Hvac-basisprincipes: een dealer kiezen

Wanneer het tijd is om een nieuw HVAC-systeem te vervangen of aan te schaffen, hoe kiest u dan de juiste dealer voor u? Een nieuwe HVAC-unit is geen alledaagse of impulsaankoop. Het is belangrijk om een beetje huiswerk te maken voordat je gaat winkelen. Het doen van wat onderzoek en het stellen van de juiste vragen is cruciaal voor het kiezen van de beste HVAC-dealer voor uw huis.

Basisprincipes die u moet weten voordat u een HVAC-dealer kiest

Laten we beginnen met wat basisinformatie voordat u begint met het zoeken naar een dealer. Wat we HVAC noemen, is een acroniem voor ‘verwarming, ventilatie, airconditioning’. Kies je voor een warmtepompunit, dan worden alle drie de elementen gecombineerd tot één. Warmtepompen zijn ideeën voor huizen die beperkt zijn tot elektrische stroom, maar veel huiseigenaren kiezen ze vanwege hun gemak. Ze zijn echter niet geschikt voor alle klimaten. HVAC kan ook een oven en airconditioner in uw huis vertegenwoordigen.

Het kiezen van de juiste HVAC-dealer kan het koopproces gemakkelijker maken , maar hoe kunt u er zeker van zijn dat u de juiste kiest? Door uw onderzoek te doen naar uw huidige HVAC en naar de dealers in uw regio, kunt u op zoek gaan. Dit zijn de eerste dingen die u moet doen.

woonkamer hvac
tulcarion / Getty Afbeeldingen

Dit onderzoek kan u een slimme HVAC-koper maken

  • Uw HVAC repareren of vervangen? Vraag potentiële dealers of ze de mogelijkheid hebben om uw HVAC-eenheid te inspecteren en te bepalen of reparaties deze terug naar topconditie kunnen brengen. Je kunt er nog steeds voor kiezen om het hele systeem te vervangen, maar het is goed om te weten of het echt tijd is om het te laten gaan.
  • Lees dealerrecensies op meer dan één site. Alle beoordelingssites zijn niet hetzelfde als het gaat om het krijgen van een evenwichtige blik op potentiële HVAC-dealers. Het is een goed idee om ten minste twee sites te bezoeken die beoordelingen en recensies bieden, om een evenwichtig beeld van de dealer te krijgen. Mond-tot-mondreclame van vrienden en buren is ook nuttig. Maar als u ten minste één beoordelingssite bezoekt, ziet u een algemeen beeld van de servicekwaliteit van die dealer.
  • Verzamel uw onderhouds- en aankoopgegevens. Het is handig om de gegevens van uw huidige HVAC-eenheid te hebben wanneer u op zoek bent naar een nieuw systeem, zodat uw dealer de leeftijd en staat van uw huidige systeem kan beoordelen. Ovens kunnen meestal 12-16 jaar meegaan met goed onderhoud, en airconditioningeenheden kunnen 10 tot 16 jaar meegaan wanneer ze worden onderhouden.
  • Laat je huis auditen. Een lokale HVAC-dealer kan een energie-audit van uw huis uitvoeren om ervoor te zorgen dat de eenheid die u kiest geschikt is voor uw huis. Het kennen en begrijpen van de verwarmings- en koelingsenergiebehoeften van uw huis kan u geld besparen. Als u een energie-audit wilt laten uitvoeren voordat u een dealer koopt, bieden de meeste lokale nutsbedrijven een gratis energie-audit aan. Dit geeft u de energieberekeningen die u nodig hebt wanneer u op zoek bent naar een eenheid.
  • Neem contact op met potentiële HVAC-dealers. Zodra u uw onderzoek hebt gedaan en klaar bent om een HVAC-dealer te kiezen, is een bezoek aan hun showroom of het plannen van een huisbezoek uw volgende stap.
Lees ook:   10 creatieve manieren om uw niet-werkende open haard te versieren

Welke vragen moet u stellen aan een HVAC-dealer?

Uw lokale HVAC-dealer kan een geweldige bron van informatie zijn om u te helpen het juiste systeem te kiezen. Wees klaar om vragen te stellen aan de potentiële dealers, zodat u over alle informatie beschikt die u nodig hebt om een beslissing te nemen. Hier zijn 5 vragen die je wilt stellen.

1. Is het echt tijd om mijn HVAC te vervangen?

Een nieuwe HVAC-unit is mogelijk niet nodig, wanneer een reparatie deze in optimale staat kan herstellen. Zodra uw HVAC het einde van zijn functionele levensduur bereikt, is een reparatie mogelijk niet mogelijk of kosteneffectief. Een slecht onderhouden of verouderde eenheid kan duurder zijn om te gebruiken.

2. Ben ik op zoek naar de juiste HVAC-unit voor mijn huis?

Het is mogelijk dat de HVAC-unit die u vervangt niet het perfecte type was voor uw huis. Uw klimaat, weerbestendigheid en zelfs uw gezinsgrootte kunnen een factor zijn bij het kiezen van de juiste eenheid. Het juiste HVAC-systeem voor een huis in het warme en vochtige zuiden is misschien niet de juiste keuze voor een klimaatzone in het ijskoude noorden.

3. Welke maat HVAC-unit heb ik echt nodig?

Uw HVAC-dealer kan uw energie-audit en andere informatie over uw huis gebruiken om het juiste maatsysteem aan te bevelen. Er zijn berekeningen die een nauwkeurig beeld geven van uw verwarmings- en koelingsbehoeften. Uw dealer kan het bereik van HVAC-eenheidsgroottes uitleggen en waarom ze te groot of te klein kunnen zijn voor efficiënt energieverbruik in uw huis.

4. Zal mijn nieuwe HVAC-systeem voldoen aan de ventilatiebehoeften van mijn huis?

De “V” in HVAC is ventilatie. Allergieën, vochtigess, vochtigheid en meer, kunnen de frisse luchtventilatie in uw huis beïnvloeden. Zorg ervoor dat u vraagt naar luchtreinigings- en ventilatiefuncties van de HVAC-systemen die u overweegt.

Lees ook:   Zorgen voor Windows: 5 tips voor mensen in glazen huizen

5. Kan ik mijn aankoop financieren?

Veel HVAC-dealers bieden financiering aan of werken samen met kredietverstrekkers om deze grote aankoop voor u gemakkelijker te maken. Het is een goed idee om te vragen naar verkopen, promoties en kortingen waarvoor u mogelijk in aanmerking komt als onderdeel van groepslidmaatschappen of uw leeftijdsgroep.

Heb je nog vragen? Praat met een expert

Nu uw onderzoek is gedaan en uw vragen die u moet stellen klaar zijn, is het tijd om contact op te nemen met uw lokale HVAC-dealer die u kan helpen bij het kiezen van het juiste HVAC-systeem voor uw huis.

Waarom werkt mijn airconditioner niet?
Koel blijven: hoe de juiste airco-eenheid te kiezen
HVAC Basics: Wat is een goede SEER-beoordeling?
Slimme manieren om een lelijke HVAC-unit te verbergen