Slimme manieren om een lelijke HVAC-unit te verbergen

Tetra Images / Getty Images

We hopen dat je de producten die we aanbevelen leuk vindt. Voor zover u op de hoogte bent, kan Freshome een deel van de omzet verzamelen via de links of inzendingen op deze pagina.

Laat een lelijke HVAC-unit of zwembadpomp de buitenesthetiek van uw huis niet verpesten. Er zijn tal van geweldige materialen en ideeën beschikbaar om uw airconditioner te laten opgaan in de rest van uw huis. Hoewel we graag eerst aan het ontwerp denken, moet uw HVAC-systeem vrij zijn van bladeren en puin en ver genoeg weg worden geplaatst van obstakels die de luchtstroom en efficiëntie in gevaar kunnen brengen. Uw lokale HVAC-specialist is uw beste gok voor begeleiding bij deze kwesties.

Praat met de experts van Trane

Hier zijn vijf opties die kunnen helpen uw airconditioner te verbergen zonder stijl op te offeren.

Rieten

Een charmant rieten scherm kan uw achtertuin een cottage-tuingevoel geven en uw HVAC-unit uit het zicht houden. Flexibel en veelzijdig, u kunt ze op meerdere manieren rangschikken om bij de buitenkant van uw huis te passen. De meeste zijn ook vrijstaand, dus je hoeft het niet aan een andere structuur te bevestigen. De strakke witte lijnen vormen een opvallende toevoeging aan elke tuin of achtertuin.

Groen

Een slimme manier om uw HVAC-unit te verbergen, is door het groen of struikgewas rond uw huis te gebruiken. Hogere planten, bloemen of hagen bieden een natuurlijke oplossing die niet alleen uw airconditioner verhult, maar ook extra kleur en textuur toevoegt aan de buitenkant van uw huis. Als je geen tuin of struikgewas hebt, kan faux ivy bladgaas ook hoge hagen nabootsen. Houd er rekening mee dat je een hek nodig hebt om het aan te bevestigen.

Lees ook:   9 Beste appartement banken en kleine sectionals om gezellig op te zetten

Rooster panelen

Als je handig genoeg bent, zijn voorgemonteerde panelen misschien perfect voor je huis. Natuurlijke houtmaterialen, zoals ceder of spar, passen goed in natuurlijke omgevingen. Je kunt ze ook gemakkelijk schilderen om bij je stijl te passen. Het ontwerp hoeft geen traditioneel rooster te zijn.  Hierdoor zal uw scherm opvallen – op een goede manier. Panelen worden soms afzonderlijk verkocht, dus u kunt er zoveel bestellen als u nodig hebt om in uw ruimte te passen.

Privacyscherm

Geometrische ontwerpen, zoals de horizontale strepen op dit buitenprivacyscherm, werken perfect in een moderne buitenruimte. Er zijn verschillende kleuren en ontwerpen om uit te kiezen, afhankelijk van uw huis en landschapsthema. Het enige addertje onder het gras is dat je een hek of houten structuur nodig hebt om het plastic gaasscherm aan op te hangen. Het werkt misschien het beste als een decoratief element bovenop een van de andere houten schermopties.

Bamboe

Een bamboescherm, of het planten van bamboe zelf, is een visueel interessante en design-forward manier om uw HVAC-eenheid te bedekken. Bamboe is ideaal voor buitenruimtes met een zen-tuin of tropisch ontwerp. Het combineert goed met stenen paden, waterinstallaties en tuinbeelden. Weet bij het planten van echte bamboe echter dat het snel groeit en meer onderhoud kan vereisen dan andere planten.

Wat zijn de beste materialen die je hebt gevonden voor buitenontwerp of het verbergen van een HVAC-unit? Laat het ons weten in de comments.

Verwarming & Koeling Moet Lezen

Wilt u meer weten over hoe u uw huis deze zomer comfortabel kunt houden voor uw gezin? Bekijk enkele van onze andere top artikelen met betrekking tot verwarming en koeling:

Lees ook:   Amerisleep Matras Beoordelingen: Alles wat u moet weten

Neem contact op met een lokale HVAC-dealer
Koel blijven: hoe de juiste airco-eenheid te kiezen
Uw energiezuinige droomhuis bouwen
Waarom werkt mijn airconditioner niet?
HVAC Basics: Wat is een goede SEER-beoordeling?