Home Security Guide: Hoe u zich veilig kunt voelen in uw nieuwe huis

Een blonde vrouw programmeert haar huisbeveiligingssysteem voor haar nieuwe huis.

De producten die hier te zien zijn, zijn onafhankelijk geselecteerd op basis van grondig onderzoek van ons redactieteam. Als u iets koopt via links op onze site, kunnen we een commissie ontvangen.

Je bent verhuisd naar je nieuwe huis. Deze ruimte waar je zo hard voor hebt gewerkt, is nu helemaal van jezelf, gevuld met je meest kostbare bezittingen – en mensen. Na het ondertekenen van uw afsluitende documenten, kunt u achterover leunen, klaar voor een pauze.

Maar voordat u zich te comfortabel voelt, is dit het moment om na te denken over manieren om u, uw gezin en uw nieuwe huis te beschermen tegen diefstal. Heb je de tijd genomen om na te denken over huisbeveiliging? Hoe zit het met een betrouwbare internetverbinding om ervoor te zorgen dat uw beveiligingssysteem online blijft?

Huisbeveiliging kan ook uw gezin verbonden houden. SafeStreet’s huisbeveiligingsexpert, Shane Campbell, zegt: “Ik zit al meer dan 20 jaar in de huisbeveiligingsindustrie en toen ik voor het eerst begon, ging het allemaal om de angst en het onheil. De mindset was dat je alleen een beveiligingssysteem krijgt omdat het je gaat beschermen tegen de indringers van het huis. De grote waarde is nu hoe je je familie dichter bij elkaar kunt brengen.”

Om u te helpen een beetje meer te begrijpen over huisbeveiliging, helpen we u enkele grote vragen en overwegingen te bedenken om te bepalen welke huisbeveiliging en internetopties het beste bij u en uw nieuwe huis passen.

Ga naar:

 • Wat weten we over inbrekers?
 • Hoe kan ik mijn huis inbraakwerend maken?
 • Waar let ik op bij het kopen van een huisbeveiligingssysteem?
 • Wat kan ik doen om mijn huis veilig te houden terwijl ik op vakantie ben?
 • Hoe weet ik of ik ben beroofd?
 • Wat te doen als ik ben beroofd?
 • Hoe herstel ik na een overval?

Wat weten we over inbrekers?

De eerste stap om jezelf te beschermen is om de geest van een inbreker te begrijpen. U wilt weten hoe overvallers zich op een huis richten om te bepalen welke beveiligingsmaatregelen hen kunnen afschrikken. Bij het overwegen van een huis om te beroven, zoeken inbrekers naar:

 • Eenvoudige toegangspunten: Tijd is van essentieel belang voor dieven, dus ze zijn vaak op zoek naar huizen met ontgrendelde ramen of deuren. Een onderzoek uit 2012 wees uit dat slechts één op de acht dieven meldde een slot te kiezen of een sleutel te gebruiken die ze vonden om toegang te krijgen tot een huis. In plaats daarvan zeiden de meesten dat ze binnenkwamen via open ramen en deuren.
 • De aanwezigheid van een alarmsysteem: Geluid is een groot afschrikmiddel voor inbrekers. De meeste van de dieven die in de studie werden ondervraagd, zeiden voorafgaand aan de binnenkomst dat ze zouden proberen te bepalen of er een alarm was. Ongeveer 60% van hen zei dat de aanwezigheid van een alarm hen ertoe zou brengen een ander doelwit te zoeken. Een blaffende en beschermende hond kan ook de truc doen.
 • Donkere of onverzorgde huizen: Overvallers zijn op zoek naar huizen waar ze ongezien in kunnen komen. Huizen bedekt met overwoekerde bomen, struiken of gehuld in duisternis geven inbrekers een betere kans om gemakkelijk in en uit te stappen.
 • Nabijheid van andere mensen: Nogmaals, inbrekers willen snel in en uit een huis komen zonder ontdekt te worden. Uit de studie bleek dat overvallers bij het selecteren van een doelwit rekening houden met de nabijheid van het huis tot verkeer, andere mensen en wetshandhaving.

Hoe kan ik mijn huis inbraakwerend maken?

Stap één bij het beveiligen van uw nieuwe huis is om het te gevaleren en ernaar te kijken met de ogen van een potentiële inbreker. Denk na over de bovenstaande overwegingen om je zwakke punten te bepalen.

Lees ook:   Topdressing van uw gazon: alles wat u moet weten

Heb je sloten die gemakkelijk geplukt kunnen worden? Als dat zo is, moet u nachtschroeven installeren op al uw deuren. Vergeet je vaak je ramen op slot te doen? Bevestig een label aan elk venster en herinner u eraan het te vergrendelen.

Heb je overwoekerde struiken of donkere vlekken in je tuin die een indringer kunnen verhullen? Knip uw bomen terug, weg van uw ramen, en installeer schijnwerpers met bewegingssensor buiten uw huis.

Andere tips voor het voorkomen van overvallen om uw eigendom veilig te houden:

 • Installeer een beveiligingscamera en een alarmsysteem: Of u nu geïnteresseerd bent in een full-service beveiligingssysteem zoals ADT of een meer selfservice-optie zoals Ring, het hebben van de klok rond monitoring en het afschrikmiddel van een alarmsysteem zal uw gezin zeker gemoedsrust geven.
 • Neem een hond: Maar kies de juiste. Beroemde hondentrainer en behaviorist Cesar Millan zegt dat Duitse herders, riesenschnauzers en rottweilers tot de 15 beste rassen behoren voor een vriendelijke en beschermende waakhond.
 • Kijk wie je in je huis binnenlaat: Zonder paranoïde te worden, houd degenen in de gaten die je je ruimte binnenlaat. Controleer de referenties en achtergrondcontroles van uw aannemers voordat u ze inhuurt en wees wary van oplichters. Beveilig al uw ramen en deursloten nadat aannemers uw huis hebben verlaten.
 • Laat je sleutel NIET onder de mat of onder die potplant liggen: Geloof ons, je houdt niemand voor de gek – zeker niet een inbreker. Als u de gewoonte hebt om uw sleutels te verliezen, installeert u een sleutelloos slim slot dat WiFi, Bluetooth of een code gebruikt om toegang te krijgen.
 • Ken je buren: Maak gebruik van uw lokale gemeenschap voor hulp bij het beschermen van uw huis. Houd hun eigendom in de gaten en vraag hen hetzelfde voor u te doen. Overweeg om lokale community-apps zoals Nextdoor te gebruiken om op de hoogte te blijven van misdaadmeldingen in je buurt. Als u een Ring Alarm-gebruiker bent, krijgt u ook toegang tot de Ring Neighbors-app, wat een andere goede optie is voor het monitoren en melden van criminaliteit in uw omgeving.
 • Wees voorzichtig met je afval: Je weet nooit wie er door je afval kijkt naar tekenen van waardevolle bezittingen. Stel dat je net een nieuwe tv hebt gekocht. Het achterlaten van de doos op de stoeprand is een teken voor een overvaller dat iets dat de moeite waard is om te stelen in je huis is.

Waar let ik op bij het kopen van een huisbeveiligingssysteem?

Een van de grootste inbraakafschrikmiddelen is de voor de hand liggende aanwezigheid van een beveiligingssysteem. Dieven kunnen zich verplaatsen naar een ander gemakkelijker doelwit als ze het vooruitzicht tegenkomen dat ze een loeiend alarm activeren of op video worden betrapt. Met de overvloed aan opties voor huisbeveiliging is het belangrijk om te weten wat u beschermt en een idee te hebben van hoe u het wilt beschermen.

Hoe u het beste huisbeveiligingssysteem voor uw huis kiest:

 • Controleer uw internet: Het valt niet te ontkennen dat een snelle en veilige internetverbinding een snelle en veilige internetverbinding tot leven komt. Veel huisbeveiligingssystemen vertrouwen op een internetverbinding om ze online en draaiende te houden. Zorg ervoor dat uw internetabonnement download- en uploadsnelheden heeft die geschikt zijn voor een of meerdere beveiligingscamera’s.
 • De apparatuur die je nodig hebt: Wil je een nanny camera voor de kinderkamer en een deurbelcamera voor de vooringang? Bent u op zoek naar sensoren die u waarschuwen telkens wanneer een deur of raam wordt geopend? Hoe zit het met glasbreuksensoren?
 • De functies die u nodig hebt: Wilt u 24/7 videobewaking? Zo ja, wil je professionele monitoring of volstaat een livestream op je telefoon? Hoopt u op smart home-integratie waarmee u uw systeem met uw stem kunt bedienen?
 • Uw budget: De gemiddelde maandelijkse kosten voor een bewakingssysteem voor huisbeveiliging variëren van $ 25 / maand tot $ 50 / maand. Overweeg de apparatuur en functies die u op uw must-have-lijst zet. Elk heeft invloed op de kosten van uw beveiligingspakket.
 • De grootte van uw huis: Hoe groter het huis, hoe robuuster het beveiligingssysteem zal moeten zijn. Als een goede vuistregel moeten alle in- en uitgangen worden bewaakt door een sensor of camera – zelfs kelders en garages. Overweeg de kamers die u echt wilt beschermen, zoals een kinderdagverblijf of kantoor.
 • Huidige thuisinfrastructuur: Het type beveiligingssysteem dat u kiest – vast, draadloos of internet – wordt grotendeels beïnvloed door uw toegankelijkheid tot een bekabelde telefoonverbinding, een mobiel signaal of WiFi.
 • Uw doe-het-zelf capaciteit: Doe-het-zelf huisbeveiligingssystemen worden steeds populairder, zowel voor kosten- als serviceflexibiliteit. Opties zoals Ring, Frontpoint, SimpliSafe en Arlo bieden professionele monitoring met eenvoudige doe-het-zelf-installatie.

Wat kan ik doen om mijn huis veilig te houden terwijl ik op vakantie ben?

Of je nu vertrekt voor een weekendje weg of voor een uitgebreide werkreis, je wilt weten dat je huis veilig is.

Hoe u uw huis kunt beveiligen terwijl u weg bent:

 • Vraag iemand om je post op te halen: Niets schreeuwt: “Er is niemand thuis!” als een overvolle brievenbus. Laat iemand je post verzamelen en vraag hen om de tijden waarop ze naar je huis komen te variëren, voor het geval een dief je huis in de gaten houdt.
 • Vertel je buren dat je op reis gaat: U kunt zelfs de lokale buurtwacht op de hoogte stellen en hen vragen om uw huis in de gaten te houden.
 • Zet je lampen op een timer: U kunt uw lichten laten aan- en uitgaan volgens uw normale schema. Het zal iedereen die naar uw huis kijkt ervan overtuigen dat iemand waarschijnlijk de lichten handmatig verwisselt.
 • Stop uw meest waardevolle bezittingen in een kluis: Dit is vooral belangrijk voor documenten met persoonlijke informatie (rekeningen, paspoorten, enz.) en wapens.
 • Kondig je plannen NIET aan op sociale media: Je kunt in de verleiding komen om te posten over waar en wanneer je op vakantie gaat, maar weet dat inbrekers slim genoeg zijn om ook sociale media te controleren. Misschien thinkt over het plaatsen van die reisfoto’s na je komt thuis.

Hoe weet ik of ik ben beroofd?

Soms zijn de tekenen van inbraak niet duidelijk – het is gewoon een gevoel dat je niet kunt schudden. Ga een vriendje halen en loop door je huis.

Tekenen dat uw huis mogelijk is beroofd:

 • Je bezittingen zijn in wanorde.
 • Waardevolle voorwerpen – zoals kunst of elektronica – ontbreken.
 • Er is met de sloten geknoeid.
 • Er zijn krassen op de vloer of vlekken op de muren waar grotere items mogelijk zijn gevallen of geschraapt op weg naar buiten.
 • Tuinbedden voor het raam zijn vertrapt.
 • Er zijn tekenen van gedwongen toegang – open of gebroken ramen, gebroken deuren, enz.

Wat moet ik doen als ik ben beroofd?

Als je thuiskomt en ontdekt dat je bent beroofd en je denkt dat de inbreker nog steeds op het terrein is, verlaat dan onmiddellijk je huis. Ga naar het huis van een buurman of een andere veilige locatie en bel de politie. Confronteer de indringer NIET. Als je toch een blik krijgt op de verdachte, noteer dan hun kleding en fysieke verschijning voor de politie.

Lees ook:   Hoe schimmel in uw kelder te voorkomen en te verwijderen

Zelfs als u zeker weet dat de overvaller niet langer op uw eigendom is, verlaat u uw huis. Zorg ervoor dat je alles in je huis laat zoals het is, zodat je niet knoeit met potentieel bewijsmateriaal. Bel direct de politie.

Wanneer de politie arriveert, laat ze je dan naar je huis begeleiden. Verzamel uw huisinventaris (de lijst met al uw bezittingen die u hebt gemaakt toen u inpakte voor uw verhuizing of beveiligde opstalverzekering) en geef deze aan de politie. Laat de politie ook alle camerabeelden zien die u mogelijk van de indringer hebt gemaakt.

Notitie: U moet binnen 24 uur na ontdekking van het misdrijf aangifte doen bij de politie. Jouw opstalverzekering het bedrijf zal om een kopie van het rapport vragen wanneer u een claim indient.

Hoe herstel ik na een overval?

Een inbraak in een huis kan een traumatische ervaring zijn waardoor je je kwetsbaar en geschonden voelt. Weet dat het je familie tijd zal kosten om te genezen en te herstellen.

 • Doe aangifte: Contact opnemen met de autoriteiten en hen helpen de overvaller te vinden, kan u een gevoel van empowerment en controle geven.
 • Je huis opknappen: Schade door een inbraak kan ervoor zorgen dat je je bijzonder gericht en geschonden voelt. Verzamel je versterkingen – vrienden en familie die je willen helpen herstellen. Dichtgetimmerde ramen, veeg glas weg en installeer nieuwe sloten. Misschien zelfs je meubels herschikken of nieuwe decoraties ophangen.
 • Koop een nieuw beveiligingssysteem: U kunt angst na een inbraak verlichten door te upgraden naar een nieuw of hoger beveiligingssysteem (misschien een systeem dat professioneel wordt gecontroleerd).
 • Werk uw woningvoorraad bij: Noteer wat uw nieuwe bezittingen kosten. Dit zal u helpen zich voorbereid te voelen op een toekomstige inbraak.
 • Zoek hulp: U en uw familie moeten misschien het trauma van de inbraak bespreken. Het zien van een professionele counselor kan je helpen genezen door de emoties en angst te confronteren die de overval heeft aangewakkerd.

Waar het op neer komt

De waarheid is dat een inbraak iedereen op elk moment kan overkomen. Je kunt niet paranoïde leven over die mogelijkheid, maar je kunt wel voorbereid zijn. Eenvoudige stappen zoals een nieuw beveiligingssysteem, extra sloten of een waakhond kunnen helpen die angst te verlichten, zodat u gemakkelijk kunt ademen wetende dat uw nieuwe huis beschermd is.

Lees ook:   Topdressing van uw gazon: alles wat u moet weten