Hoe zich snel en gemakkelijk van Crabgrass te ontdoen

Grijs huis met goed onderhouden gazon en landschapsarchitectuur

Crabgrass is de ergste nachtmerrie van een tuinman. Om een onberispelijke tuin te hebben, moet je weten hoe je van krabbengras af kunt komen en het weg kunt houden. Dit vereist opzettelijke verwijdering van krabbengras dat zowel bestaande planten verwijdert als nieuwe groei voorkomt.

Hoe ziet crabgrass eruit, wat is de beste crabgrass killer en wat zijn de beste insider tips om dit onkruid op afstand te houden? Deze gids laat je zien hoe je van dit lastige onkruid af kunt komen en van je tuin de beste van het blok kunt maken.

Wat is crabgrass en waarom is het zo vervelend?

Crabgrass is een jaarlijks onkruid dat in het voorjaar en de zomer verschijnt. Het lijkt op tuingras, maar groeit in plaats daarvan horizontaal. Het heeft ook plattere, bredere bladeren die uit het middelpunt komen. Crabgrass bloemen zijn een reeks verticale spikes die zich uitstrekken vanaf de bovenkant van een stengel.

Close-up foto van crabgrass onkruid

Christian Delbert / Shutterstock

Wat krabbengras zo vervelend maakt, is dat het in vrijwel elke grondsoort kan groeien, aangrenzende planten kan vergiftigen en de groei van wenselijke planten kan verstikken. Krabgraszaden kunnen ook tot drie decennia slapend blijven voordat ze ontkiemen en één krabgrasplant kan meer dan 150.000 zaden in één seizoen maken, waardoor het beheersen van de populatie een grote klus is. Bovendien kunnen stukken van de stengels nieuwe wortels ontwikkelen en meer planten creëren.

Hoe zich te ontdoen van crabgrass in 5 stappen

  • Stap 1: Trek krabbengrasspruiten uit in het voorjaar
  • Stap 2: Herplant kale gebieden met graszaad
  • Stap 3: Behandel je tuin met een crabgrass preventer
  • Stap 4: Gebruik een post-emergente crabgrass killer
  • Stap 5: Breng opnieuw een pre-emergente crabgrass-killer aan
Lees ook:   Millennials die een huis kopen, zijn geobsedeerd door gazons en tuinen

Een stapsgewijze handleiding voor het verwijderen van krabbengras

Stap 1: Trek krabbengrasspruiten uit in het voorjaar

Trek in het voorjaar vroege krabbengrasspruiten eruit voordat hun wortels diep in de grond kunnen gaan. Zak dit onkruid in om de verspreiding van nieuwe zaden te voorkomen.

Stap 2: Herplant kale plekken met graszaad

Crabgrass gedijt op plaatsen waar geen concurrentie is. Het is moeilijker voor dit onkruid om wortel te schieten als er al gezond gras is.

Stap 3: Behandel je tuin met een crabgrass preventer

Dit voorkomt dat nieuwe zaden ontkiemen. Een goede keuze is Bonide Sedge Ender Nutsedge & Crabgrass Killer.

Stap 4: Gebruik een post-emergente crabgrass killer

Verder in het seizoen dood je bestaand krabbengras met een dubbelwerkende of post-emergente onkruidverdelger die is gemaakt om crabgrass aan te pakken. Probeer Roundup Ready-to-Use Extended Control Weed &Amp Grass Killer Plus Weed Preventer.

Stap 5: Breng een pre-emergente crabgrass killer opnieuw aan

Preventief herbicide heeft een tijdslimiet voor de effectiviteit ervan, die gemiddeld drie maanden bedraagt. Merk op dat wanneer u preventief herbicide in de grond aanbrengt, u van plan moet zijn om tegen het einde van die periode van drie maanden opnieuw een nieuwe laag aan te brengen.

Het grote plaatje: Houd je gazon weelderig en gezond, want een dun gazon kan krabbengras snel inhalen. Plant graszaden in de herfst voor het beste resultaat.

Producten die je nodig hebt om crabgrass te behandelen

  • Bonide Zegge Ender Nutsedge &Crabgrass Killer vernietigt en voorkomt dat krabbengraszaden ontkiemen en doodt ook actief onkruid
  • Ornamec Over-the-Top Gras Herbicide
  • Bayer Advanced All-in-One GazonWier en Crabgrass Killer is een all-weather crabgrass killer die zich ook richt op 200 andere soorten breedbladig onkruid en de rest van het gazon intact laat
  • Ortho Onkruid B Gon Onkruidverdelger is een van de meest betaalbare crabgrass killers die zich specifiek richt op breedbladig onkruid zoals crabgrass, maar geen schade toebrengt aan gras
  • Roundup Ready-to-Use Extended Control Weed & Grass Killer Plus Weed Preventer is een dubbelwerkende krabbengrasmoordenaar die bestaande planten vernietigt en ook voorkomt dat nieuwe zaden wortel schieten
Lees ook:   Hoe zich te ontdoen van stinkdieren en ze voorgoed weg te houden

Wil je geen chemicaliën gebruiken? Hier leest u hoe u op natuurlijke wijze van krabbengras afkomt

Om krabbengras op natuurlijke wijze te doden, begint u met het verwijderen van spruiten in het vroege voorjaar met de hand en het weggooien van de planten, omdat dit de verspreiding van krabbengraszaden vertraagt. Doe het onkruid in een zak zodat de zaden zich niet verspreiden.

Tegen de zomer kan krabbengras koppig worden. Mogelijk hebt u de hulp nodig van niet-toxische herbiciden gemaakt met biologische ingrediënten zoals Green Gobbler 20% Horticultural Vinegar Weed Killer met hoge beoordelingen van meer dan 1.000 klanten op Amazon. Azijn en zout zijn ook natuurlijke krabgrasmoordenaars die je kunt vind direct in uw voorraadkast. Gebruik zout echter met de nodige voorzichtigheid, omdat het andere planten in de buurt kan doden.

Hoe te voorkomen dat crabgrass terugkeert

Nadat je erachter bent gekomen hoe je van krabbengras af kunt komen, is het belangrijk om te weten hoe je kunt voorkomen dat het terugkeert. Zodra je krabbengrasplanten hebt verwijderd, laat je ze niet bloot op de grond liggen. Stop ze in plaats daarvan in vuilniszakken, zodat hun zaden zich niet verspreiden. Omdat krabbengraswortels diep in de grond kunnen worden ingebed, moet je een pre-emergente moordenaar spuiten om te voorkomen dat nieuwe wortels en zaden gedijen. Breng pre-emergente onkruidverdelgers aan volgens de vereiste frequentie van de fabrikant om de effectiviteit ervan te behouden.

De bottom line over het verwijderen van crabgrass

Crabgrass is een zeer invasief onkruid dat moeilijk te verwijderen is en het kan snel tuinen inhalen en nabijgelegen planten vergiftigen. Gelukkig zijn er beproefde methoden om krabbengras op afstand te houden.

Lees ook:   Hoe wax uit tapijt te krijgen in zes eenvoudige stappen

Naast het verwijderen en verwijderen van het onkruid, zijn er veel effectieve in de winkel gekochte producten die zowel bestaande planten kunnen doden als voorkomen dat nieuwe zaden ontkiemen. Personen die op zoek zijn naar een natuurlijke methode omwille van huisdieren en kleine kinderen kunnen ook azijn en zout gebruiken om de groei van krabbengras te beheersen.

Veelgestelde vragen

Wat doodt krabbengras zonder gras te doden?
Selectieve herbiciden doden krabbengras en geen gras. Een post-emergente oplossing zoals Bayer Advanced All-in-One Lawn Weed en Crabgrass Killer richt zich selectief op crabgrass zonder je tuin te vernietigen.

Wat is het beste product om crabgrass te doden?
Het beste product om krabbengras te doden varieert afhankelijk van uw onkruidverwijderingsbehoeften. De beste krabbengrasverdelger voor vroeg seizoensgebonden gebruik is bijvoorbeeld Ortho Weed B Gon Weed Killer.

Is het goed om crabgrass te trekken?
Ja, het wordt aanbevolen om krabbengras uit de grond te trekken. Maar omdat de wortels diep in de grond zijn ingebed, spuit je een preventief herbicide om toekomstige groei te stoppen.

Sterft crabgrass in de winter?
Ja, krabbengras sterft in de winter omdat het een eenjarige plant is. De zaden kunnen echter slapend in de grond blijven en in het vroege voorjaar weer ontkiemen.