Welke plagen komen uit in de winter?

winterinsecten

Muggen, spinnen, vliegen en andere insecten zijn plagen die je normaal gesproken als zomerse overlast beschouwt. De reden is eenvoudig – insecten zijn koudbloedig en hebben de neiging om actiever te zijn in de zomermaanden. Sommige huisinsecten zijn echter net zo lastig als de temperatuur daalt. Er zijn insecten die in de winter bijten waar je op moet letten en die je moet beheersen. Winterwantsen in huizen en huizen hebben speciale tactieken nodig om af te weren.

7 soorten winterinsecten om op te letten

Er zijn zeven veel voorkomende huisinsecten in de winter. Velen op de lijst met winterwantsen zijn het hele jaar door ongedierte, maar kunnen hun aantal rond het huis in de koudere maanden verhogen als ze beschutting zoeken tegen de barre, buitenomstandigheden. Kijk uit voor de volgende winterinsecten:

1. Mieren

Mieren kunnen uw huis binnenkomen via kleine gaten of scheuren, of aankomen op buitenartikelen, zoals planten of bloemen. Het zijn kolonisatoren – als je er een ziet, zijn er waarschijnlijk meer in de buurt. Mieren zijn op zoek naar voedsel. Als ze bij je thuis zijn, zullen ze hun weg vinden naar je keuken of een voedselbron.

2. Kevers

Kevers in de winter komen vaker voor dan je denkt. Ze zijn op zoek naar warmte van de kou. Je vindt kevers in de winter die zich verbergen in de warmste delen van je huis, zoals in de buurt van een boiler of de wasdroger. Ze veroorzaken niet veel schade, maar kunnen zich vermenigvuldigen en je huis besmetten.

3. Lieveheersbeestjes

Lieveheersbeestjes zijn schattig en zijn ook productieve leden van je eigen tuin. Maar als het kouder weer is, kunnen ze proberen je huis binnen te komen door raamspleten en openingen om te schuilen tegen de kou. Ze bijten niet, maar kunnen zwermen en scheiden een gele vloeistof af met een onaangename geur die kan vlekken.

4. Zilvervis

Zilvervisjes komen het meest voor in de winter omdat ze van vochtige, koude plaatsen houden. Je vindt ze waarschijnlijk in een kelder of een zelden gebruikte badkamer. Een vrouwelijke zilvervis die niet in toom wordt gehouden, kan duizenden eieren leggen, waardoor een plaag ontstaat.

Lees ook:   Hoe u uw nieuwe huis diep kunt reinigen voordat u erin trekt

5. Kakkerlakken

Inheems in tropische Afrikaanse klimaten, zijn kakkerlakken niet in staat om te overleven in koudere omgevingen. Ze komen om deze reden vaker voor in warmere regio’s van het zuidoosten of het zuidwesten, hoewel kakkerlakken landelijk een probleem zijn, omdat ze warme, vochtige plekken in huizen infiltreren om te overwinteren.

6. Spinnen

Spinnen zijn het hele jaar door ongedierte, maar je merkt misschien meer van de winterbug als het koud is. Ze zijn op zoek naar een warme en donkere plek waar ze zich veilig kunnen verstoppen, zoals kelders, dozen of zelden gebruikte hoeken.

7. Teken

Hoewel teken een zomerplaag zijn, worden bepaalde soorten ook als winterinsecten beschouwd. De hertenteek, te vinden aan zowel de west- als de oostkust, is een actieve winterwants. Ze zijn een van de weinige insecten die in de winter bijten, dus houd ze in de gaten rond het huis. En om ze buiten te houden, controleert u uw hond goed na een wandeling buiten om er zeker van te zijn dat uw huisdier geen ongewenste gasten meeneemt.

Hoe zich te ontdoen van winter bug plagen

Zodra winterinsecten het voedsel en de warmtebron vinden waarnaar ze op zoek zijn, zal het moeilijk zijn om ze kwijt te raken. En als je de situatie niet meteen beheert, kunnen huisinsecten zich snel voortplanten, waardoor een winterwantsplaag ontstaat. Er zijn insecticiden en insectensprays beschikbaar voor verschillende soorten huisinsecten, maar velen gebruiken chemicaliën die binnenshuis schadelijk kunnen zijn. Hier leest u hoe u veilig en zo natuurlijk mogelijk van winterinsecten af kunt komen.

Mieren

Om mieren te beheersen en te verwijderen, moet je de voedselbron verwijderen die ze in je huis aantrekt. Zorg ervoor dat voedselverpakkingen goed zijn afgesloten en dat er geen kruimels op oppervlakken of vloeren liggen. Mierenaas is een goede manier om een mierenplaag te stoppen. Maar als u zich zorgen maakt over uw huisdieren die toegang hebben tot de aasvallen, kan het spuiten van een oplossing van half azijn en half water mieren doden en eventuele overlevenden afstoten. Azijn is zuur genoeg om huisinsecten te doden zonder mensen of huisdieren te schaden.

Lees ook:   Hoe tapijt te reinigen als een pro

Kevers

Winterkevers zijn niet zo destructief als ander ongedierte. Om ze kwijt te raken, stofzuig je ze op en gooi je de vacuümzak of de inhoud van de bus weg. Net als bij de mierenbestrijdingsstrategie, zorg ervoor dat het voedsel dat u in keukenkastjes of de voorraadkast bewaart, goed is afgesloten in plastic of glazen containers en ruim kruimels meteen op.

Lieveheersbeestjes

Het vinden en afdichten van de bron die lieveheersbeestjes gebruiken om binnen te komen is een goed begin. Als je een plaag vindt, zijn er een paar eenvoudige, natuurlijke manieren om er vanaf te komen. Zuig ze op of besproei ze met een zeepsopoplossing. Wanneer je lieveheersbeestjes met zeepsop besproeit, zal het ze doden en zich ontdoen van de duidelijke geur die ze produceren die andere lieveheersbeestjes aantrekt.

Zilvervisje

Er zijn kleverige vallen beschikbaar die zilvervisjes vangen. Maar als je huisdieren hebt, kunnen de vallen een probleem zijn. Sommige mensen melden dat het spuiten van cederolie zilvervisjes biologisch zal doden, zonder zich zorgen te maken dat uw huisdieren hun poten vast komen te zitten op kleverige zilvervisvallen.

Kakkerlakken

Kakkerlakken kunnen zich snel vermenigvuldigen, waardoor een plaag ontstaat die moeilijk te beheersen is. Een ongediertebestrijder kan een plan maken om kakkerlakken te doden en te beheren. Als je op zoek bent naar een natuurlijk alternatief, meng dan boorzuur met wat bloem, suiker en water tot een pasta. Rol in ballen en plaats overal waar je kakkerlakken hebt gezien. De kakkerlakken eten de boorzuurballen en sterven af.

Spinnen

Om in de winter van spinnen af te komen, probeer rommel tot een minimum te beperken. Gooi dozen en verpakkingen weg waar spinnen zich kunnen verstoppen. Stofzuig donkere, rommelige gebieden, evenals de hoeken van uw huis. Een oplossing van gelijke delen water en azijn kan een natuurlijk ongediertebestrijdingsalternatief zijn om spinnen te doden.

Teken

Als u teken in uw huis opmerkt, zijn er niet-giftige pesticiden die zijn ontworpen om ze te doden en die op de meeste oppervlakken kunnen worden gespoten. Teken kunnen niet springen of vliegen. Concentreer u op het spuiten van de plinten, hoeken en vensterbanken van uw huis om ze kwijt te raken.

Lees ook:   De beste slimme thermostaten

Waar het op neer komt

Hoewel huisinsecten in de zomer vaker voorkomen, zijn er winterwantsen die kunnen zwermen of binnenshuis problemen kunnen veroorzaken als het buiten koud is. Winterinsecten zijn op zoek naar twee dingen – voedsel en warmte. Zorg ervoor dat voedsel is verzegeld in plastic of glazen containers en dat eventuele kruimels of voedselresten snel worden opgeruimd. Als je winterwantsen rond het huis opmerkt, zoek dan waar ze mogelijk vandaan kunnen komen. Een opening in de vensterbank, scheuren in de vloer of een klein gat in de muur kunnen ongedierte naar binnen laten komen. Dicht de gaten en u zou het grootste deel van het probleem moeten kunnen beheersen.

Veelgestelde vragen

Q:

Is ongediertebestrijding nodig in de winter?

Een:

In veel delen van het land zijn winterinsecten net zo’n grote overlast als zomerwantsen. Als u mieren, kakkerlakken of spinnen in uw huis opmerkt wanneer de temperatuur daalt, is ongediertebestrijding de beste manier om de situatie te beheersen.

Q:

Doodt de kou insecten?

Een:

Insecten zijn koudbloedig. Lage temperaturen zullen insecten doden, waardoor ze vluchten naar warmere plekken, zoals uw huis.

Q:

Moet je in de winter spuiten voor insecten?

Een:

Als je de neiging hebt om elk jaar in de winter huisinsecten te hebben, is spuiten voor insecten voordat ze binnen komen een goede manier om ze af te weren. Als ze eenmaal binnen zijn, zal het spuiten voor insecten in de winter ze doden voordat ze zich vermenigvuldigen.

Q:

Kunnen mijten leven bij koud weer?

Een:

Volwassen mijten zijn niet in staat om de kou te overleven en zullen beschutting zoeken. Helaas kan hun schuilplaats van keuze uw warme, gezellige huis zijn. Jongere mijten en eieren kunnen vriestemperaturen overleven. Ze blijven slapen tot het weer opwarmt.