Milieuvriendelijke en natuurlijke bijenbestrijdingsmethoden

Een zwerm bijen probeert houten gevelbeplating binnen te dringen. Lees meer over alle natuurlijke bijenbestrijding.

Heeft een grote zwerm bijen besloten om uw woning naar huis te bellen? Bijen vormen een bedreiging om u, uw familie of uw huisdier te steken, en als iemand van u allergisch is voor bijen, is de dreiging tienvoudig.

Bijen zijn echter een van de belangrijkste insecten in ons ecosysteem, omdat een derde van het voedsel dat we elke dag consumeren afhankelijk is van hun bestuiving. Daarom is het belangrijk dat u kijkt naar milieuvriendelijke methoden voor bijenbestrijding om niet alleen de bijen, maar ook uw gezin te beschermen.

Hoe kunt u controleren op bijen?

Voordat je je richt op bijenplaagbestrijding, wil je er zeker van zijn dat je een bijenplaag hebt. Het bezoeken van bijen is prima, maar als je begint te merken dat er een buitensporig aantal rondzoemt, vooral binnen een specifiek gebied, dan is een plaag waarschijnlijk.

Andere veelbetekenende tekens zijn een actief nest, dus controleer bomen, onder de dakrand, in uw tuinhuisje of een ander oppervlak waarvan u vermoedt dat het een nest zou kunnen huisvesten. Sommige bijen creëren ook verborgen nesten onder vloerdelen, in gaten in houten structuren of zelfs in een muurspouw. Deze zijn moeilijker te bevestigen, dus luister goed naar het zoemen en observeer de vliegroutes van de bijen voor een beter idee.

Sommige bewoners wenden zich ook tot natuurlijke bijenbestrijdingsmethoden na het vinden van donkere vlekken op hun muur of plafond. Deze donkere vlekken zijn honing, die kan doorsijpelen waar het nest is. Wanneer honing ontleedt, kan het een slechte geur hebben, dus zelfs als je de honing niet kunt zien, kun je het misschien ruiken.

Hoe lang kunnen bijenbesmettingen duren?

Een bijenplaag kan 30 dagen tot zeven maanden duren als hij ongestoord wordt gelaten. Deze periode hangt ook grotendeels af van de bijensoort, omdat sommigen liever op plaatsen langer nestelen dan anderen.

Gelukkig kun je met milieuvriendelijke bijenbestrijdingsmethoden vrij gemakkelijk van een bijenplaag in je huis of achtertuin afkomen.

Lees ook:   Hier zijn 5 eenvoudige manieren om uw huis warmer en gezelliger te maken voor de winter

5 natuurlijke manieren om zich te ontdoen van bijen

Vaak associëren mensen bijenplaagbestrijding met schadelijke chemicaliën, maar er zijn veel natuurlijke bijenbestrijdingsmethoden. En vergeet niet de belangrijke rol die bijen spelen bij de vorming van onze groenten en fruit, dus probeer ze alleen te verwijderen – niet te doden. Hier zijn vijf natuurlijke manieren om van bijen af te komen, inclusief drie opties die hen niet schaden.

Methode 1: Huur een professionele imker in

Als je geluk hebt, is er een imker in je omgeving die de bijen graag uit handen neemt. Imkers maken honing en geven bijen een veilig thuis, plus ze kunnen het hele nest verwijderen om mee te nemen.

Methode 2: Strooi knoflookpoeder

Bijen worden afgestoten door de geur van knoflook, dus het strooien van knoflookpoeder rond hun nest of andere plaatsen die ze vaak bezoeken, zal hen afschrikken. Het doel is om ze te laten verhuizen, maar houd er rekening mee dat directe toepassing van het poeder op de bijen dodelijk kan zijn.

Methode 3: Brand citronella kaarsen

Het blijken niet alleen muggen te zijn die de geur van citronella haten. Het branden van deze kaarsen in de buurt van het nest en rond uw huis of tuin zal de bijen aanmoedigen om te verhuizen. Citronella is niet schadelijk voor de bijen, maar kan enige tijd duren om effectief te zijn. Houd kinderen en huisdieren gewoon weg.

Methode 4: Probeer het nest te dekeren

Tarping kan effectief zijn voor een nest dat op de grond ligt, maar weet dat deze methode dodelijk is. ‘S Nachts, wanneer de meeste bijen in de korf zullen zijn, plaatst u lagen zeil over het nest. Leg vervolgens snel stenen of andere zware voorwerpen op de randen van het zeil om de bijen in te ‘sluiten’. Door hen van licht en een uitgang te beroven, zullen ze de komende dagen verhongeren.

Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van gele hesjes in 5 eenvoudige stappen

Nogmaals, probeer de bijen te verwijderen, niet te doden. Neem alleen toevlucht tot tarping als andere methoden niet hebben gewerkt.

Methode 5: Gebruik een azijnspray

Meng gelijke delen azijn en water en doe het mengsel in een spuitfles. Spuit ’s nachts het mengsel op het nest, maar zorg ervoor dat je beschermende kleding draagt en pas op voor geagiteerde bijen. Dit mengsel is dodelijk voor de bijen en het proces moet mogelijk worden herhaald om de hele zwerm te verwijderen. Net als tarping is deze methode dodelijk. Probeer andere afschrikmiddelen voordat u uw toevlucht neemt tot azijnspray.

Volledig natuurlijke producten die u kunt gebruiken voor bijenbestrijding

  • Pepermunt etherische olie: Bijen (en eigenlijk elk ander insect) haten de geur van pepermunt. Dit natuurlijke afweermiddel is zeer effectief, dus voeg het toe aan wat gedestilleerd water en spuit het rond uw huis of tuin.
  • Ultrasone pestverdelger: Dit kan op uw huis worden aangesloten en maakt gebruik van ultrasone en elektromagnetische golven om alle insecten af te weren, inclusief bijen dieave zet een nest op binnen het plafond, de muren of de vloer.
  • Indoor SPICA Bij zapper: Deze elektronische zapper trekt insecten aan en doodt ze en kan dag en nacht worden gebruikt. Plaats gewoon iets zoets in de onderste lade om ze aan te trekken.
  • RESCUE Trapstik voor Timmermansbijen: Je kunt dit in de buurt van een bijennest plaatsen om de populatie te verminderen en uiteindelijk uit te roeien. Bijen zullen worden aangetrokken door de felle kleuren en patronen voordat ze vast komen te zitten aan het oppervlak.

Wanneer moet u een professionele verdelger bellen om de bijen te behandelen

Als je meerdere natuurlijke manieren hebt geprobeerd om van bijen af te komen en helemaal geen geluk hebt gehad, dan is het misschien tijd om een professionele verdelger te bellen. Bovendien, als het nest zich op een moeilijk bereikbare plaats bevindt of als een lid van uw huishouden allergisch is voor bijen, wilt u misschien sneller professionele bijenpestbestrijding inschakelen. Ze kunnen het nest uitroeien, de bijen verwijderen en (indien nodig) het gebied afsluiten om verdere plagen te voorkomen.

Lees ook:   Termieten met vleugels: hoe vliegende termietenzwermen te identificeren en te behandelen

Hoe houd je bijen uit je huis

Voorkomen is beter dan genezen, dus waarom zou je vanaf vandaag geen preventieve bijenbestrijding toepassen?

Het water geven van uw gazon kan voorkomen dat grondbijen nesten bouwen, omdat ze de voorkeur geven aan droge en zanderige grond. Bovendien kunt u bijenafstotende planten in en rond uw huis plaatsen, waaronder munt en citroengras.

Vreemd genoeg verafschuwen bijen ook de geur van kaneel en mottenballen, dus je kunt beide plaatsen in gebieden waar bijen waarschijnlijk een nest bouwen. Ten slotte kun je een doe-het-zelf bijenafstotende spray maken met pepermuntolie van één druppel, tea tree olie of kaneelolie (of alle drie) met één kopje ongeparfumeerde babyshampoo.

De bottom line op het gebied van milieuvriendelijke bijenplaagbestrijding

Als het gaat om effectieve bijenbestrijding, vergeet dan gif-geladen chemicaliën. Kies in plaats daarvan voor milieuvriendelijke opties om zowel uw gezin als de aarde te beschermen. Als je een bijenplaag hebt, is het raadzaam om eerst het nest en de bijen veilig te verwijderen voordat je ze doodt. Als je geen succes hebt met deze natuurlijke methoden, dan is het bellen van professionele bijenplaagbestrijding altijd een optie.

Veelgestelde vragen

Hoeveel soorten bijen zijn er?

Er zijn ongeveer 20.000 verschillende soorten bijen, waarvan er 3.500 in de Verenigde Staten leven.

Kunnen alle bijen steken?

Alleen de vrouwelijke bij kan steken, omdat de angel een aangepaste versie is van haar ei-leggende orgaan. Geen enkele mannelijke bij (van welke soort dan ook) kan steken.

Leven alle soorten bijen in nesten?

Alleen honingbijen en hommels leven in kolonies. Verrassend genoeg is 98% van de bijensoorten van nature solitair en leeft ze zonder koningin of bijenkorf.