Hoe een gastenbadkamer te creëren die entertainment een fluitje van een cent maakt

Open luxe badkamer

Meestal, wanneer u leest over badkamerontwerpideeën, is het hoofdbad de focus. Hoewel uw ensuite kan dienen als uw eigen persoonlijke ontsnapping, is het niet de enige wasruimte die aandacht verdient. Een goed doordachte gastenbadkamer kan bijvoorbeeld zowel een geschenk zijn voor uw familie en vrienden als een bron van eindeloze complimenten.

Als je klaar bent om je gastenbadkamerontwerp naar een hoger niveau te tillen, heb je geluk. We hebben een lijst samengesteld met onze beste tips om uw herontwerp te inspireren. Met slechts een paar kleine aanpassingen, zul je misschien merken dat je een nieuwe favoriete kamer in huis hebt.

Houd het redelijk neutraal

Minimalistische moderne badkamer in neutrale kleuren @LIGHTITUP / Twenty20

Bij het omgaan met een master suite overheerst persoonlijke stijl. Ben jij iemand die liever een klauwvoetbad voor lange baden heeft dan een snelle douche? Klaar. Op dit project is het echter je doel om de massa aan te spreken: je beste vriend, je schoonmoeder en iedereen daartussenin.

Om dit voor elkaar te krijgen, raden we je aan om vast te houden aan een vrij neutrale look. Denk na over het opnemen van een monochroom kleurenschema in uw ontwerp. Deze kleurencombinatie voegt een gevoel van klassieke elegantie toe aan de ruimte en zal nooit uit de mode raken.

Zodra u uw kleurenpalet in gedachten hebt, kunt u meer visuele interesse aan de kamer toevoegen door te spelen met een verscheidenheid aan vormen, texturen en materialen. Denk aan dingen als een smaakvol gebogen gootsteen of een opvallende ijdelheid.

Inclusief luxe extra’s

Luxe gastenbadkamer met extra planken en handdoeken @brooklynberry / Twenty20

Het beste deel van op vakantie zijn is de kleine luxe die uw hotel te bieden heeft. Hoewel uw vrienden en familie niet in een door het bedrijf gerund resort verblijven, kunt u de ervaring opnieuw creëren door enkele luxe accessoires aan uw gastenbadkamer toe te voegen.

Lees ook:   Alles wat u moet weten voor raambehandelingen en afdekkingen

Neem bijvoorbeeld de foto hierboven. Daarin kun je zien dat degene die de ruimte heeft ontworpen de tijd heeft genomen om veel schone handdoeken toe te voegen, plus een verscheidenheid aan hoogwaardige zepen en lotions.

Neem de tijd om na te denken over hoe u dit soort aanrakingen in uw gastenbadkamer kunt opnemen. Zelfs een of twee zouden genoeg moeten zijn om te voorkomen dat de kamer puur functioneel aanvoelt en het in iets speciaals te transformeren.

Concentreer u op uw beeldschermen

Mand met kleine handdoeken en lotion @kayp / Twenty20

Houd er rekening mee dat een deel van wat de hotelervaring onderscheidt van die van een typisch huis, is dat deze items niet alleen bij de hand zijn, maar ook zorgvuldig worden weergegeven. In één oogopslag weet u precies welke handdoeken en toiletartikelen voor u beschikbaar zijn. Bij het ontwerpen van een gastenbadkamer moet uw doel zijn om uw familie en vrienden hetzelfde te laten voelen.

Elke badkamer heeft opslag nodig. Met name voor de gastenbadkamer raden we aan om open opbergoplossingen te gebruiken. Zoek naar rekken, bakken of blokjes waarmee u uw beddengoed en lotions kunt weergeven. Op die manier hoeven uw gasten niet door uw bezittingen te wroeten om alles te vinden wat ze nodig hebben.

Zodra u uw opslagopties hebt, onthoudt u dat hoe de items worden weergegeven net zo belangrijk is als wat er beschikbaar is. Net als bij elk ander gestileerd oppervlak, moet je je best doen om specifieke groeperingen te maken. Varieer de items in elke groep op hoogte, grootte en aantal om visuele interesse te wekken. Als het nodig is, overweeg dan om badkamerontwerpideeën op Freshome op te zoeken voor inspiratie.

Lees ook:   Kombuiskeukens: voors, tegens en tips

Laat ruimte om uit te spreiden

Modern luxe badkamerinterieur met zachte gordijnen en natuurlijk licht @try2benice / Twenty20

Deze tip gaat meer over functie dan over esthetiek, maar het is er een die uw gasten echt zullen waarderen. Wie er ook op bezoek komt, ze zullen waarschijnlijk een groot aantal eigen toiletartikelen meenemen en ze zullen ergens moeten zijn om ze te plaatsen. Zorg ervoor dat uw gastenbadkamer voldoende ruimte biedt voor uw bezoekers om zich tijdens hun verblijf te verspreiden.

Om dit te doen, moet u veel negatieve ruimte in uw ontwerp laten. Weersta de drang om je ontwerp te overbevolken met accessoires of prullaria en gebruik er alleen zoveel als je nodig hebt om de ruimte samengetrokken te laten voelen. Als u met een kleine badkamer werkt, vertrouw dan op verticale hoogte om wat extra oppervlakteruimte te bieden.

Luxe bad met natuurlijk licht uit raam en open haard @shotbycec / Twenty20

Het is begrijpelijk dat het ontwerp van de gastenbadkamer vaak de tweede prioriteit heeft naast een high-end master suite. Dat betekent echter niet dat je deze ruimte volledig moet verwaarlozen. Met slechts een paar, eenvoudige aanpassingen kunt u een ruimte creëren waar zowel jij als je gasten voor zullen vallen. Houd onze tips in gedachten en geef er je eigen draai aan om je interieur een geheel nieuwe look te geven.

Wat vind jij van onze gastenbadkamertips? Heb je er zelf een om aan de lijst toe te voegen? Deel ze met ons in de reacties hieronder.