Waarom werkt mijn airconditioner niet?

Of je nu in een gebied woont dat berucht is om zijn verzengende zomers of gewoon niet graag woelen en draaien ’s nachts wanneer je slaapkamer te warm is, je wilt je airco in de aanslag hebben. Maar wat gebeurt er als je het aanzet en dan – niets. Wat voor werk doe je? Deze gids is voor degenen onder ons die zich afvragen: “Waarom werkt mijn airconditioner niet?”

Laten we beginnen met het voor de hand liggende: niet alle aircoproblemen zijn hetzelfde. Uw airconditioning wordt mogelijk niet ingeschakeld, of hij kan prima worden ingeschakeld, maar lucht blazen die u niet afkoelt. Uw probleem ligt misschien helemaal niet bij uw lucht, maar bij de afvoer van uw HVAC-systeem. We hebben enkele veelgestelde vragen verzameld voor wanneer uw airconditioner niet werkt. Zoek degene die het beste op u van toepassing is en zorg ervoor dat uw situatie wordt opgelost voordat het te warm wordt.

Waarom wordt mijn airconditioner niet ingeschakeld?

Als je merkt dat er geen luchtbeweging is van je HVAC-systeem, begin je met het controleren van de thermostaat. Het lijkt gek, maar als je het niet hebt aangepast sinds het weer is opgewarmd, is het misschien gewoon te hoog ingesteld om je systeem te activeren en je airconditioner in te schakelen.
Probeer vervolgens de stroomonderbreker opnieuw in te stellen. Het kan open zijn geweest, waardoor de airco-eenheid niet kan werken, en een eenvoudige schakelaar omdraaien brengt u weer in actie.

Als dat niet werkt, controleer dan de zekering. Als het is geblazen, heb je het probleem gevonden.

Lees ook:   Welke bouwstijl is geschikt voor u?

Nog steeds niet opgelost? Controleer uw retourroosters, de afdekkingen boven uw ventilatieopeningen en uw luchtfilters. (Psst! Je zou je luchtfilters sowieso seizoensgebonden moeten vervangen.) Deze items kunnen verstopt raken, waardoor lucht niet kan stromen waar je het nodig hebt.

Als geen van deze opties het probleem oplost, kunt u altijd contact opnemen met een HVAC-professional om het probleem op te lossen.

Waarom draait mijn airco de hele tijd? (of) Waarom is mijn energierekening zo hoog?

Luister, we houden allemaal graag onze huizen en appartementen op een hypercomfortabele temperatuur in de zomer. Maar er is een prijs te betalen voor dat soort leven – letterlijk. Als je airconditioner constant lijkt te draaien en je een hoge energierekening overhoudt, pas je je thermostaat aan.

Het Amerikaanse ministerie van Energie raadt aan om je thermostaat in de zomer op 78 graden F te zetten als je thuis bent. En als je nog meer van je rekening wilt afsnijden, raden ze je aan om het een beetje hoger te zetten als je het huis verlaat. Het heeft geen zin om te betalen om een ruimte te koelen die niemand gebruikt, toch? Sluit je raambekleding om te voorkomen dat je huis te veel opwarmt terwijl je weg bent.

Als u wilt dat uw airconditioning minder werkt, zodat u meer geld in uw zak kunt houden, controleer dan de isolatie van uw huis. Het binnen houden van de koele lucht die uw airconditioningsysteem creëert, is de sleutel tot het zo laag mogelijk houden van uw energierekeningen.

airconditioner - hvac

Zorg ervoor dat uw HVAC-unit onbelemmerd zit. Beeld: John Royal/Shutterstock

Waarom blaast mijn airconditioner geen koude lucht?

Een briesje voelt misschien leuk, maar het hele punt van het hebben van een airco-eenheid is om koude lucht te krijgen wanneer je dat wilt. Als je airconditioner geen koude lucht blaast, moet je eerste stap zijn om naar de instellingen van je thermostaat te kijken. Hé, het kan nooit kwaad om te dubbelchecken!

Lees ook:   31 zwarte keukenideeën voor het gedurfde, moderne huis

Als u uw systeem instelt om uw huis te koelen, maar het werkt niet, controleert u de HVAC-eenheid buiten. Ruim gras, stokken en ander buitenafval op. Ze kunnen de koelspiraal verstoppen, waardoor u geen koude lucht krijgt.

Nog steeds te warm? Controleer uw binnenluchtbehandelingsspoel. (Hulp nodig? Hier is een korte handleiding voor dit kritieke deel van uw HVAC.) Stof het af en verwijder eventuele rommel. Dat kan uw probleem oplossen.

En nogmaals, vergeet niet om uw filters te controleren. Niet alleen zorgt het schoonmaken en vervangen ervan volgens een regelmatig schema ervoor dat uw systeem efficiënt kan werken, waardoor uw huis comfortabel blijft, het maakt uw systeem ook efficiënter. En minder energieverbruik betekent een lagere energierekening.

Waarom is mijn afvoerpan zo vol?

De meeste mensen denken niet na over de afvoerpan van hun HVAC-systeem. Wist je zelfs dat de jouwe er een had? Zo niet, dan heb je waarschijnlijk nog nooit te maken gehad met een overloopsituatie. Maar dat kan gebeuren wanneer de drainage die de condensatie die uw airco creëert, zou moeten weghalen, niet goed werkt.

Als uw afvoerpan overloopt, kan de elektrische pomp defect zijn. Deze pomp moet de condens van uw systeem naar een afvoerbuis transporteren. Zorg ervoor dat de pomp is aangesloten. Controleer vervolgens op knikken in de drainagelijn.

Neem contact op met een HVAC-professional

Heb je deze allemaal geprobeerd en nog steeds gestruikeld? Maak je niet druk. Dit is het moment om een pro uit te schakelen om je airconditioner te laten repareren, zodat je van de zomer kunt genieten. Plan een afspraak met een HVAC-professional om get uw airconditioner weer werkend. Geen probleem!

Lees ook:   Maak een hobby- of knutselruimte in 3 eenvoudige stappen

Moet u de HVAC-eenheid van uw huis repareren of vervangen?
Koel blijven: hoe de juiste airco-eenheid te kiezen
HVAC Basics: Wat is een goede SEER-beoordeling?
Uw energiezuinige droomhuis bouwen
Slimme manieren om een lelijke HVAC-unit te verbergen