Schrob deze slechte badkamerreinigingsgewoonten uit je leven

De producten die hier te zien zijn, zijn onafhankelijk geselecteerd op basis van grondig onderzoek van ons redactieteam. Als u iets koopt via links op onze site, kunnen we een commissie ontvangen.

Als je onze serie slechte schoonmaakgewoonten hebt gevolgd, hopen we dat het je motiveert om een revolutie teweeg te brengen in je keukenreiniging. Maar laat het daar niet bij. Nu we deze hele betere schoonmaakdeal onder de knie hebben, willen we overgaan tot een van de grootste schoonmaakuitdagingen: de badkamer. Laten we het hebben over vijf slechte schoonmaakgewoonten die het waard zijn om uit je leven te schrobben.

Niet schoonmaken wat je reinigt

Je douche doet veel. Laten we het wat krediet geven! Maar het is geen wonderdoener. Het reinigt je, maar het vertrouwt op jou om het schoon te maken. Je kunt uren zweten terwijl je om de paar maanden de muren probeert te schrobben, of je kunt de gemakkelijkere, snellere route nemen. Veeg na elke douche (of in ieder geval om de paar) de muren af. Bam! Zeepresten zijn geen partij voor uw proactiviteit.

Nog een warme tip om je douche schoon te houden is nog makkelijker. Sluit je douchegordijn. Nee, echt, dat is het. Door het gordijn te sluiten, hebben alle plooien gemakkelijker toegang tot lucht, waardoor het sneller droogt en meeldauwgroei wordt voorkomen.

En over je douchegordijn gesproken, wanneer heb je het voor het laatst schoongemaakt? Of je liner, wat dat betreft? Geen paniek! De meeste gordijnen en voeringen kunnen op een zachte cyclus door de wasmachine gaan, dus het is een gemakkelijke oplossing.

Lees ook:   Ideeën om uw landschapsrand te perfectioneren
slechte schoonmaakgewoonten in de badkamer 1

Op handdoeken stappen

Wanneer u begint met het opruimen van uw badkamer, begint u dan met het oprapen van handdoeken van de vloer? Dan doe je het verkeerd. Je zou kunnen denken dat de lijst met slechte schoonmaakgewoonten in de badkamer alleen betrekking heeft op, nou ja, schoonmaken. Maar hoe je houden je badkamer schoonmaken is ook belangrijk. Door handdoeken op de grond te laten waden, voorkomt u dat ze uitdrogen, waardoor u mogelijk meeldauwgroei krijgt.

Als je weinig ophangruimte hebt, is dat een andere eenvoudige oplossing. Wanneer je je volgende grote badkamer schoonmaakt, voeg dan tien extra minuten toe om peel-and-stick haken op je muur of deur te plaatsen. We hebben het ook niet over goedkoop uitziende plastic exemplaren. Ze zijn er in moderne ontwerpen en mooie afwerkingen, zodat je de haakleeftijd kunt krijgen die je nodig hebt zonder het ontwerp van je badkamer te verpesten.

Werken met één desinfecterend doekje

Als u desinfecterende doekjes gebruikt om de badkamer schoon te maken, goed voor u. Ze zijn gemakkelijk te pakken, zorgen ervoor dat je de juiste hoeveelheid ontsmettingsmiddel hebt om met de bacteriën in je badkamer om te gaan en kunnen gewoon in de prullenbak worden gegooid als je klaar bent. En laten we deze volgende tip voorafgaan met een kleine disclaimer: we gaan allemaal over het verminderen van afval. Dat gezegd hebbende, je badkamer schoon is geen plek om te beknibbelen. Wanneer u één desinfecterend doekje voor de hele badkamer gebruikt, kunt u bacteriën overbrengen. Dat ene pleintje kan het gewoon niet allemaal!

Wil je er zeker van zijn dat je de juiste hoeveelheid doekjes gebruikt? Als je doekje nog nat genoeg is om het oppervlak een paar minuten na het schoonmaken vochtig te laten, zit er nog steeds voldoende desinfectiemiddel in om het werk te doen. Zo niet, dan is het tijd voor een nieuw plein.

Lees ook:   Hoe u uw sprinklersysteem kunt overwinteren
slechte schoonmaakgewoonten in de badkamer

Vloerkleden niet klaarmaken

Heb je een pluche badkamerkleed klaarstaan om je te begroeten als je uit de douche stapt? Dit is een beetje luxe die je niet mag overslaan. Wanneer je water op de vloer druppelt, kan het tegels beitsen, hout laten kromtrekken, voegen ruïneren – je snapt het idee. Water + vloeren = niet goed. Investeer in badkamerkleden om uw vloeren te beschermen en uw schoonmaakklus gemakkelijker te maken.

Gooi dan, elke keer als je begint met het schoonmaken van je badkamer, die slechteriken in de was. Plus, wist je dat het doorspoelen van je toilet met het deksel omhoog kleine deeltjes over je badkamer kan verspreiden? Ja, geef die vloerkleden misschien een dubbele wasbeurt.

Niet volledig schoonmaken

Wanneer je denkt aan slechte schoonmaakgewoonten in de badkamer, gaan je gedachten waarschijnlijk meteen naar hoe je je toilet schrobt of je aanrecht desinfecteert. Maar alles in je badkamer moet worden schoongemaakt, niet alleen de gebruikelijke verdachten.

Wanneer je aan het schoonmaken bent, veeg je de handvatten van tandenborstels en make-upborstels af. Als je een handzeepdispenser hebt, veeg die dan ook af. Laat die trein maar rollen. Ga in het midden van je badkamer staan en draai langzaam helemaal rond. Zoek naar alles wat regelmatig wordt aangeraakt. Als dat zo is, moet het ook regelmatig worden schoongemaakt.

Klinkt een van deze slechte schoonmaakgewoonten in de badkamer bekend in de oren? Ja, we kunnen het ons ook niet voorstellen… wij wensen! We hebben nog veel te leren, dus we gaan met je mee om de manier op te ruimen waarop we swe allemaal kunnen genieten van schonere, gezondere huizen en appartementen !

Lees ook:   Topdressing van uw gazon: alles wat u moet weten