Effectieve opties voor het verwijderen van zwarte schimmels voor uw huis

Vrouw die schimmel uit badkamertegel verwijdert.

Wanneer u naar een nieuw huis of appartement kijkt, zijn er een paar problemen die u in de gaten moet houden tijdens het verkennen van locaties – een daarvan is de mogelijkheid om zwarte schimmel uit uw nieuwe huis te verwijderen als u er een vindt. Het kan een van de meest intimiderende problemen zijn om aan te pakken, omdat het uw gezondheid kan beïnvloeden. Het is een probleem dat op verschillende manieren uw huis kan binnensluipen: ramen, ventilatieopeningen, open deuropeningen en verwarmings- en airconditioningsystemen. Nog alarmerender is dat schimmel van buitenaf naar binnen kan worden gedragen door zich aan uw huisdieren, kleding en schoenen te hechten. Het verwijderen van zwarte schimmel kan een bijzonder gevaarlijk vooruitzicht lijken als u een onderliggende aandoening heeft zoals astma of immuungecompromitteerd bent.

Gelukkig is er veel informatie beschikbaar over de oorzaken, de gezondheidsrisico’s die het met zich meebrengt en hoe je veilig kunt zijn tijdens het verwijderen van zwarte schimmel om dit een veel beter beheersbare hoofdpijn te maken om aan te pakken.

Zwarte schimmel verwijderen in 6 eenvoudige stappen

Het ontdekken van zwarte schimmel in je huis kan eng zijn. Gelukkig is het verwijderen van zwarte schimmels niet ingewikkeld en is het mogelijk om zelf te leren hoe je zwarte schimmel kunt reinigen. Als u zwarte schimmel ontdekt die zich in een of slechts enkele delen van uw huis bevindt, volgt u deze zes stappen:

Stap 1: Investeer in beschermende kleding.

Gezichtsmasker, vloeibare zeep, beschermende handschoenen en beschermende brillen op zwarte achtergrond
Isabel Pavia/ Getty Afbeeldingen

Je moet jezelf beschermen tijdens het verwijderen van zwarte schimmel – zowel van de zwarte schimmel als van de stoffen die je gaat gebruiken. Je hebt een gezichtsmasker nodig met een gasmasker, rubberen handschoenen, oogbescherming en rubberen laarzen. Wees op uw hoede als u astma of een ernstige ademhalingsaandoening heeft, omdat deze aanpak kan ontsteken of symptomen of zelfs een bijwerking kan veroorzaken.

Stap 2: Zorg ervoor dat het gebied goed geventileerd is.

Elegante badkamer met grote wastafel en spiegel. Niemand binnen
piovesempre/ GEtty Afbeeldingen

De dampen van de chemicaliën die u gebruikt tijdens het verwijderen van zwarte schimmel (evenals de schimmel zelf) kunnen uw ogen, huid en luchtwegen irriteren. Open indien mogelijk ramen en deuren in het gebied waar u werkt om tijdens het proces frisse lucht binnen te laten. Het inschakelen van de ventilator van de airconditioning creëert positieve druk in het huis en helpt bij het duwen van dampen uit de dichtstbijzijnde ventilatieopening of raam.

Wojciech Skora/ Shutterstock

Stap 3: Koop of maak een schimmeldodende oplossing.

Doodt bleekmiddel zwarte schimmel? Dit is een veel voorkomende vraag. De CDC zegt ja en beveelt aan een mengsel van bleekmiddel en water te gebruiken, een kopje bleekmiddel voor elke liter water. U kunt zelf bleekmiddel en water mengen of voorgemengde schimmeldodende oplossingen online of bij uw lokale ijzerhandel kopen. Als u overweegt om gebieden zoals keukens, badkamers, wasruimtes of een kamer met veeleisende oppervlakken te schilderen die worden blootgesteld aan een consistente luchtvochtigheid, produceert KILZ een verscheidenheid aan verf die toekomstige plannen voor het verwijderen van zwarte schimmel, inclusief hun Kilz Mold & Mildew Paint & Primer, sterk kan belemmeren. Ze zijn niet alleen een milieuvriendelijke optie, het werkt ook op keukenkasten.

Lees ook:   De 13 beste achtertuinplanten om te kweken voor privacy
Fevziie/ Shutterstock

Stap 4: Breng een oplossing voor het verwijderen van zwarte schimmels aan op het geïnfecteerde gebied.

Schrob het beschimmelde gebied met een borstel met sterke borstel en de schimmelverwijderingsoplossing. Veeg de oplossing niet onmiddellijk weg; laat het zitten en doordringt het beschimmelde gebied. Wanneer het is opgedroogd, spoel dit gebied dan niet af (je wilt niet dat het vocht de schimmel terug nodigt.) Laat in plaats daarvan de ventilatie van het gereinigde gebied toe, zodat de verdampende stoffen het actieve ingrediënt achter kunnen laten voor het verwijderen van zwarte schimmel.

Vuilnisbakken gevuld met vuilniszakken, Brussel, België
© Santiago Urquijo / Getty Afbeeldingen

Stap 5: Verwijder beschimmelde materialen.

Als je beschimmelde materialen (zoals tapijt of isolatie) hebt verwijderd, zorg er dan voor dat je ze in een afgesloten zak plaatst en deze onmiddellijk uit je huis verwijdert. Gebruik een nat/droog vacuüm om beschimmeld vuil op te rapen. Leeg de stofzuiger in een vuilniszak, sluit hem af en neem hem meteen mee naar buiten. Zorg ervoor dat dit allemaal wordt gedaan terwijl uw draagbare veiligheidsuitrusting nog steeds is bevestigd en beveiligd.

Andrey_Popov/ Shutterstock

Stap 6: Pak het vochtprobleem in het gebied aan.

Het verwijderen van zwarte schimmel begint met deze boosdoener: vocht. Zwarte schimmel kan niet groeien zonder constant vocht. Als je zwarte schimmel in je huis ontdekt, is dat een indicatie dat je een vochtprobleem hebt. Pak het vochtprobleem aan, zodat de schimmel in de toekomst niet terugkeert.

Welke causes zwarte schimmel?

Drie elementen kunnen ervoor zorgen dat zwarte schimmel groeit: de aanwezigheid van schimmelsporen, constant vocht en een plek voor de schimmel om te groeien. Schimmelsporen komen veel voor in de buitenlucht en kunnen uw huis binnenkomen via openingen (zoals ramen, deuren, airconditioningsystemen, enz.), Op huisdieren en op uw kleding.

Als er een gebied in uw huis is dat wordt blootgesteld aan constant vocht, kunnen de schimmelsporen daar landen en beginnen te groeien. Het Center for Disease Control and Prevention (CDC) wijst op verschillende materialen die gouden kansen zijn voor de groei van zwarte schimmels, waaronder papierproducten, karton, plafondtegels, houtproducten, stof, verf, behang, isolatie, gipsplaat, tapijt, stof en bekleding.

Zwarte schimmel zal waarschijnlijk verschijnen in gebieden die gevoelig zijn voor overtollig vocht, zoals badkamers, keukens en gebieden rond deuren en ramen. Een lekkend dak kan ook leiden tot het verschijnen van zwarte schimmel in isolatie en gipsplaat, waardoor nieuwe eigenaren op hun hoede zijn voor de te verwachten inspanning om zwarte schimmel te verwijderen.

Lees ook:   Hoe badkamer schimmel schoon te maken en veilig te verwijderen

Of je nu voor het eerst of de duizendste door een huis loopt, houd een scherp oogje in het zeil voor zwarte schimmel en controleer ruimtes waar het waarschijnlijk zal groeien.

Is zwarte schimmel gevaarlijk?

Zwarte schimmel kan gevaarlijk zijn, vooral voor mensen die gevoelig zijn voor schimmels, schimmelallergieën hebben of die al een slechte gezondheid hebben. De mogelijke negatieve gezondheidseffecten van zwarte schimmel variëren van mild tot ernstig.

Zwarte schimmel kan ademhalingsproblemen veroorzaken, zoals hoesten, piepende ademhaling en een verstopte neus. Andere vervelende, maar milde bijwerkingen van blootstelling aan zwarte schimmels zijn keelpijn, brandende ogen en huiduitslag. Meer ernstige en potentieel gevaarlijke reacties op zwarte schimmel zijn mogelijk voor mensen met allergieën, degenen die immuungecompromitteerd zijn, evenals baby’s en ouderen.

Het verschijnen van zwarte schimmel in uw huis is geen reden tot paniek, maar het moet worden aangepakt zodra u het ontdekt. En zorg ervoor dat u leden van uw gezin in de gaten houdt die vatbaarder kunnen zijn voor bijwerkingen van zwarte schimmels – zowel mild als groot.

Wat je nodig hebt voor het verwijderen van zwarte schimmel

Om zwarte schimmel op de juiste manier te verwijderen, moet u een paar producten en gereedschappen kopen of verzamelen. Zie de onderstaande lijst:

  • Veiligheidsbril. Het is essentieel dat u uw ogen beschermt tegen de sterke dampen die kunnen optreden wanneer u schimmel behandelt met bleekmiddel of een vooraf gemengd verwijderingsmiddel.
  • Masker van de luchtwegen. Een gasmasker beschermt u tegen het inademen van schimmelsporen en dampen terwijl u het gebied behandelt voor schimmel.
  • Chemisch bestendige rubberen handschoenen. Het juiste type handschoenen beschermt uw huid terwijl u mogelijk agressieve reinigingsmiddelen hanteert.
  • Bleekmiddel of voorgemengde schimmelverwijderingsoplossing. Meng bleekmiddel met water om een schimmeldodende formule te creëren. U kunt ook voorgemengde oplossingen op de markt gebruiken die zijn ontworpen om specifiek zwarte schimmel te verwijderen.
  • Vuilniszakken. U wilt alle beschimmelde materialen onmiddellijk uit uw huis halen. Koop grote vuilniszakken die kunnen worden gevuld en vervolgens verzegeld.
  • Nat/Droog vacuüm. Dit zal u helpen om overgebleven puin van het verwijderingsproject op te halen.

Chemicaliënvrije opties voor het verwijderen van zwarte schimmel

De meest natuurlijke manier om zwarte schimmel te verwijderen, is om te voorkomen dat het in de eerste plaats optreedt. Inspecteer uw huis regelmatig op tekenen van vocht en repareer en sluit vervolgens alle gebieden af die water of condensatie binnenlaten. De schimmel moet vocht hebben om te groeien en te gedijen, daarom is het voorkomen van vocht de beste manier om te beschermen tegen schimmel zonder chemicaliën.

Als u al een schimmelprobleem heeft, zijn er enkele producten op de markt die het zonder agressieve chemicaliën kunnen behandelen. Micro Balance EC3 Mold Spray-All-Natural Botanical Surfactant is ontworpen om schimmel zonder chemicaliën te verwijderen. Er zijn ook producten en apparaten die zijn ontworpen om vocht uit de lucht te verwijderen en de omstandigheden te voorkomen die schimmelgroei mogelijk maken. Voorbeelden van vochtreducerende producten zijn actieve bamboekool en elektrische luchtontvochtigers.

Lees ook:   7 manieren om uw tuin meer privé te maken

Waar het op neer komt

Zwarte schimmel heeft het potentieel om vervelende en potentieel gevaarlijke gezondheidsproblemen te veroorzaken. Zodra u een potentiële groei opmerkt, moet het verwijderen van zwarte schimmel uw prioriteit zijn en vervolgens het onderliggende probleem aanpakken waardoor het kon groeien. Zwarte schimmel heeft vocht nodig om te groeien, dus de aanwezigheid ervan betekent dat je ergens in je huis een vochtprobleem hebt. Het elimineren van lekken en overtollig vocht in uw huis zijn de twee belangrijkste dingen die u kunt doen om zwarte schimmel te voorkomen.

Veelgestelde vragen

Q:

Doodt bleekmiddel zwarte schimmel?

Een:

De combinatie van bleekmiddel en water kan effectief zijn voor het doden van zwarte schimmel. Wees er zeker van en gebruik een liter water voor elk kopje bleekmiddel.

Q:

Moet ik verhuizen als ik zwarte schimmel vind?

Een:

Als je een licht zwart schimmelprobleem hebt, is het niet nodig dat je het huis verlaat, zolang je het maar snel aanpakt. Wijdverspreide zwarte schimmel is een teken dat u ernstige waterproblemen heeft en mogelijk professionele interventie vereist. De CDC beveelt aan om hulp te krijgen als u een schimmelprobleem heeft dat verder gaat dan de grootte van tien vierkante voet.

Q:

Hoe ziet zwarte schimmel eruit?

Een:

Zwarte schimmel kan zwart lijken en mogelijk een groene tint hebben. Het kan verschijnen als stippen of als een groot gebied van verkleuring.

Q:

Kan zwarte schimmel alleen binnenshuis groeien?

Een:

Volgens de EPA is zwarte schimmel niet beperkt tot binnenshuis. In feite kan zwarte schimmel groeien in elke omgeving die consequent wordt blootgesteld aan vocht. Omdat het kleine microben zijn die in de lucht kunnen worden opgehangen, bestaan ze vaak overal waar wind of tocht kan komen. Zolang er voedingsstoffen en vocht zijn voor zwarte schimmels om op te vertrouwen, zullen ze groeien.

Q:

Is er maar één type zwarte mal?

Een:

Er zijn in feite drie verschillende soorten gewone zwarte schimmels, hoewel er veel meer soorten zijn onder veel meer geslachten die tegenwoordig in de wereld bestaan. Die drie meest voorkomende geslachten zijn Aspergillus, Penicillium en Cladosporium.

Q:

Heeft zwarte schimmel een duidelijke geur?

Een:

Ja, zwarte schimmel draagt een muffe geur. Volgens de CDC is zwarte schimmelgeur merkbaar anders dan de meeste andere huishoudelijke geuren, omdat hun mufheid het gevolg is van verval en als bijproduct van hun consumptie van voedingsstoffen.

Amanda Push heeft bijgedragen aan dit bericht