Doe deze 15-punts checklist voordat u begint met uw badkamerrenovatie

witte tegel badkamer grote spiegel

Een badkamer renovatie is een spannende taak. Maar voordat u springt naar het kiezen van het nieuwste tegel- of badkuipontwerp, zijn er enkele minder opwindende dingen om te overwegen, zodat uw project precies zo uitpakt als u het droomt. Omdat het renoveren van een badkamer overweldigend, tijdrovend en kostbaar kan zijn, hebben we een eenvoudige checklist van 15 punten opgesteld om ervoor te zorgen dat uw project op schema blijft en de renovatie soepel verloopt.

witte tegel badkamer grote spiegel

opkirilka via Twenty20

Koop deze producten nu: Sink Kraan – Floating Sink

1. Begroting

Als u het nog niet weet, moet u een idee krijgen van hoeveel u wilt uitgeven aan uw badkamerrenovatie. Het instellen van een budget zal u helpen bij het nemen van beslissingen over wat u in de verbouwing moet opnemen. Zodra u hebt uitgezocht wat u kunt uitgeven en het bedrag dat aan arbeid is toegewezen, hebt afgetrokken, heeft u een duidelijker idee van wat u kunt uitgeven aan tegels, armaturen en extra’s.

2. Tijd

Veel mensen gaan ervan uit dat als ze een kleine badkamer verbouwen, het slechts een paar dagen duurt, of hoe dan ook, het zal veel minder tijd kosten dan een grotere. Dit is niet noodzakelijk het geval. Afhankelijk van hoeveel items u in de badkamer verschoont, moet uw aannemer dezelfde stappen doorlopen als een grotere badkamer. Planning verwijst echter niet alleen naar het definiëren van de duur van de renovatiewerken, maar ook naar bepaalde tussenstappen zoals het bestellen en kopen van tegels, armaturen, op maat gemaakte ijdelheid of kasten om ervoor te zorgen dat ze kunnen worden geleverd wanneer uw aannemer ze nodig heeft.  Planningstijd is ook cruciaal voor mensen met slechts één badkamer in hun huis, omdat ze afspraken moeten maken waar ze een douche moeten nemen en het toilet moeten gebruiken terwijl de badkamer uit elkaar wordt gehaald.

3. Werkvolgorde

Als het gaat om badkamerrenovatie door de klus in een specifieke volgorde te voltooien, kunt u uzelf veel opruimtijd en fouten besparen. Of je nu plaatwerk sloopt of gewoon opnieuw schildert, je wilt altijd bovenaan de kamer beginnen. Verbouw eerst uw plafond, de tweede wanden en de derde verdieping, zodat u schade aan uw nieuwe componenten kunt voorkomen.

Lees ook:   Bailey dierenmeubels met verborgen opbergruimte: gek of praktisch?

4. Verborgen problemen

Als u een grote upgrade naar uw badkamer doet, overweeg dan om een “volle darm” te doen. Wanneer het wordt gedaan door een professional met expertise, krijgt u een badkamer zonder problemen die feilloos zal functioneren en nog vele jaren een enorme waarde aan uw huis zal toevoegen. Afhankelijk van de leeftijd van uw huis en hoe goed het is gebouwd, is het grootste verborgen probleem dat u kunt tegenkomen waterschade, dus zoek naar structurele tekortkomingen in de vloeromlijsting, niet goed geventileerd sanitair, oud gecorrodeerd sanitair, niet-waterdichte tegeldouche / badomlijstingen, enz.

5. Ontwerpstijl en functionaliteit

Wanneer je voor het eerst begint, begin dan met het nadenken over de look die je wilt voor je badkamer. Er zijn veel factoren om te overwegen, zoals verfkleur, tegelkeuzes, ijdelheden, douches, badkuipen, kranen, enz. Het kan heel snel overweldigend worden, dus begin met wat onderzoek. U kunt beginnen met het samenvoegen van elementen die u leuk vindt in wat het definitieve ontwerp van de badkamer zal worden of u kunt een ontwerpitem kiezen dat u in de badkamer wilt laten zien en vervolgens de rest van het badkamerontwerp eromheen werken. Ontwerp moet hand in hand gaan met functionaliteit, dus overweeg wie de badkamer zal gebruiken en hoe, overweeg een eventuele wederverkoop van het huis en neem ook even de tijd om na te denken over hoe het badkamerontwerp zal passen in de rest van het huis.

6. Metingen

Er zijn 3 belangrijke beperkingen die de grootte echt belangrijk maken bij badkamerrenovatie: de totale grootte van de badkamer (meestal de kleinste kamer in het huis), de locatie van bestaande sanitaire leidingen en elektrische bedrading en de typische standaardafmetingen van badkamerarmaturen. Zorg er daarom voor dat je de juiste afmetingen en specificaties hebt als je naar de winkel gaat. Frustrerender dan proberen te winkelen zonder metingen is om uiteindelijk dingen te kopen die niet passen.

7. Aannemer

Een contract inhuren voor een denkbare doe-het-zelf klus? Nou ja, dat is slim om te doen gezien de complexiteit van het werk en de moeilijke operaties die ermee gepaard gaan (elektriciteit, tegels, sanitair, enz.). Vergeet daarom niet de voordelen van het inhuren van een aannemer en bespaar jezelf een hoop ellende en tijd.

Lees ook:   10 gezellige stoelen bij het raam en erkers met uitzicht

8. Sanitair armaturen en functies

Geen enkele renovatie is compleet zonder het verbouwen of repareren van armaturen en functies, die heel goed zelf een aparte checklist zouden kunnen maken: douche, bad, toilet, bidet, wastafel, kranen en douchekoppen. U moet ook bijwerken of opnieuw verzendenr uw spiegels en douchedeuren. U kunt het uiterlijk van uw badkamer ook heel gemakkelijk veranderen door deurklinken, ladetrekkers en de hardware voor uw douchedeuren te vervangen. Als je het budget hebt, kan een nieuwe set douchedeuren het uiterlijk van je kamer volledig veranderen.

drijvend toilet

mtreasure / Getty Images

Shop nu deze producten: Floating Sink – Floating Toilet – Modern Bathtub

9. Kasten, opslag en rekken

Het plannen van kasten, rekken en opbergoplossingen is in de meeste gevallen een lastig probleem. In kleine, onregelmatig gevormde kamers zoals de badkamer is dat nog meer het geval. Ze moeten functioneel zijn en al je spullen huisvesten terwijl ze alles gemakkelijk bereikbaar houden, ze moeten in de beschikbare ruimte passen en er het beste van maken en bovendien moeten ze er stijlvol uitzien.

10. Muren en vloeren

Vrijwel elk materiaal kan worden gebruikt om muren en vloeren in de badkamer aan de oppervlakte te brengen, zolang het waterdicht is, hetzij natuurlijk, hetzij door middel van een ondoordringbare afwerking. Afhankelijk van uw budget en stijl, maken keramische, marmeren en granieten tegels knappe en zeer duurzame vloeren en wandoppervlakken voor baden. Voor vloeren kunnen extra opties zijn cement (geverfd of gebeitst), vinyl of vinyltegels die goedkoop zijn en er beter uitzien dan vroeger. Wat uw keuze ook is, houd altijd rekening met een ander belangrijk criterium voor het kiezen van uw badkamervloer: duurzaamheid en slipbestendigheid.

witte wastafel op zolder badkamer

LIGHTITUP via Twenty20

Koop deze producten nu: Handdoekhouder – Badmeubel – Wandlampen – Spiegel – Badkuip – Wandspiegel

11. Verlichting

Een badkamer kan onpraktisch of ronduit gevaarlijk worden gemaakt zonder voldoende verlichting, dus plan voor ontwerpverlichting die functioneel is en ook sfeer creëert. Plan eerst voor het maximaliseren van natuurlijk licht, terwijl het voor kunstlicht raadzaam is om minimaal 4 watt gloeilampen per vierkante voet te hebben.

Lees ook:   Goodman Verwarming en Koeling

12. Accessoires

Hoewel blijkbaar onbeduidend in het grotere geheel van het totale project, is geen enkele verbouwing compleet zonder nieuwe accessoires. En verrassend genoeg tellen de kleine dingen zoals nieuwe handdoeken, waskleren, zeepschalen, spiegels, handdoekrekken, badmatten wel op tot de eindafrekening. Als u een beperkt budget heeft, zijn nieuwe handdoeken beter dan niets.

13. Ventilatie

Ventilatie is cruciaal in een natte ruimte zoals de badkamer. Het is ook een lastige taak die een goede planning vereist: het kiezen van de juiste ventilator, de juiste positie voor de installatie en het omgaan met de elektrische bedrading. Slechte ventilatie kan uw badkamer vochtig en beschimmeld maken en kan zelfs uw gezondheid schaden. Een goed geventileerde badkamer is echter niet alleen een gezonde badkamer. Continue luchtstroom kan ook zowel het verval van houten bekleding of armaturen als de verzadiging van gebouwisolatie voorkomen.

Koop nu deze producten: Badkameruitlaat

14. Groen worden

Zelfs als u er persoonlijk niet om geeft om op de een of andere manier groen te worden, is de markt hier in de richting van, dus het is iets om te overwegen. En er zijn veel budgetvriendelijke opties om een groene touch aan uw badkamer toe te voegen: een toilet met een laag debiet dat minder water verbruikt en u geld bespaart op waterrekeningen; verf met een laag OF geen VOC-gehalte; ijdelheden gemaakt van duurzaam geoogst hout; werkbladen met gerecyclede glazen tegels, enz.

Koop deze producten nu: Kraan – Eco Toilet

15. Eindschoonmaak

De laatste reiniging moet een grondige reiniging van alle kasten omvatten, binnen en buiten, kanaalwerk, muren, vloer, ramen en verlichtingsarmaturen. Hoewel vaak over het hoofd gezien in de planningsfase, kunt u in het geval van een grote renovatie overwegen om een schoonmaakdienst te contracteren, wat extra kosten betekent die van invloed zijn op uw budget. Als je zin hebt om het zelf te doen, moet je misschien een dag of twee toevoegen aan je oorspronkelijke timing.