Hoe u uw leegstaande huis kunt overwinteren terwijl u weg bent

Besneeuwd

Winteriseren is belangrijk voor alle huiseigenaren in koude klimaten, maar het is vooral cruciaal voor iedereen die zijn eigendom leeg laat staan tijdens de wintermaanden. In feite kan winterklaar maken het verschil betekenen tussen heelhuids terugkeren naar een huis en een ramp ontdekken.

De meeste mensen zijn snel om de watervoorziening uit te schakelen en de koelkast schoon te maken voordat ze gaan. Misschien weet u zelfs dat u uw dak en schoorsteen moet laten inspecteren. Maar wedden dat er een paar dingen zijn die je vergeet te doen. Het is OK – het overkomt iedereen. Hier zijn vier vaak over het hoofd geziene manieren om uw huis te overwinteren.

1. Schakel de watertoevoer uit

Als u uw huis langer dan een paar dagen verlaat, is het belangrijkste dat u moet doen, uw watervoorziening afsluiten. Vrieskoude en fluctuerende temperaturen in de winter zorgen voor veel stress op uw leidingen, waardoor ze kunnen barsten of barsten. Wanneer je de hele winter de stad uit bent, kan dat aanzienlijke schade aanrichten aan je huis.

Om de watertoevoer af te sluiten, zoekt u de hoofdafsluiter – meestal te vinden in de kelder of buiten het huis. Als u bent aangesloten op een gemeentelijke watervoorziening, is dit meestal aan de kant die het dichtst bij de straat ligt. Als u een put heeft, gaat u gewoon naar uw elektrische paneel en schakelt u de breekhamer naar uw putpomp uit.

Vergeet niet om de waterleidingen af te tappen

Nadat u uw watertoevoer hebt afgesloten, moet u nog steeds al het water opruimen dat nog steeds in uw leidingen zit. Open alle kranen in uw huis totdat ze langzaam lopen en spoel alle toiletten door. U kunt ook overwegen om uw boiler af te tappen.

2. Winterize je ramen

Window Caulking Fix
ca2hill / Getty

Je ramen zijn een toegangspunt voor de koude lucht waar niet veel mensen rekening mee houden. Om uw huis en uw elektriciteitsrekening voor te bereiden, moet u preventieve maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat uw ramen goed overwinterd zijn. Manieren om dit te doen zijn onder meer het dichtkitten rond de randen van het raam en het toevoegen van meer isolatie waar het glas de muren ontmoet.

Lees ook:   16 landschapsontwerpideeën voor uw voor- en achtertuin

Als u nog een stap verder wilt gaan, voegt u een verzegelde laag plastic over het glas toe om een perfecte isolatiebel te creëren. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar er zijn tal van thuiskits die u kunt kopen.

3. Zet het vuur lager

Er is enige discussie over de vraag of je de verwarming helemaal moet uitschakelen of op een laag brom moet houden als je op vakantie vertrekt. Hoewel je de watertoevoer afsluit en alle leidingen leegmaakt voordat je vertrekt, denken we dat het een goed idee is om de thermostaat ingeschakeld te houden wanneer je vertrekt.

“Ik raad een thermostaatinstelling van 50 ° F aan voor huizen die voor lange periodes zijn achtergelaten”, zegt Norman Becker van Popular Mechanics. “Dit bespaart energie en biedt een comfortabele veiligheidsmarge tegen bevroren sanitair. Het is in de meeste gevallen ook hoog genoeg om te voorkomen dat condensatie ontstaat en schade toebrengt aan meubels en apparaten in het huis.”

4. Weg met dode boomtakken

Volwassen vrouw die vijgenboom snoeit
CasarsaGuru / Getty

Dode boomtakken kunnen in een storm afbrokkelen en allerlei problemen veroorzaken terwijl je weg bent. Ze kunnen door een raam crashen als de boom dicht genoeg bij het huis staat, of op een auto vallen die op de oprit geparkeerd staat. Een boom aan de rand van uw eigendomslijn kan een tak afwerpen en schade toebrengen aan de voorruit van een auto die op straat geparkeerd staat. Een vallende tak kan ook dakgoten en gevelbeplating beschadigen.

Alle ledematen die op je dak bungelen, kunnen een snelweg worden voor beestjes die in je dakrand willen schuilen. Overweeg om ze terug te knippen voordat je naar het seizoen vertrekt.

Lees ook:   Hoe kauwgom uit tapijt te krijgen in zes stappen

Malafide takken zijn een potentieel groot probleem, maar het is gemakkelijk om te vergeten dat je je tuin verzorgt wanneer je aan het inpakken bent. Je wordt immers opgeslokt door details zoals het ontdooien van je vriezers en het vervangen van de ramen. Voordat u weggaat voor de winter, laat u uw bomen en grote struiken snoeien door een professional.

5. Koppel apparaten los

Voordat u vertrekt, gaat u door het huis en koppelt u alle elektrische apparaten los. Ja, allemaal – inclusief grotere items zoals de tv, magnetron en koelkast (zorg ervoor dat deze eerst volledig is geleegd). Dit bespaart u een beetje geld op uw elektriciteitsrekening – een koelkast kost ongeveer $ 5 per maand om te draaien – maar wat nog belangrijker is, het zal branden voorkomen. Volgens de Amerikaanse brandweeradministratie veroorzaken huishoudelijke apparaten elk jaar ongeveer 9.600 woningbranden in Amerika.

Hier zijn enkele apparaten die u moet loskoppelen voordat u naar de winter vertrekt:

  • Wasmachine
  • Droger
  • Koelkast
  • Modem en Wifi-router
  • TV
  • Magnetron
  • Kleine apparaten

6. Vul je toilet met antivries

Toilet
Kinga Krzeminska / Getty

Het uitschakelen van de hoofdwatervoorziening naar uw huis is een goed begin om uw sanitair te beschermen en uw leidingen te overwinteren: als het water aanslaat, kan gevaarlijk bevriezen leiden tot een pijpexplosie. U kunt zelfs zo ver gaan dat een loodgieter perslucht door de leidingen blaast.

De meeste mensen realiseren zich niet dat het water dat in de tank en kom achterblijft nog steeds een probleem kan veroorzaken. Al het water dat in het toilet achterblijft, kan bevriezen en ontvriezen, waardoor uiteindelijk scheuren in het porselein ontstaan. Giet antivries (let op: zorg ervoor dat het is beoordeeld voor sanitair) in het toilet voordat je weggaat.

7. Test en upgrade uw rookmelders

USA, New Jersey, Jersey City, Hand vervangen batterij in rookmelder
Tetra Afbeeldingen / Getty

Je bent zo bezorgd over de kou die je huis beschadigt dat je misschien vergeet om hitte af te weren. Zouden uw buren een brand op tijd opmerken om uw eigendom te redden? Het is onmogelijk om het te weten. Test uw rookmelders voordat u het pand verlaat.

Lees ook:   Welke plagen komen uit in de winter?

Slimme rookmelders werken op wifi en sturen je een waarschuwing op afstand als ze afgaan. U wordt op uw smartphone of tablet op de hoogte gebracht als de rookmelder afgaat en u kunt een buurman vragen om het huis te controleren of, in een ernstigere situatie, de lokale autoriteiten bellen.

Waar het op neer komt

Wanneer de winters net iets te veel worden om aan te kunnen, kan het een mooi uitstel zijn om naar het zuiden te gaan en te genieten van de zon terwijl de sneeuw op je huis valt. Maar je wilt niet terugkeren om een gebroken pijp, omgevallen boomtakken of een onverwachte brand te vinden. Door eenvoudige maar vaak over het hoofd geziene winterhuistips zoals hierboven te volgen, kunt u dat allemaal voorkomen. Huur bij twijfel iemand in om uw eigendom een paar keer te controleren terwijl u weg bent om ervoor te zorgen dat problemen tijdig worden aangepakt (en u gemoedsrust geven).

Veelgestelde vragen

Q:

Hoe overwinter je een leegstaand huis zonder warmte?

Een:

Om een leegstaand huis waar de warmte wordt uitgeschakeld te overwinteren, wilt u het water uitschakelen om het risico op kapotte leidingen te elimineren, antivries in het toilet te plaatsen, isolatie rond de boiler te wikkelen en gebieden zoals kruipruimtes te isoleren.

Q:

Hoeveel kost het om een leegstaande woning te overwinteren?

Een:

Het overwinteren van een leegstaand huis kan relatief goedkoop worden gedaan als je het alleen doet, voor slechts $ 20 of zo – hoewel er een tijdsinvestering is. Als je iemand anders het laat doen, kost het je waarschijnlijk ongeveer $ 200.