10 tips voor het verpakken van elektronica

verpakking elektronica

Levend in een gouden tijdperk van technologie zoals wij dat doen, is het een gegeven dat de meesten van ons een aantal of elektronische apparaten hebben om in te pakken tijdens het verplaatsen. Computers, tablets, videogamesystemen, stereoapparatuur en televisies zijn allemaal investeringen met een hoge dollar en u wilt ervoor zorgen dat die investeringen niet worden beschadigd tijdens het verplaatsen. Hier zijn 10 tips om te overwegen bij het inpakken van elektronica voor uw grote verhuizing.

1. Volg de producthandleiding

Volg het advies van fabrikanten voor het verpakken van elektronica en het opslaan ervan. Ze weten het meest over wat er nodig is om het product te beschermen. Raadpleeg de gebruikershandleiding of de website van de fabrikant voor meer informatie.

2. Bewaar dozen voor om te herverpakken

Bewaar indien mogelijk de originele dozen en verpakkingsmaterialen voor om te herpakken. Anders vindt u geen verpakkingsmaterialen die ook passen.

3. Essentiële verpakkingsmaterialen

Als de originele verpakking niet beschikbaar is, begin dan met deze essentiële zaken: stevige dozen, krantenpapier om dingen in te pakken, tape, schaar en viltstiften om elke doos te nummeren en te labelen.

4. Gebruik kleurstickers voor koorden

Wanneer u elektronica zoals computers, stereo’s en andere apparaten met talloze snoeren uit elkaar haalt, plaatst u kleine gekleurde stickers op elk snoer en dezelfde kleur sticker waar het snoer verbinding maakt met het apparaat. Dit bespaart u het gedoe om erachter te komen wat waar naartoe gaat wanneer u uw elektronica opnieuw in elkaar zet.

5. Controleer de temperatuur in opslag

Gevoelige elektronica zoals computers en tv’s moeten mogelijk worden opgeslagen in klimaatgestuurde eenheden. Vraag advies aan de fabrikant of uw opslagfaciliteit.

Lees ook:   Verhuisbedrijf Delft

6. Waardevolle voorwerpen

Om de kans op ongewenste aandacht van potentiële dieven te verkleinen, plaatst u kleine, dure items zoals stereoapparatuur, tv’s en camcorders in ongemarkeerde dozen. In uw opslagfaciliteit kunt u deze items uit het zicht naar de achterkant van de opslagruimte plaatsen.

7. Wikkel je elektronica in

Om schade veroorzaakt door stof in elektronische apparaten te minimaliseren, wikkelt u elektronica in linnen of schoon papier.

8. Gebruik verpakkingstape

Sluit dozen volledig af met verpakkingstape om het stof buiten te houden.

9. Extra bescherming

Voor verdere bescherming, bedek elektronica met bewegende pads, lakens of lichte dekens.

10. Voorraadlijst verplaatsen

Maak een lijst van de componenten in elk vak. Met een beetje geluk zet je dit allemaal weer in elkaar – zorg ervoor dat je alle onderdelen hebt voordat je begint met assembleren.

Gerelateerde artikelen:

  • 9 gemakkelijk over het hoofd geziene essentiële dingen die je nodig hebt op moving day
  • 7 tips om u te helpen lange afstanden te verplaatsen met een beperkt budget
  • 25 inpaktips voor cross country verhuizen
  • De Moving Essentials Bag: waarom je het nodig hebt en wat je moet inpakken
  • Dorm Essentials voor meisjes: de ultieme paklijst van het college
  • Hoe een flatscreen-tv te verzenden
  • 94 Moving Hacks voor snellere, gemakkelijkere, minder stressvolle bewegingen
  • Hoe snel te bewegen: 10 tips voor een last minute verhuizing
  • Slimme verpakkingstips: hoe noppenfolie te gebruiken
  • 10 handige tips voor het inpakken van boeken