Hedendaagse erkerideeën voor uw moderne huis

minimalistische erker

Erkers zijn om vele redenen een veelzijdige thuisupgrade. Sommige mensen beschouwen ze als traditioneel en verouderd, maar we denken dat hun vele voordelen ze het overwegen waard maken – daarom presenteren we deze hedendaagse erkerideeën.

Natuurlijk zijn er enkele nadelen aan het hebben van erkers; deze omvatten de kosten en moeilijkheid om goede raambehandelingen voor hen te vinden. Ook kan de ruimte onhandig zijn, interfereren met buitenruimtes of weinig nuttige ruimte in het raam achterlaten voor weinig anders dan potplanten.

De erkers van vandaag zijn echter om vele redenen de moeite waard om aan een ruimte toe te voegen:

  • Ze voegen extra vierkante meters (en waarde) toe aan uw huis.
  • Ze voegen licht toe aan een kamer, dankzij het panoramische glas dat de zon vanuit verschillende richtingen laat schijnen.
  • Ze kunnen openen en sluiten, waardoor ventilatie aan de ruimte wordt toegevoegd.
  • Ze kunnen veelzijdig zijn als ze goed gepland zijn. Enkele veel voorkomende erkertoepassingen zijn een ligbed, leeshoek, bank, opbergeenheid, ingebouwde rekken, eet- / keukenbanket of een combinatie hiervan.

We hebben enkele van de beste hedendaagse erkerideeën van over de hele wereld verzameld. Als u overweegt ze aan uw huis toe te voegen, zijn hier zeven elementen die u in gedachten moet houden.

Hedendaagse erker ideeën

1. Ze kunnen een dramatisch architectonisch gevoel geven aan een kamer.

Een erker kan met succes de ongewone botten en architecturale elementen van een kamer benadrukken. Bij het werken met een opvallende ruimte is het belangrijk om te overwegen hoe het erkerontwerp de ruimte zal beïnvloeden of verbeteren. Gebruik bij twijfel een gratis online ruimteplanner om verschillende opties voor de indeling van de erker te bekijken en de beste keuze voor uw ruimte te maken.

Lees ook:   6 voordelen van het hebben van een geweldig kookeiland

2. Ze kunnen het middelpunt van een kamer zijn.

De rechter erker kan het oog trekken naar zijn warme, uitnodigende hoekje. Wij mensen voelen ons aangetrokken tot coconachtige ruimtes. Om echt voort te bouwen op het focuspuntaspect van een erker, overweeg dan om rijke kleuren, textuurstoffen en veel kussens te gebruiken om loungen aan te moedigen.

3. Ze kunnen de perfecte plek zijn om opslag op te nemen.

erker opslag

Geerati / Getty Images

Gebruik de negatieve ruimte in het erkerontwerp om verborgen opslag in te bouwen. Open rekken komen vaak voor, maar het kan rommel en stof verzamelen. Laden, of kasten met deuren, voegen veel ruimte toe met behoud van een schone, overzichtelijke uitstraling.

4. Ze kunnen worden accessorized om een ruimte samen te trekken.

Gebruik kleuren, patronen en texturen die uitnodigend zijn en aansluiten bij de hele kamer. Enkele goede accessoires voor de ruimte zijn:

  • verlichting
  • Kussens
  • een worp
  • een klein dienblad
  • een bijzettafel
  • luxe raambekleding

5. Ze kunnen een minimalistische en eigentijdse sfeer hebben.

minimalistische erker

Tom Merton / Getty Images

Wanneer u een erker aan een kamer toevoegt, overweeg dan om een eenvoudig, ongecompliceerd ontwerp te gebruiken. Strakke lijnen en hoeken zijn eigentijdser en gemakkelijker om mee te werken dan sommige van de afgeronde of achthoekige erkervormen.

Houd opslag en kasten ingetogen door hardware te verbergen en Europese verborgen scharnieren te gebruiken. Kies de nieuwste stoffen en accessoires om de ruimte mooi maar spaarzaam aan te kleden.

6. Ze kunnen een comfortabele plek zijn om te loungen.

Voor het ultieme gevoel van luxe, investeer in zachte en duurzame stoffen; het schuim van de hoogste kwaliteit dat u zich kunt veroorloven voor het zitkussen; en grote, donzige ganzendons kussens. Ronde bolsters zijn een ander eigentijds element dat zorgt voor comfortabele (en ondersteunende) kussens voor uw erkerlounge.

Lees ook:   De beste deckverf van 2023

7. Ze kunnen prachtig een uitzicht laten zien.

Een plek met een prachtig uitzicht is de perfecte kandidaat voor een erker. Ze openen de ruimte in alle richtingen, dankzij de uitgestrektheid van glas. Een strategisch geplaatste erker kan uw uitzicht omlijsten zoals een prachtig frame een kunstwerk verbetert – om nog maar te zwijgen van de bonus van het hebben van een comfortabele plek om het landschap buiten te bewonderen.

Gebruik deze eigentijdse erkerideeën om een lichte, mooie ruimte te creëren. De ontwerpen van vandaag dematiseren niet langer dat je schoonheid, vorm of functie opoffert; je kunt ze allemaal hebben!