Wat te doen met een verstopt toilet, gootsteen en andere veel voorkomende loodgietersproblemen

Is er iets ergers dan een verstopt toilet? Ten eerste is er de pure paniek als je bidt dat het niet overloopt op je vloer. Dan is er de frustratie van een poging om het met succes te storten. En dit alles houdt zelfs geen rekening met het potentieel voor schaamte. Gelukkig, als je met deze situatie te maken hebt, hebben we twee stukjes goed nieuws. Ten eerste ben je niet de enige. Ten tweede hebben we tips en trucs om je te helpen.

verstopt toilet

Bescherm uw sprankelende badkamer door uw sanitairproblemen netjes af te handelen met deze gids. Beeld: Astronaut Images/Getty Images

Snelle statistieken over veelvoorkomende problemen met sanitair

Mr. Rooter Plumbing, een buurbedrijf, heeft onlangs opdracht gegeven voor een onderzoek naar deze exacte situatie – en alle andere loodgietersuitdagingen waarmee huiseigenaren en huurders worden geconfronteerd. Hier zijn enkele snelle feiten en cijfers die de studie heeft blootgelegd:

  • Bijna een op de vijf huiseigenaren heeft regelmatig te maken met een verstopt toilet
  • 15 procent van de huiseigenaren heeft onlangs tijd besteed aan het repareren van een back-up drain
  • Bijna een op de tien heeft regelmatig te maken met een verstopte gootsteen
  • 6 procent heeft een lage waterdruk
  • 4 procent heeft problemen met afvalverwijdering

Klinkt bekend? Welk loodgietersprobleem u ook teistert, u wilt het zo snel mogelijk oplossen. En vrees niet! Als u een van de 46 procent van de mensen bent die zich tot internet hebben gewend voor ondersteuning, zijn we er om u te helpen. We spraken met Mr. Rooter Plumbing om deskundige begeleiding voor u te krijgen.

Lees ook:   Hoe een gastenbadkamer te creëren die entertainment een fluitje van een cent maakt

Hoe een verstopt toilet te repareren

First things first, stap weg van het handvat! Als je blijft proberen je toilet door te spoelen als het verstopt is, blijf je achter met een puinhoop over je badkamervloer.

Pak in plaats daarvan je vertrouwde zuiger. Oh, wacht, niet die ene. Doyle James, president van Mr. Rooter Plumbing, gaf ons een spoedcursus plunjers. En leerde ons dat niet iedereen gelijk geschapen is. Het meest voorkomende type plunjer is een gootsteenzuiger, een eenvoudige platte rubberen beker die aan een handvat is bevestigd. Je toilet heeft iets extra’s nodig.

Toiletzuigers hebben een zachte rubberen flens die langs de binnenkant van de plunjerbeker loopt, waardoor ze veel effectiever zijn in het neerklappen van uw toilet. “Met het universele ontwerp van de flenszuiger kan deze ook worden gebruikt op gootsteen- en toiletklompen,” benadrukt James. “Maar gebruik niet dezelfde zuiger op beide oppervlakken! Houd één zuiger strikt voor het toilet en een andere voor vlakke oppervlakken.”

verstopt toilet - toiletboog

Je hebt een zuiger nodig die is ontworpen om goed in je toiletpot te passen. Beeld: bymuratdeniz/Getty Images

Hoe goed te duiken, zoals uitgelegd door een professional

Klaar om te duiken? Zodra u gewapend bent met uw flenszuiger, biedt James stapsgewijze begeleiding voor optimale resultaten:

  • “Neem je zuiger (zorg ervoor dat je een goede verbinding hebt met de zuiger en het toilet) en begin de duikbeweging met een goede hoeveelheid kracht erachter. Het doel is om de blokkade erdoor te drukken.
  • “Wees snel en repetitief met de dalende beweging en houd je ogen open voor beweging in het toilet, wat betekent dat de blokkade wordt doorgedrukt.
  • “Zorg ervoor dat het water leegloopt voordat je het toilet probeert door te spoelen. Giet nooit een chemische afvoerreiniger in je toilet; agressieve chemicaliën kunnen uw huid en ogen irriteren of schade aan uw sanitaire leidingen veroorzaken.
  • “Als je een verstopt toilet niet zelf kunt repareren, neem dan contact op met een professionele loodgieter voor hulp.”
Lees ook:   Hoe krijtverf te maken: alles wat u moet weten

Met het juiste gereedschap en de juiste actie heb je dat toilet in een mum van tijd leeg.

verstopt toilet 1

Loodgietersproblemen kunnen zich vrijwel overal in uw badkamer voordoen. Beeld: dit26978/Getty Images

Andere veelvoorkomende problemen met huishoudelijk sanitair oplossen

Helaas bleek uit het onderzoek van mr. Rooter Plumbing dat een verstopt toilet verre van het enige loodgietersprobleem is waarmee u te maken kunt krijgen. Gelukkig bieden ze andere tips en trucs die je kunt gebruiken.

Het opruimen van een back-up afvoer of verstopte pijp

Of je nu een afvoer hebt die langzaam beweegt of volledig verstopt is, een eenvoudig huishoudelijk artikel kan de oplossing zijn. Mr. Rooter Plumbing raadt aan om een draadjashanger te nemen en deze recht te zetten en vervolgens een kleine haak met één uiteinde te maken. Gebruik die haak om in je afvoer te vissen en trek eventuele haren of andere ophopingen op, waardoor je leidingen worden opgeruimd.

Als uw visexpeditie geen resultaten oplevert, beveelt Mr. Rooter Plumbing een natuurlijke maar effectieve manier aan om verder in uw leidingen te reiken. Meng 1/3 kopje zuiveringszout met 1/3 kopje azijn en giet het in je afvoer (wees voorbereid om snel te bewegen, want dit mengsel zal schuimen – en snel). Laat het sit zolang je kunt. Een uurtje werkt, maar overnachten is het beste. De bruisende actie helpt om eventuele smurrie in je leidingen te breken, waardoor water er vrij doorheen kan lopen.

Nog steeds stomverbaasd? Blijf lezen voor meer begeleiding bij het opruimen van uw afvoeren.

verstopt toilet - beluchter

De beluchter van uw gootsteen kan worden afgeschroefd om deze gemakkelijk schoon te maken. Beeld: PAVEL IARUNICHEV/Getty Images

De waterdruk op een gootsteen herstellen

Repareer de lage waterdruk van uw gootsteen in enkele minuten. Schroef eenvoudig de beluchter af, het kleine dopje aan het einde van het mondstuk dat voorkomt dat uw gootsteen spat. Maak het schoon, schroef het er weer op en voilà! Je zou de waterdruk moeten hebben verbeterd.

Lees ook:   Alles wat u moet weten over het gebruik van textiel in interieurontwerp

Een verstopte afvalverwijdering repareren

Het is verleidelijk om een chemische pijpreiniger door uw afvalverwijdering te laten lopen, maar het zal waarschijnlijk niet effectief zijn en kan de verwijdering zelf schaden. Haal in plaats daarvan de afvalverwijdering eraf en inspecteer deze visueel. U kunt dit doen door het eenvoudig van de basis van uw gootsteen los te schroeven. Vergeet niet om het los te koppelen van de stroom wanneer je dat doet om je handen veilig te houden!

Zodra u uw probleem hebt gevonden, verwijdert u het veilig, bevestigt u de afvalverwijdering opnieuw en test u het om te bevestigen dat u het probleem hebt gevonden en opgelost.

Kijk, je eigen loodgieter zijn hoeft geen enorme hoofdpijn of puinhoop te zijn. Dat gezegd hebbende, wees niet bang om de profs in te schakelen voor ondersteuning. Als de bovenstaande tips niet werken, kan het krijgen van een hand van een professional u veel gedoe besparen.