installeren opties hebben velen gekozen voor deze gefabriceerde vloer. De kosten zijn $ 2 – $ 20 per vierkante voet, afhankelijk van de geselecteerde stijl, met installatiekosten die $ 4 – $ 5 per vierkante voet toevoegen.

Een DSLR foto van een moderne woonkamer gelegen in de kelder van een bungalow met een houten vloer, een bar, minikoelkast en pokertafel. Een mooie roestvrijstalen open haard dicht bij de leren studiobank en een thuisbioscoopsysteem.

Onfokus / Getty Afbeeldingen

Koop nu deze producten: Vloertegels – Pooltafel

Laminaat

Net als bij bewerkt hout bestaat laminaatvloer uit een kunststof harsfineer dat aan een multiplexkern is bevestigd. Laminaat kan misleidend zijn, omdat veel monsters lijken op echt hout, keramische tegels of steen, waardoor het wenselijk is voor mensen met een krapper budget die nog steeds de luxe uitstraling van natuurlijke materialen willen. Als bonus bieden veel variëteiten vocht- en schimmelbestendigheid, waardoor het een perfecte keuze is voor vochtige kelders. De kosten zijn $ 3 – $ 5 per vierkante voet en de installatie is een extra $ 4 – $ 5 per vierkante voet.

Biljartkamer in afgewerkte kelder

JamesBrey / Getty Afbeeldingen

Shop nu deze producten: Lederen bank – Ronde Salontafel

Keramische tegel

Tegel blijft een populaire keldervloerkeuze dankzij de duurzaamheid en uitgebreide stijlopties. Naast de brede bereik van natuurlijke patronen beschikbaar, keramische tegels worden aangeprezen om zijn waterafstotende aard, maar het kan glad worden als condensatie optreedt, dus overweeg een antislipafwerking. De kosten voor keramische tegels zijn $ 1 – $ 15 per vierkante voet, afhankelijk van de geselecteerde stijl; installatie is een extra $ 5 – $ 10 per vierkante voet.

Vinyl tegel

Voor de doe-het-zelver of mensen met een beperkt budget is vinyltegel een goede keuze. De tegels zijn verkrijgbaar in tal van patronen en kleuren om in elk decor te passen, en self-stick opties zorgen voor eenvoudige installatie en vervanging. De kosten zijn $ 1 – $ 5 per vierkante voet, met installatie een extra $ 1 – $ 2 per vierkante voet.

Kurk

De populariteit van dit zachte, ademende, milieuvriendelijke materiaal neemt toe. Kurk is van nature bestand tegen bacteriën en water, waardoor het een ideale keuze is voor vochtige kelders. Kurk kan krassen en zware slijtage vertonen, dus zorg ervoor dat u van tevoren rekening houdt met de levensstijl. Het is echter relatief goedkoop te vervangen. De kosten zijn $ 2 – $ 12 per vierkante voet, en de installatie is een extra $ 3 – $ 5 per vierkante voet.

Lees ook:   10 kerstdecoratie-ideeën voor uw veranda

Linoleum

Als u duurzaamheid met een beperkt budget wenst, kan linoleum de keuze voor u zijn. Verkrijgbaar in vele rijke kleuren en patronen, deze vloer is duurzaam, natuurlijk antibacterieel en gemakkelijk te onderhouden. Bovendien is het milieuvriendelijk (gemaakt van lijnolie) en bestand tegen schimmel en vocht. Het kost $ 1 – $ 5 per vierkante voet, en de installatie is een extra $ 3 – $ 4 per vierkante voet.

Vakantieboerderij Bonus Rec Room

oneillbro/ Getty Afbeeldingen

Tapijt

Het idee van tapijt in een kelder kan sommige mensen ineenkrimpen, maar de warmte en de grote verscheidenheid aan stijlen en budgetopties maken het nog steeds een populaire keldervloeroptie. Hoewel sommigen zich zorgen maken over de gevoeligheid van tapijten voor vocht, zijn er vochtbestendige pads beschikbaar en veel synthetische tapijten van lagere kwaliteit bieden schimmel- en meeldauwbestendigheid. Als u zich zorgen maakt over vlekken en morsen, overweeg dan tapijt vierkanten of tegels, die een eenvoudigere installatie en vervanging mogelijk maken. De kosten zijn $ 2 – $ 4 per vierkante voet voor het tapijt en $ 1 – $ 4 per vierkante voet voor de pad, plus installatie voor een extra $ 2 – $ 4 per vierkante voet.

Hal Interieur van gloednieuw herenhuis residentie in Noord-Amerika.

Sisoje / Getty Afbeeldingen

Beton

Betonvloeren zijn op dit moment trending, deels vanwege de minimalistische stijl, maar ook vanwege de lage prijs. Verrassend genoeg biedt beton een verscheidenheid aan opties, van acrylverf tot beits tot epoxycoating. Schilderen kost ongeveer $ 30 per 80-100 vierkante voet als je het zelf doet, met elke twee tot vijf jaar opnieuw aan te brengen. Vlekken kosten $ 2 – $ 4 per vierkante voet, terwijl langdurige epoxycoating $ 3 – $ 4 per vierkante voet is.

Zorg ervoor dat uw kelder klaar is

Speciale overwegingen moeten worden gemaakt bij het toevoegen van vloeren aan uw kelder. Vocht is de meest voor de hand liggende (daarover later meer), maar er zijn andere problemen die moeten worden opgelost voordat uw vloer erin gaat. Als uw kelder is zoals de meeste, zijn de luchtkanalen voor uw bovenste niveaus ondergebracht in uw kelderplafond. U moet rekening houden met de dikte van de vloer die u toevoegt – zelfs slechts een paar centimeter kan uw huis uit de plafondhoogtevereisten voor uw stad halen. Low profile opties zijn beschikbaar als dat uw situatie is. De meesten van ons denken niet veel na over de waterigheid van de betonplaat die de keldervloer is, tenzij deze drastisch hellend is. Wanneer er vloeren bovenop beton worden geïnstalleerd, kunnen zelfs lichte hellingen en gebreken van invloed zijn op het voltooide project. Als de keldervloer waterpas is, kunt u kleine scheuren dichten met een elastomeerkit voor beton. Een schuine kelder – wat betekent dat deze elke 8 voet meer dan een halve inch helt – vereist dat lage plekken worden gevuld met een zelfnivellerend cement. Dit vereist enige voorbereiding van het oude beton en naleving van de instructies van de fabrikant, maar als het goed wordt gedaan, hebt u de vlakke basis die u nodig hebt om uw nieuwe vloer te presenteren. Zoals eerder vermeld, is de uitdaging in de meeste kelders vocht. Het aanpakken van vocht in uw kelder is een voorwaarde voor het installeren van vloeren, ongeacht het type. Niemand wil een mooie vloer leggen om deze vervolgens te laten beschadigen door vocht, schimmel en meeldauw. De vochtige, vochtige lucht in je huis is zwaar en zakt op natuurlijke wijze naar de kelder, waar het condenseert tegen de betonnen plaatvloer. Een luchtontvochtiger kan helpen dit soort vochtproblemen te voorkomen. Die betonplaat is ook poreus, waardoor uitwendig vocht in je kelder kan sijpelen. Er zijn een aantal manieren om te voorkomen dat dit uw vloer beschadigt, waaronder het afdichten van uw kelder, het installeren van een dampscherm of het maken van een verhoogde ondervloer waarop u uw vloer kunt installeren.

Lees ook:   Leesa Matrasrecensies, prijzen en koopgids ()

Best-Laid Plannen (en vloeren)

Hoe goed je je gebied ook voorbereidt, er is altijd kans op overstromingen. Als uw kelder gevoelig is voor overstromingen, zorg er dan voor dat de grond rond uw fundering afloopt om water weg te laten lopen van uw structuur; installeer een carterpomp (evenals een back-up); en kies vloerproducten die nat kunnen worden. Vochttesten moeten worden uitgevoerd op uw betonplaat. Elk resultaat boven de 10 procent zou u moeten vragen om de oorzaak te onderzoeken en op te lossen. Luchtontvochtigers, afdichtingsmiddelen, dampschermen en ondervloeren zijn allemaal mogelijke oplossingen voor een vochtige kelder. Houd er rekening mee dat een verhoogde ondervloer zijn eigen problemen kan veroorzaken in het geval van een overstroming door een nieuw microklimaat (en schimmel en insecten) te laten gedijen tussen het beton en de vloer. Als u een ondervloer heeft en uw kelder overstroomt, zal de ondervloer hoogstwaarschijnlijk moeten worden verwijderd. Je best gelegde plannen (en vloeren) kunnen een gok zijn in een kelder. Leidingen breken, overstromingen gebeuren, vocht dringt binnen. Zorg ervoor dat uw nieuwe vloer wordt weerspiegeld in uw huiseigenarenverzekering. Door te kiezen voor vloeren die tegen wat vocht kunnen of gemakkelijk kunnen worden verwijderd en vervangen, geeft u uzelf het beste van twee werelden: een afgewerkte keldervloer en gemoedsrust. De vloerkeuzes die u heeft voor uw kelder zijn bijna onbeperkt. Door te onderzoeken waarvoor u wilt dat uw ruimte wordt gebruikt, de realiteit van uw kelder en onze ideeën voor keldervloeren, kunt u een woon- of werkruimte creëren die de waarde van uw huis verhoogt – van onderop.

Bronnen

“Wat is de beste keldervloer?” Armstrong”Slimme opties: keldervloeren,” HouseLogic”Beste keldervloerideeën en -opties,” Lowe’s”Hoe de beste vloer voor uw kelder te selecteren,” Kelderideeën”De beste vloeren voor uw kelder kiezen”, “Cleveland.com”Basis keldervloeropties”, About.com “Hoe de juiste vloer voor uw kelder te kiezen”Pilotvloeren”De juiste keldervloer vinden”Het huis Desigrs