Welke bouwstijl is geschikt voor u?

Het plannen van het bouwen van een huis kan je gelijke delen opgewonden en overweldigd achterlaten. Bouwen betekent honderden keuzes maken op weg naar je intrekdatum. De eerste is natuurlijk het type huis dat je gaat bouwen. Architecturale stijl is bijna net zo uniek als de gezinnen die in het huis wonen, dus het is een zeer persoonlijke beslissing. Goed design is de combinatie van twee factoren: esthetiek en functie. Vind de perfecte balans tussen wat er geweldig uitziet en wat werkt voor uw gezin, en u hebt een droomhuis in de maak.

Weet je niet waar je moet beginnen? Als u de meest voorkomende architecturale stijlen begrijpt, kunt u uw keuzes beperken. Met een algemene stijl in gedachten, kan uw architect het perfecte plan maken. Hier zijn enkele van de meest voorkomende stijlen en waardoor ze de tand des tijds doorstaan.

Kaap Kabeljauw

Als u aan betaalbaarheid denkt, is een eenvoudige Cape Cod-stijl misschien de juiste keuze. Cape Cod-huizen zijn vrij eenvoudig: ze zijn meestal rechthoekig met open plattegronden. De belangrijkste woonkamer bestaat uit een keuken en een woonkamer, met een paar slaapkamers uit de hoofdruimte. Cape Cod huizen zijn gemakkelijk te onderhouden, met hout als belangrijkste materiaal. Aan de buitenkant bieden steile gevels en symmetrische lijnen een eenvoudige uitstraling met veel stoeprandaantrekkingskracht.

Blauwgrijze ambachtelijke stijl huis met groen gras gazon

Joe Schmelzer / Getty Images

Ambachtsman

Als u van een huis met charme en karakter houdt, is een craftsman-huis perfect voor u. Ambachtelijke huizen richten zich sterk op de kleine functies die een huis uniek maken. Prachtig houtwerk, handgemaakte balustrades en zichtbare balken geven craftsman-huizen een warme, gezellige sfeer. En hun karakteristieke open plattegronden betekenen dat ze een geweldige keuze zijn voor gezinnen. Meestal gemaakt met houten materialen, zijn ambachtelijke huizen helder, natuurlijk en eenvoudig.

Buitenaanzicht van een moderne villa

Westend61/ Getty Afbeeldingen

Modern/prairie

Strakke lijnen en verfijnde stijl onderscheiden moderne en prairiehuizen. Ideaal voor het milieubewuste gezin, moderne huizen laten het landschap de ster zijn. Verwacht platte daken en strakke lijnen met weinig houtwerk. Moderne huizen zijn vaak voorzien van glas en tegels, samen met duurzame materialen en energiebronnen. Grote, open binnenruimtes zorgen voor veel natuurlijk licht. Het is een overzichtelijke, gestroomlijnde benadering van ontwerp die het ongenuanceerde individu aanspreekt.

Amerikaanse traditionele centrumzaal koloniale revival bakstenen huis met dakkapellen.

Greg Pease / Getty Afbeeldingen

Koloniaal

Er is iets nostalgisch aan een traditioneel huis en koloniaal ontwerp geeft je die klassieke look. De architecturale stijl bestaat al sinds de jaren 1600, dus het is niet afhankelijk van steeds veranderende trends. In plaats daarvan gaat het om solide constructie en symmetrische architectuur. Gelijkmatig verdeelde ramen, luiken en veranda’s vallen op in koloniale huizen. Dit wordt gemakkelijker gemaakt door het huis rechthoekig te houden, met eenvoudige vierkante kamers binnen. Het is ideaal voor een gezin dat klassieke stijl belangrijker vindt dan flitsende trends.

Kaukasische familie die op de oprit loopt

Mint Images / Getty Images

Frans Provinciaal

Zin in een wandeling door het Franse platteland? Dat is het sentiment achter de Franse provinciale architectuur. Amerikaanse huiseigenaren houden van het grootse gevoel van Franse huizen, die het afgelopen decennium aan populariteit hebben gewonnen. Grote functies zoals extra grote open haarden, luxe badkamers en prachtige tuinen bieden veel ruimte zonder in te boeten aan stijl. Bijpassende ramen accentueren hoge plafonds en steen is het materiaal bij uitstek, zowel binnen als buiten.

Victoriaanse boerderij huis met gazon en grote veranda in de zomer, Maple Leaf Inn, Barnard, Vermont, VS

Jon Lovette / Getty Afbeeldingen

Boerderij

Boerderij stijl is een moment hebben, en met goede reden. Als een zeer functionele ontwerpstijl stelt het huiseigenaren in staat om hun cake te hebben en deze ook op te eten. Boerderijwoningen zijn zeer gestileerd, met zichtbare balken en shabby chique afwerkingen. De eigenlijke architectuur is echter vrij eenvoudig: grote, open kamers. Hierdoor kunnen groeiende gezinnen genieten van hun ruimte in een niet-ontvankelijk huis dat bedoeld is om te leven. De voorkeur geeft aan functie boven ontwerp, boerderijstijl biedt meer leefbare ruimte en een informele esthetiek.

Laurie LaPorte / Getty Afbeeldingen

Landgoed

Een van de meest kosteneffectieve architecturale stijlen, ranchontwerp betekent meestal efficiënte lay-outs. Omdat de meeste huizen in ranchstijl één verdieping hebben, zijn flow en levensstijl twee belangrijke dingen om te overwegen. Ranch-huizen zijn perfect voor gezinnen die meer toegankelijkheid nodig hebben, en de indeling op één verdieping biedt gemakkelijke toegang tot het buitenleven. Bovendien hebben de meeste ranchwoningen grote aangebouwde garages, dus deje bent de droom van een knutselaar. Met open plattegronden zijn het ook goede empty nester-huizen.

Lees ook:   Beste Pella vervangende ramen

Het kiezen van een bouwstijl gaat niet alleen over wat er mooi uitziet. Het vereist een zorgvuldige afweging van alles, van uw gezinsgrootte tot uw levensstijl en budget. Praat met je architect over je behoeften, wensen en stijlinspiratie. Samen kun je een ontwerpstijl kiezen die werkt voor een huis dat echt bedoeld is voor de manier waarop je leeft.

Heb je vastgesteld welk type bouwstijl je het meest aanspreekt? Vertel ons er hieronder alles over!