De voor- en nadelen van open en gesloten douches

glazen douche

glazen douche

Chris Ryan / Getty Images

Douches in het verleden bestonden vroeger uit slechts een douchekop in een bestaande badbehuizing en dat was het.  Tegenwoordig hebben douches een lange weg afgelegd en zijn ze gescheiden van het bad om meer ruimte, veelzijdigheid en visuele esthetiek voor uw badkamer te geven. Afgesloten douches worden door velen genoten voor het extra voordeel van meer privacy en er nog steeds stijlvol uitzien. Open douches worden steeds populairder in badkamers die voor iedereen toegankelijk moeten zijn en ze openen een kleine ruimte om groter te lijken. Hier zijn de voor- en nadelen van open en gesloten douches.

Het visueel openen van uw badkamer:

open douche

alvarez/ Getty afbeeldingen

Hoewel het douchegordijn voor velen nog steeds een haalbare optie is, zijn glazen deurbehuizingen of geen behuizing luxer geworden en genoten door veel huiseigenaren. Hier zijn de voor- en nadelen:

Afgesloten douche: VOOR: Huiseigenaren die de voorkeur geven aan een meer privé badervaring, kunnen kiezen voor de afgesloten douche. Douchewanden kunnen volledig transparant, semi-transparant of geëtst glas zijn en meer privacy bieden. TEGEN: Sommige huiseigenaren houden er niet van dat het glas nat wordt en spat met waterdruppels na elk douchegebruik. Het glas moet na elk gebruik worden gereinigd of droog worden geveegd om de opbouw van waterdruppels te voorkomen. Dit kan tijdrovend zijn, en als je hard water hebt – meer bewerkelijk dan de moeite waard.

Open douche: VOOR: De no barrier-aantrekkingskracht van open douches opent uw badkamer en kan visueel uitzicht bieden op uitgestrekte vergezichten en uitzichten buiten een raam daarbuiten. Deze moderne touch geeft het gevoel van een luxe spa of high-end hotel waar huiseigenaren van genieten. TEGEN: Veel huiseigenaren genieten niet van het open en onbeschermde gevoel van open douches. Hoewel visueel aantrekkelijk, geven sommige huiseigenaren nog steeds de voorkeur aan een visuele en fysieke barrière tussen de douche en de rest van de badkamer.

Lees ook:   4 ontwerptips van 'Queer Eye'-ster Bobby Berk

Functionaliteit voor uw douchebehoeften:

grote luxe wit marmer beklede badkamer in een duur huis met een groot ovaal bad. Op de achtergrond bevindt zich het showgebied achter een glazen scherm. Een vleugje groen, dat een beetje kleur aan de scène toevoegt, is zichtbaar door de matglazen ramen met uitzicht op een tuin. Een groot tv-scherm is vlak in de muur aan de rechterkant geïnstalleerd. Het vierkante kenmerk links van het bad zijn kasten met een uitsparing voor decoratieve items in het midden. meer verlichte uitsparingen zijn te zien in de doucheruimte.

fototroop/ Getty Images

In veel woningen is er voor beide soorten douches een zaak te maken. Veel buitendouches voor zwembaden en strandgangers garanderen een open douche en veel gastenbadkamers rechtvaardigen gesloten douches. Hier zijn de voordelen van elk:

Afgesloten douche: Vooral in gastenbaden en hoofdbadkamers is de mogelijkheid voor gasten en/of meerdere personen om de badkamer tegelijk te gebruiken een must. Gesloten douches geven deze veelzijdigheid zonder dat gebruikers zich opgedrongen voelen. Afgesloten douches bieden de gebruiker ook meer ruimte om toiletartikelen op te bergen, en gaan vaak zitten met afgesloten banken, enz…

Open douche: In buitentoepassingen bieden open douches het voordeel van in- en uitlopen zonder deuren en het gemak van snelle toegang. Veel buitenzwembaden en cabana-baden die zijn ontworpen voor toegang tot het zwembad profiteren van de open functies. Een ander bijkomend voordeel van open douches in huis is voor degenen die “zero-entry” in en uit de douche nodig hebben. Ook wel een “stoeprandloze douche” genoemd, maken open douches een rolstoel, een oudere persoon of een persoon die gemakkelijker toegang nodig heeft in en uit de mogelijkheid. (Voor toegankelijkheid zijn stoeprandloze toegangsdouches ook verkrijgbaar met glazen behuizingen, maar moeten groter worden gebouwd voor voldoende speling en mobiliteit.)

Modern interieur - badkamer in grijs en houten afwerking

Jacek Kadaj / Getty Afbeeldingen

Open en gesloten douches nemen in populariteit toe van de alles-in-één douches en badkuipen van jaren geleden. Er zijn voor- en nadelen van elk type douche, maar afhankelijk van uw levensstijl en gebruik kunt u bepalen welke geschikt is voor uw gezin. Voordat u voor een van beide stijlen kiest, kunt u overwegen een badkamershowroom te bezoeken waar u voorbeelden van elk kunt voelen voordat ze in uw huis worden opgenomen. Wat je ook kiest, het zou je jaren van voldoening en plezier moeten geven.

Lees ook:   Alles wat u moet weten over de trend van tweekleurige keukenkasten