Carrier Verwarming en Koeling

Draagbare HVAC-unit buiten op groen gazon

Carrier, een van de toonaangevende HVAC-systeemmerken, biedt een verscheidenheid aan verwarmings- en koelproducten. Carrier produceert units met hoogwaardige materialen en strenge kwaliteitscontrole. Hoewel de producten van het bedrijf meer kosten dan die van concurrerende merken, zijn Carrier-eenheden efficiënt en duurzaam.

Carrier’s brede selectie van producten stelt u in staat om precies te vinden wat u nodig hebt. Deze handleiding bevat informatie over Carrier verwarmings- en koelproducten, waaronder airconditioners, ovens, warmtepompen en verpakte systemen.

Belangrijkste definities

Hieronder vindt u een paar branchedefinities die u moet kennen om de efficiëntie van Carrier-producten te evalueren.

  • SEER- en EER-classificaties: De (seizoensgebonden energie-efficiëntieratio (SEER) vertegenwoordigt de efficiëntie van een AC-eenheid. De SEER-classificatie wordt berekend door het koelvermogen van de eenheid in een bepaald seizoen te delen door de energie die het in die periode gebruikt. De energie-efficiëntieverhouding (EER) geeft de efficiëntie van een eenheid aan wanneer de buitentemperaturen 95 graden Fahrenheit zijn.
  • AFUE-classificatie: De afue-beoordeling (annualized fuel utilization efficiency) laat zien hoe efficiënt een oven brandstof gebruikt. Hogere classificaties duiden op efficiëntere eenheden.
  • BTU: De Britse thermische eenheid (BTU) wordt gebruikt om thermische energie te meten. Eén BTU vertegenwoordigt de hoeveelheid warmte-energie die nodig is om een pond water op zeeniveau tot één graad Fahrenheit te verhogen. Units met meer BTU’s koelen ruimtes sneller.
  • HSPF: De heat season performance factor (HSPF) van een warmtepomp illustreert de efficiëntie. De HSPF-classificatie meet het totale verwarmingsvermogen, in BTU, vergeleken met de totale verbruikte energie, in watt. Hogere HSPF-waarden duiden op efficiëntere warmtepompen.

Draagovens

Carrier biedt gas- en olieovens aan. Deze units stralen warmte uit in de winter en kunnen in de zomer een essentieel onderdeel zijn van uw airconditioningsysteem. Een oven zorgt voor een consistente luchtcirculatie, helpt gelijkmatige temperaturen te handhaven en verlaagt de luchtvochtigheid.

Gasovens

Carrier gasovenmodellen zijn onderverdeeld in verschillende series: Infinity met Greenspeed-intelligentie, Infinity, Performance en Comfort.

Modellen in de Infinity-serie met Greenspeed intelligence bewaken de luchtvochtigheid en temperatuur binnen en buiten en regelen automatisch de werking om aan de omstandigheden te voldoen. Het 59MN7-model is de meest populaire Infinity-oven. Carrier biedt de eenheid in capaciteiten van 60.000 tot 120.000 BTU per uur en een AFUE-rating van maximaal 98,5%.

Andere Infinity-ovens zijn de modellen 59TN6, 58CVA, 58CUO en 58TN. Deze hoogrenderende gasunits bieden comfort door middel van een werking met variabele snelheid of twee snelheden. Ze kunnen samenwerken met uw AC-systeem om de luchtvochtigheid te verminderen.

Lees ook:   Alles over laminaatvloeren: inzicht in uw opties

De Performance ovens van Carrier zijn efficiënt, stil en duurzaam. Deze units zijn ideaal voor verschillende klimaten. De serie omvat verschillende multispeed modellen. De 59TP6-oven is verkrijgbaar in capaciteiten van 40.000 tot 120.000 BTU per uur en een AFUE-classificatie van maximaal 96,5%.

De Comfort-serie bestaat uit budgetvriendelijke modellen die geen concessies doen aan de prestaties. Het 59SC5-model heeft een eentraps gasklep en is verkrijgbaar in capaciteiten van 26.000 tot 140.000 BTU per uur. Dit apparaat heeft een maximale efficiëntie van 96,5% AFUE.

Olieovens

Een Carrier olieoven kan jarenlang binnencomfort leveren. Carrier biedt Performance en Comfort olie-eenheden.

Opties uit de Performance-serie omvatten stille, efficiënte en duurzame olieovens. De OVL- en OVM-ovenmodellen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en zijn Energy Star-gecertificeerd. Het OVL-model is verkrijgbaar in capaciteiten van 77.000 tot 154.000 BTU per uur en levert een maximale efficiëntie van 86,6% AFUE.

De Comfort-serie is voorzien van de OBL- en OBM-modellen, die betrouwbaar comfort bieden en tegelijkertijd de verwarmingskosten verlagen. Het OBL-model is verkrijgbaar in capaciteiten van 70.000 tot 154.000 BTU per uur en levert een efficiëntie tot 86,6% AFUE. Het apparaat heeft een blowermotor met vast toerental en geluidsreductiefuncties.

Carrier airconditioners

Carrier is een toonaangevend merk van airconditioners, met units die comfortabele koeling leveren en de energiekosten kunnen verlagen. Carrier biedt AC-eenheden in de Infinity-serie met Greenspeed-intelligentie, de Infinity-serie, de Performance-serie en de Comfort-serie.

De 24VNAO centrale AC-eenheid is de enige optie in de Infinity-serie met Greenspeed-intelligentie. Dit model biedt verfijnde koeling en consistent comfort. Met beschikbare capaciteiten tussen de twee en vijf ton heeft deze airconditioner een maximaal rendement van 20,5 SEER en werkt hij zo stil als 58 decibel.

De Infinity-serie bestaat uit vijf van de stilste en meest efficiënte modellen die Carrier produceert. Infinity-airconditioners bieden totaal huiscomfort en hebben SEER-classificaties tot 21, samen met Infinity-bediening voor verbeterd comfortbeheer.

De Performance-serie is voorzien van energiezuinige, stille en betrouwbare airconditioners. Prestatiemodellen omvatten traditionele AC-eenheden en compacte modellen die ideaal zijn voor strakke installaties. Carrier biedt de 24ACB7-eenheid aan in capaciteiten van twee tot vijf ton. Het model heeft een SEER-rating van maximaal 17 en functioneert zo stil als 72 decibel. De unit is voorzien van een tweetraps scrollcompressor, een filterdroger en een Carrier Cor thermostaat.

De Comfort-serie omvat het grootste aantal modellen. Deze economische opties bieden het hele jaar door betrouwbaar comfort. Met SEER-classificaties tot 16 kunnen Comfort-modellen de energierekening verlagen en geven ze prioriteit aan een stille werking. De 24AAA6 airconditioner is verkrijgbaar in capaciteiten van 1,5 tot 5 ton. Dit apparaat heeft energie-efficiëntiewaarden tot 16 SEER en 13 EER en werkt zo stil als 72 decibel.

Lees ook:   De beste matrassen voor zijslapers

Draagwarmtepompen

Een warmtepomp kan de luchtvochtigheid in uw huis verwarmen, koelen en regelen. Carrier biedt verschillende van deze veelzijdige units, die functioneren als airconditioners en omgekeerde werking tijdens koude maanden. Carrier categoriseert warmtepompen in dezelfde vier series.

De Infinity-serie met Greenspeed-intelligentie omvat het 25VNAO-model. Deze top-of-the-line warmtepomp biedt efficiënte verwarming en koeling voor betrouwbaar comfort. De energiezuinige unit heeft een stille werking om een rustige thuisomgeving te behouden en is verkrijgbaar in capaciteiten tussen twee en vijf ton. De warmtepomp heeft energie-efficiëntiewaarden van 20,5 SEER, 16 EER en 13 HSPF en de unit werkt zo stil als 58 decibel.

Infinity warmtepompen zijn voorzien van een intelligent communicatief systeem, stille prestaties, superieur comfort en indrukwekkende efficiëntieclassificaties. Deze Energy Star-gecertificeerde units kunnen de energiekosten verlagen zonder in te leveren op prestaties.

Modellen uit de Performance-serie leveren een betrouwbare werking, flexibiliteit en efficiëntie. De Performance 16 warmtepomp 25HCB6 is voorzien van een tweetraps scrollcompressor, een filterdroger en WeatherArmor Ultra-bescherming. Met beschikbare capaciteiten tussen twee en vijf ton levert de unit efficiënties tot 17,5 SEER, 13,3 EER en 9,5 HSPF. Dit model werkt zo stil als 70 decibel.

De Comfort-serie biedt voordelige verwarmings- en koelingsopties, met energiezuinige warmtepompen die in de zomer ontvochtiging bieden. Comfortmodellen zijn onder andere de 25HBC5, 25HCE4 en 25HCE4**C. De Comfort 15 25HBC5 warmtepomp is verkrijgbaar met capaciteiten van 1,5 tot 5 ton en heeft rendementen tot 15 SEER, 12,5 EER en 8,5 HSPF. Deze warmtepomp werkt zo stil als 69 decibel.

Carrier verpakte systemen

Carrier levert verpakte systemen die minder efficiënte airco’s en warmtepompen kunnen vervangen. Verpakte systemen zijn voorzien van meerdere componenten in één unit en zijn verkrijgbaar in modellen uit de Performance- en Comfort-serie.

De Performance-serie omvat geavanceerde verpakte systemen die energie-efficiëntie combineren met betrouwbare prestaties. Het 48VG-model is een verpakt gasoven- en airconditionersysteem. De unit is verkrijgbaar in maten van twee tot vijf ton, met een verwarmingscapaciteit van 40.000 tot 130.000 BTU per uur. Dit verpakte systeem is voorzien van een tweetraps scrollcompressor, een blowermotor met meerdere snelheden, een filterdroger en een thermostatisch expansieventiel. Met efficiëntiewaarden tot 16 SEER, 12,5 EER en 80,1% AFUE kan dit model de energiekosten verlagen. De 48VG werkt zo stil als 72 decibel.

Lees ook:   Ovenreparatie: veelvoorkomende problemen en hoe ze te repareren

Pakketsystemen uit de Comfort-serie omvatten de 50ZHC, 50ZPC, 48VL, 48VT, 50VL en 50VT. Deze budgetvriendelijke units bieden betrouwbaarheid en efficiëntie. Het Comfort 14 50ZHC verpakte warmtepompsysteem biedt stil en betaalbaar comfort. Carrier biedt de unit aan in capaciteiten tussen de twee en vijf ton. Het systeem heeft een eentraps scrollcompressor, een blowermotor met vast toerental, een volledig geïsoleerde kast en geluidsreductiefuncties. Het apparaat heeft energie-efficiëntiewaarden tot 14,5 SEER, 11,5 EER en 8 HSPF en functioneert zo stil als 73 decibel in de koelmodus.

Carrier HVAC producten prijzen

Factoren die van invloed zijn op de hvac-productprijzen van Carrier zijn onder meer de serie, grootte, type, energie-efficiëntie en functies van het model. Installatie en plaatsing hebben ook invloed op de uiteindelijke kosten. Neem contact op met een lokale HVAC-professional voor nauwkeurige prijsinformatie. U kunt de website van Carrier bezoeken voor meer informatie over prijzen, financiering en manieren om geld te besparen.

  • De 59MN7-oven kost tussen $ 4.399 en $ 7.299, inclusief installatie. De 59TP6-oven kost alleen al voor het apparaat ongeveer $ 1.650.
  • De OVL-olieoven en de OBL-olieoven kosten respectievelijk ongeveer $ 1.850 en $ 1.615.
  • De 24VNAO airconditioner verkoopt voor ongeveer $ 2.900. De 24ACB7- en 24AAA6 AC-eenheden kosten respectievelijk ongeveer $ 2.159 en $ 1.825.
  • Alleen al voor het apparaat kost de 25VNAO-warmtepomp ongeveer $ 4.940. De Performance 16 25HCB6 warmtepomp kost ongeveer $ 2.950, terwijl de Comfort 15 25HBC5 warmtepomp voor ongeveer $ 2.485 wordt verkocht.

Garanties van de vervoerder

Carrier biedt een beperkte onderdelengarantie van 10 jaar op alle Infinity-, Performance- en Comfort HVAC-producten. Om in aanmerking te komen voor de garantie, moet u uw product registreren.

Carrier beoordelingen

Om het beste HVAC-product voor uw behoeften te selecteren, moet u vertrouwd raken met de beschikbare opties. U kunt meer te weten komen over Carrier-producten door klantrecensies te lezen. Beoordelingen kunnen u helpen inzicht te krijgen in klantervaringen en de sterke en zwakke punten van elk product. U kunt Carrier productrecensies hier op Freshome lezen.

Zoek bij het lezen van beoordelingen naar informatie over de prestaties, duurzaamheid, het gebruiksgemak, de energie-efficiëntie, de capaciteit en het geluidsniveau van elk model. Als u deze functies begrijpt, kunt u een weloverwogen aankoopbeslissing nemen.