Hoe zich te ontdoen van gele hesjes in 5 eenvoudige stappen

De vliegende steekwants die bekend staat als de Gele Hesjes.

Je hoort een zoemend geluid bij je voordeur en kijkt om je heen naar de bron. Je ziet een geel hesje rondvliegen in je tuin en denkt er niets van. Naarmate de dag verstrijkt, wordt het geluid steeds luider en verandert één geel hesje in een grote groep. In het begin is het vermijden van deze zwerm het beste wat je kunt doen, maar nu ben je bang dat ze je de weg naar je huis zullen blokkeren. Voor een snelle oplossing, gebruik deze stapsgewijze handleiding voor het wegwerken van gele hesjes.

Hoe zien gele hesjes eruit?

Een opname van dichtbij van een geel hesje

Maren Winter / Shutterstock

Gele hesjes zijn vaak moeilijk te onderscheiden van bijen en soortgelijke insecten. Gele hesjes hebben afwisselend gele en zwarte strepen die horizontaal langs hun gladde lichaam lopen. Vaak veel agressiever dan bijen, zijn gele hesjes een grondbroedende wesp die zich binnen enkele minuten in grote groepen kan verzamelen.

Gele hesjes steken doen vaak aanzienlijk meer pijn dan bijensteken en laten grote rode striemen achter. In tegenstelling tot honingbijen kunnen ze meer dan eens steken. Als je een scherpe pijn voelt en je ziet een geel hesje rondvliegen, verlaat dan onmiddellijk het gebied. Gele hesjes staan erom bekend dat ze een feromoon achterlaten op de plaats van de steek die andere gele hesjes naar hun doelwit trekt.

Hoe kom je aan gele hesjes?

Gele hesjes zijn te vinden in landen over de hele wereld en zijn het meest prominent tijdens de zomer en de vroege dagen van de herfst. Net als andere insecten worden gele hesjes aangetrokken door suikerachtige stoffen. Tijdens het larvenstadium voeden gele hesjes zich met een verscheidenheid aan eiwitten in de vorm van kleine insecten die door de volwassenen naar de korf worden teruggebracht.

Omdat gele hesjes ondergronds nestelen, worden ze aangetrokken door eigenschappen met open knaagdiergaten en holen. Combineer dat met blootliggend afval in de buurt, en de kans is groot dat je uiteindelijk een gele hesjesplaag krijgt. Omdat gele hesjes agressief zijn, gemakkelijk worden geprovoceerd en in zwermen worden aangevallen, kunnen ze een aanzienlijke bedreiging vormen voor iedereen op het terrein.

Hoe te controleren op gele hesjes

U zult waarschijnlijk niet weten dat u een probleem met een geel hesje heeft totdat u ze rond uw eigendom ziet vliegen. Hoewel ze qua kleur vergelijkbaar zijn met bijen, is de vorm en zichtbare lichaamstextuur een gemakkelijke manier om ze uit elkaar te houden. Gele hesjes zijn kleiner, hebben een slankere taille en een gladde textuur, en ze zullen zich waarschijnlijk verzamelen rond open vuilnisbakken, openluchtrestaurants en andere plaatsen waar suikerhoudende stoffen gemakkelijk toegankelijk zijn.

Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van termieten in uw huis voorgoed

Voordat je begint met het wegwerken van gele hesjes, moet je bepalen waar hun voedselbron is en mogelijke locaties voor netelroos. Alle gele hesjes gebruiken dezelfde vliegroute heen en weer, waardoor het gemakkelijk is om de bron te traceren. Volg ze op een veilige afstand terwijl ze rond uw eigendom vliegen totdat ze de korf bereiken. Zodra je de korf hebt gevonden, controleer je andere delen van je voor- en achtertuin en rond de omtrek van je huis op extra schuilplaatsen.

Hoe lang kunnen gele hesjesbesmettingen duren?

Gele hesjesplagen duren voor de duur van het zomerseizoen. Zodra het seizoen voorbij is, vliegt de koningin naar een andere locatie om een nieuwe korf te maken. De overgrote meerderheid van de gele hesjes die achterblijven, zal aan het einde van het seizoen sterven en bijenkorven worden nooit hergebruikt.

Hoe zich te ontdoen van gele hesjes stap voor stap

Als je eenmaal een bijenkorf hebt gevonden, ga dan snel te werk om het probleem uit te roeien. Hoewel gele hesjesplagen tijdelijk zijn, kunnen ze echt hinderlijk en potentieel gevaarlijk zijn als iemand een allergische reactie op zijn steek ontwikkelt. Leer hoe je gele hesjes kunt doden met de volgende stappen.

Stap 1: Selecteer uw gele jas behandeling

Er zijn tal van producten te koop die u kunt gebruiken om van gele hesjes af te komen. De meest voorkomende zijn sprays, vallen en aas.

Stap 2: Zoek het nest

Het vinden van het nest is essentieel voor het uitroeien van een gele hesjesplaag. Voordat je naar buiten gaat, trek je een shirt met lange mouwen, een broek, een masker en een beschermende bril aan. Terwijl u het gele hesje rond uw eigendom volgt, luistert u naar luide zoemgeluiden die de locatie van het nest kunnen aangeven.

Stap 3: Zoek de in- en uitgangen

Omdat gele hesjes ondergronds in dierenholen leven, moet je zowel het toegangspunt als het vertrekpunt van het nest lokaliseren. Doe dit door te zoeken naar gaten in de grond die goed worden bewaakt door een paar gele hesjes die in de buurt zweven.

Stap 4: Pas de behandeling toe

Zodra je het nest hebt gevonden, wacht je tot de schemering of net voor zonsopgang om de behandeling toe te passen. Dit maakt het moeilijker voor de gele hesjes om je te vinden en te steken. Hoewel er een aantal behandelingen beschikbaar zijn, is een spuitbus het veiligst voor huiseigenaren. Het product moet voorzien zijn van een langeafstandsspray waarmee u afstand kunt nemen van het gat. Zorg ervoor dat u zowel de ingangs- als de uitgangsgaten van het nest elk minstens één minuut besproeit, in cirkelvormige bewegingen beweegt en zoveel mogelijk van de binnenste nestmuren bedekt. Als er gele hesjes ontsnappen, spuit ze dan direct voordat ze weg kunnen vliegen.

Lees ook:   De beste allergievriendelijke bloemen voor uw tuin

Stap 5: Controleer het nest op activiteit

Wacht na het behandelen van het nest 24 uur en controleer op extra gele hesjesactiviteit. Pas indien nodig opnieuw de behandeling toe.

Producten die u kunt gebruiken om gele hesjesplagen te behandelen

  • Ortho Home Verdediging Hornet &Wespenmoordenaar. Bij het gebruik van deze gids over het wegwerken van gele hesjes, kunt u met deze aerosolspray een veilige afstand van maximaal 20 voet houden.
  • REDDEN! Herbruikbare Yellow Jacket Trap. Deze val lokt gele hesjes met een speciale niet-giftige chemische stof. Eenmaal binnen sterven de gele hesjes aan uitdroging.
  • REDDEN! Wegwerp gele hesjes val. Deze gele hesjesval is effectief voor het lokken van alle soorten gele hesjes en ze vervolgens te verdrinken in een niet-toxische vloeistof.
  • Bonide 363 Spider en Ground Bee Killer. Dit product helpt bij het doden en voorkomen van verdere plagen. Breng het aan op de buitenkant van uw huis, donkere hoeken en gaten als dat nodig is.

Wil je geen chemische reinigingsmiddelen gebruiken? Hier leest u hoe u op natuurlijke wijze van gele hesjes afkomt

Als u geen chemicaliën op uw eigendom wilt gebruiken, kunnen natuurlijke huismiddeltjes net zo effectief zijn als u de benodigdheden in uw huis hebt.

Plaats glazen kommen op zowel de in- als uitgangsgaten van de korf. Dit zal de gele hesjes binnenin vangen, waardoor ze verhongeren. Droogijs kan ook een effectieve en snelle moordenaar van gele hesjes zijn wanneer je het in het nest dumpt en beide gaten bedekt met vuil.

Als u besluit om een van beide opties te gebruiken, zorg er dan voor dat u beschermende kleding en handschoenen draagt.

Wanneer moet je een professionele verdelger bellen om gele hesjes te behandelen

Niet alle gele hesjes kunnen worden uitgeroeid met doe-het-zelfproducten. Als de korf te groot is of als je hem niet kunt bereiken met een spray op een veilige afstand, is het bellen van een professionele verdelger misschien je beste optie.

Lees ook:   Hoe lang duurt het voordat gras groeit?

Gele hesjes bijenkorven kunnen moeilijk te vinden zijn als ze zich in struiken of in bomen bevinden. Als je al één bijenkorf hebt geëlimineerd, maar nog steeds gele hesjes rond je eigendom ziet vliegen, bel dan een professional om de klus te klaren.

Hoe houd je gele hesjes uit je huis

De beste manier om te voorkomen dat gele hesjes terugkeren naar uw huis, is door zichtbare gaten in uw tuin te vullen. Als uw vuilnisbakken buiten worden opgeslagen, zorg er dan voor dat ze te allen tijde zijn afgedekt. Investeren in een geel hesje afschrikmiddel is aan te raden als plagen een constant probleem zijn in uw omgeving.

De bottom line op gele hesjes

Gele hesjes zijn niet alleen hinderlijk, maar ze kunnen ook dodelijk zijn voor mensen die allergisch zijn voor hun steken. Een goede manier om jaarlijkse besmettingen te voorkomen, is door regelmatig te controleren op dierenholen, ze indien nodig te vullen en uw vuilnisbakken te allen tijde te bedekken. Als je een nest ontdekt, zorg er dan snel voor voordat het probleem erger wordt.

Veelgestelde vragen

Hoe voorkom ik steken?

De beste manier om steken te voorkomen is om gele hesjes zoveel mogelijk te vermijden. Als je met hen moet communiceren, draag dan altijd beschermende kleding en gebruik nooit parfum of lotion.

Wat moet ik doen als ik gestoken word?

Gele hesjes laten vaak een chemische stof achter die andere bijenkorfbewoners kan aantrekken. Als je wordt gestoken, verlaat het gebied dan onmiddellijk en sla niet naar de insecten. Als je meer dan tien keer bent gestoken of in de keel of mond, of als je moeite hebt met ademhalen, zoek dan onmiddellijk medische hulp. Om de pijn te verlichten, breng je een mengsel van zuiveringszout en water, een vers gesneden ui of tandpasta aan op het geïnfecteerde gebied.

Moet ik ooit een geel hesjesnest met rust laten?

Gele hesjes spelen een belangrijke rol in het lokale ecosysteem omdat ze jagen op kleinere insecten. Tenzij het nest een bedreiging vormt, laat de gele hesjes dan met rust om hun levenscyclus te voltooien.