Beste huisverwarmingssystemen voor uw huis

ImagineGolf / Getty Afbeeldingen

Afhankelijk van waar u woont, zijn er hoogstwaarschijnlijk minstens een paar maanden per jaar dat het gebruik van een warmtebron in uw huis noodzakelijk is. Er zijn verschillende soorten huisverwarmingssystemen om uit te kiezen en evenveel belangrijke factoren om te overwegen bij het kiezen. Om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze voor uw huis maakt, hebben we een uitgebreide gids gemaakt over het selecteren van het beste huisverwarmingssysteem.

Beste huisverwarmingssystemen – Factoren om te overwegen

 • Kosten: Kosten zijn een factor die sterk varieert, afhankelijk van het type huisverwarmingssysteem dat is geselecteerd. Bij het overwegen van de kosten is het belangrijk om alle bijbehorende kosten van de eenheden die worden beoordeeld te begrijpen, inclusief de initiële kosten van de apparatuur en installatie en de lopende kosten in verband met het onderhoud van het besturingssysteem. We raden u aan gedetailleerde kosten van alle opties te verzamelen nadat u uw budget hebt bepaald.
 • Brandstoftype: Of u nu een systeem in een nieuw gebouwd huis plaatst of er een in een bestaand huis vervangt, het is van cruciaal belang om te weten welk brandstoftype uw huis zal bevatten, evenals de brandstofopties die beschikbaar zijn in uw regio. Sommige opties kunnen aardgas, elektrisch, propaan, stookolie, hout, kolen of zonne-energie zijn.
 • Energie-efficiëntie: We raden aan om de jaarlijkse brandstofgebruiksefficiëntieclassificatie van alle opties voor huisverwarmingssystemen te bekijken. Hoe hoger de rating, hoe energiezuiniger een systeem is. Dit is niet alleen een goede zaak voor het milieu, maar ook voor uw bankrekening.
 • Installatie: Het verkrijgen van een gerenommeerde professionele installateur is erg belangrijk om een succesvolle installatie en de juiste systeemprestaties te garanderen. Deze gids van Energy Star stelt dat ” onjuiste installatie kan de efficiëntie van het systeem met maximaal 30 procent verminderen, waardoor u meer op uw energierekeningen hoeft te betalen en mogelijk de levensduur van de apparatuur wordt verkort.”
 • Recensies van klanten: Wat zeggen anderen over de systemen die u overweegt? Zoek naar sites, zoals die onbevooroordeelde (niet gelieerd aan een thuissysteembedrijf) beoordelingen bieden.
 • Distributie: Maakt het systeem dat u overweegt gebruik van geforceerde luchtdistributie of warmwaterdistributie? Zal uw huis het ondersteunen?

De verschillende soorten huisverwarmingssystemen

In willekeurige volgorde hebben we een lijst gemaakt waarin we de top vijf beste soorten huisverwarmingssystemen vergelijken die mogelijk voor u beschikbaar zijn.

Gasoven

Aardgas is de meest gebruikte warmtebron in de Verenigde Staten, afgezien van de zuidelijke staten waar elektriciteit de meest voorkomende bron is. Zoals alle ovens gebruiken gasovens een geforceerd luchtsysteem om een huis te verwarmen. Hoewel ovens al lang bestaan, staan de nieuwere ovens bekend om hun hoge AFUE-waarden (tussen 78% en 97%) en zijn ze veel efficiënter dan vroeger.

Lees ook:   10 gezellige stoelen bij het raam en erkers met uitzicht

De meeste gasovens gebruiken hetzelfde kanaalsysteem als uw airconditioner, wat betekent dat u mogelijk zowel ruimte als geld kunt besparen. Veel gebruikers van gasovens genieten van de constante geforceerde luchtwarmte die wordt geleverd door het geforceerde luchtsysteem, met weinig onderhoud. Het is echter belangrijk om te onthouden dat elk systeem kan falen. Een gasoven heeft veel werkende delen van zijn proces om de verwarming van uw huis mogelijk te maken. Als zodanig, wanneer een gasoven defect raakt, zijn er een aantal dingen die verkeerd kunnen zijn. We raden aan om de hulp van een professional in te roepen om uw gasoven te repareren.

Waar moet u op letten bij het selecteren van een gasoven? Er zijn verschillende functie-opties om te overwegen:

  • Output met variabel toerental – sommige gasovens worden nu geleverd met een blower met variabele snelheid waarmee het apparaat automatisch de hoeveelheid warmte aanpast die het uitstraalt.
  • Ontsteking – wanneer de meeste mensen denken aan een gasoven, denken ze automatisch aan een waakvlam. In plaats van een waakvlamin bieden de meeste gasovens tegenwoordig directe, intermitterende of hete ontsteking.
  • Zoned verwarming – dit kan een optie zijn voor mensen met grotere huizen die de warmte op verschillende niveaus in verschillende delen van het huis willen regelen.

De prijs van gasovens varieert sterk van $ 1800 tot $ 6000 of meer, afhankelijk van uw huisverwarmingsbehoeften.

christopherarndt / Getty Images

Olieoven

Een olieoven zet olie om in warmte. Operationeel werkt de olieoven zeer vergelijkbaar met andere soorten ovens, behalve dat het olie gebruikt in plaats van gas of hout. Ze gebruiken ook een geforceerd luchtsysteem om de verwarmde lucht door uw huis te verspreiden. Hoewel olieovens niet zo energie-efficiënt zijn als gasovens, variëren hun AFUE-waarden meestal nog steeds tussen 80% en 90%.

In tegenstelling tot gas is de olie die wordt gebruikt in olieovens niet explosief, waardoor het een veilige verwarmingsoptie voor uw huis is. Een ander voordeel van het gebruik van oliewarmte is dat er zelden een tekort aan stookolie is en het is vrij goedkoop met 2,5 tot 5,5 keer lager dan op elektriciteit gebaseerde verwarmingsbronnen. Als de bronnen waar we onze fossiele brandstoffen vandaan halen ons echter ooit afsnijden, kunnen we tekorten en stijgende prijzen zien.

Lees ook:   Casper vs. Paarse matrassen: de complete gids

Olieovenprijzen variëren meestal van $ 500 – $ 2500 op basis van grootte, merk en efficiëntie. Dit zijn enkele belangrijke kenmerken om te overwegen bij het selecteren van een olieoven:

 • Roestvrijstalen componenten – deze zullen de levensduur van uw oven verbeteren.
 • Luchtgeveegde verbranding – maakt meer warmteoverdracht mogelijk en vereist daarom minder brandstof.
 • Verticale rookgasbuizen – deze maken het reinigen van uw oven veel gemakkelijker.

Houtoven

Afbeeldingsbron / Getty Images

Het grootste verschil tussen een houtoven en de andere soorten ovens is de bron van de warmte, hout. Houtovens kunnen zich binnen of buiten een huis bevinden en moeten worden geladen met hout om te werken. Dit type oven maakt ook gebruik van een geforceerd luchtsysteem om warmte door uw huis te verspreiden.

Van de ovenopties zijn houtovens het goedkoopst, vooral als u een betaalbare bron van hout hebt. Deze ovens creëren echter rook, as en puin dat regelmatig moet worden opgeruimd.

De kosten van houtovens variëren meestal van $ 2.000 tot $ 10.000, afhankelijk van of het een binnen- of buitenoven is en de grootte. Hier zijn enkele dingen om op te letten bij het winkelen voor een houtoven:

 • Luchtwassysteem – gebruikt verse lucht van buitenaf om de binnenkant van de oven schoner te houden.
 • Asbak – zoek naar een asbak die groot, verwijderbaar is en vanaf de voorkant van de oven opent, zodat het verwijderen van de as gemakkelijker en minder rommelig is.
 • Firebrick – dit is belangrijk vanwege de intense hitte waaraan de binnenkant van uw oven zal worden blootgesteld. Firebrick helpt het interieur te beschermen en de levensduur van de oven te verlengen.
 • EPA-gecertificeerd – ovens die EPA-gecertificeerd zijn, gebruiken minder hout en zijn energiezuiniger.

Ketel

Het basisconcept van een ketelverwarmingssysteem is dat het water verwarmt en vervolgens die warmteproductie gebruikt om uw huis te verwarmen. Maar niet alle ketels zijn gelijk gemaakt. Afhankelijk van het systeem dat u hebt geselecteerd, kan uw ketel olie, gas of elektriciteit gebruiken om de warmteproductie te starten. Ketels gebruiken stralingswarmteverdeling in tegenstelling tot geforceerde luchtwarmteverdeling.

Ketels staan erom bekend dat ze vooraf duurder zijn om te kopen en te installeren dan ovens, maar zijn meestal minder duur om te gebruiken en kunnen daarom in het algemeen minder kosten. Als u iemand bent die de voorkeur geeft aan stralingsgerichte geleidelijke verwarming in plaats van luchtbeweging, kan een ketel een goede optie zijn voor uw huis. Omdat ketels geen geforceerd luchtsysteem gebruiken, elimineren ze ook het potentiële blazen van stof en allergenen door uw hele huis. Ze zijn minder energiezuinig met standaard ketels met een afue-classificatie van 80% -85%, maar u hebt de mogelijkheid om een hoogrendementsketel aan te schaffen met AFUE-waarden tussen 90% -99%.

Lees ook:   De defining a style-serie: wat is modern boerderijontwerp?

Een standaardketel kost overal van $ 2.000 tot $ 9.000 om te kopen en te installeren, afhankelijk van welke brandstofbron en energie-efficiëntieniveau u selecteert. Hier zijn enkele dingen om op te letten bij het kopen van een ketel:

 • Elektronische ontsteking – elimineert de noodzaak van een continu waakvlammetje
 • Afgedichte verbranding – gebruikt buitenlucht om de brander van brandstof te voorzien, wat de veiligheid en betrouwbaarheid van het systeem verbetert

Warmtepomp

Gebruikelijk in het midwesten en zuiden van staten als gevolg van gematigde klimaten, gebruiken warmtepompen elektriciteit om warmte over te dragen met behulp van koelmiddel en geforceerde lucht. In plaats van lucht te verwarmen, brengen deze systemen eenvoudig lucht over van de ene locatie naar de andere. De meeste warmtepompen gebruiken tegenwoordig een luchtbron, maar er zijn ook waterbron-, geothermische en absorptieopties.

Warmtepompsystemen kunnen kanalen gebruiken of kanaalloos zijn, afhankelijk van wat u voor uw huis kiest. Warmtepompen vooraf kosten hebben de neiging om aan de duurdere kant van huisverwarmingssystemen te zijn, met eenheden en installatie variërend van $ 4.800 tot $ 10.000.  Ze kosten echter slechts een kwart van de kosten van het gebruik van veel andere huisverwarmingssystemen.

Er zijn verschillende dingen om op te letten bij het selecteren van een warmtepomp:

 • Variabele snelheid – allows u om de temperatuur op verschillende niveaus in verschillende delen van uw huis aan te passen, afhankelijk van het zoneringssysteem. Deze functie helpt ook om de elektriciteitskosten laag te houden.
 • Scrollcompressor – zorg voor warmere lucht dan standaardcompressoren met een langere levensduur en een stillere werking.
 • Desuperheater – met deze functie kan de warmtepomp water verwarmen door afvalwarmte van de warmtepomp te gebruiken en kan u geld besparen in vergelijking met een typische elektrische boiler.

Gedurende een paar maanden gedurende het hele jaar, min of meer afhankelijk van uw geografische locatie, is het verwarmen van uw huis essentieel.

Het is mogelijk dat het type verwarmingsbron voor uw woning al is bepaald. Als uw huis echter een nieuwe verwarmingsbron nodig heeft of als u een nieuw huis bouwt, heeft u veel om over na te denken.

sot / Getty Afbeeldingen