10 eenvoudige ideeën voor zomerdecoratie

Serene zwarte vrouw in haar 30s ontspannen op dakterras, vinger opsteken om niet gestoord te worden, sereniteit, rust, vrede en stilte, ontspanning

Zomeractiviteiten kunnen je dit seizoen naar binnen en naar buiten brengen, en dat betekent dat je genoeg ruimtes hebt om te versieren. De sleutel tot een zomerse make-over is lichte stoffen, felle kleuren en zelfs een vleugje strand-geïnspireerd decor. U kunt uw huis voor het seizoen bijwerken met slechts een paar accessoires of groot worden en een prachtige buiteneetset toevoegen. De meeste zomer-geïnspireerde decors kunnen worden opgeborgen wanneer het tijd is voor herfstdecoratie. Hier zijn 10 van onze favoriete ideeën om het meeste uit je zomer thuis te halen:

1. Zomerdecoratie betekent kleurrijk buitenvermaak

Linda Raymond / Getty Afbeeldingen

We houden van zomers vermaak, vooral als het feest naar buiten gaat. Kies een comfortabele zitset buiten die gesprekken en loungen aanmoedigt. Lichte buitenkussens en plaids voor kille zomeravonden zijn een must. Als u een ruimte creëert die uw binnendecoratie verbindt met de buitenlucht, kiest u accessoires die passen in het kleurenpalet dat u al in uw huis hebt.

2. Stap over op een zomerdekbedovertrek

Peter_visual / Getty Images

Een nieuw dekbedovertrek kan je slaapkamer in een handomdraai opknappen. Zoek naar lichte stoffen zoals linnen en katoen voor comfortabel beddengoed, zelfs als het weer opwarmt. Strand-geïnspireerde patronen en kleuren (zoals blauw en aqua) zijn perfect voor zomerdecoratie. Zelfs als u geen volledig kustthema in uw huis omarmt, kunt u in elke kamer een vleugje strandstijl toevoegen wanneer u binnen uw kleurenpalet werkt.

3. Krijg een frisse stijl met macramé en ambachtelijke zomeraccessoires

Kwanchai_Khammuean / Getty Images

Misschien halen we gewoon herinneringen op aan zomerse ambachten, maar macrame en handgemaakte accessoires voelen als een perfecte pasvorm voor het seizoen. Het mengen van handgemaakte decor in natuurlijke kleuren en materialen met boho of moderne meubels creëert een ontspannen zomerstijl. Voeg zachtheid toe aan je slaapkamer of woonkamer door ingelijste kunst te vervangen door macrame en geweven wandkleden.

4. Maak van je veranda een zomerse ontmoetingsruimte

Mint Images / Getty Images

Lees ook:   Wat classificeert een huisstijl: Wat maakt een bungalow thuis?

Als het weer warmer wordt, gaan we op zoek naar een reden om buiten te zijn. Als uw huis weinig ruimte heeft, verander dan een ongebruikte veranda in een plek om te entertainen of gewoon te ontspannen. Overweeg om tuinmeubelen toe te voegen met afgeronde hoeken, natuurlijke vezels en tropische tinten om wat stoeprandaantrekkingskracht aan uw veranda toe te voegen. Door uw voordeur een kleur make-over te geven, voegt u extra stijl toe aan uw veranda en een decoratiecentrum voor uw nieuwe buitendecoratie.

5. Fleur je terras op met een binnen-/buitenkleed

Rotan bank op terras
KatarzynaBialasiewicz / Getty

We houden van binnen/ buiten tapijten voor het brengen van kleur en patroon naar buiten. Zoek naar tapijten met veel zomerse kleuren, omdat ze het beste middelpunt zijn voor uw buitendecoratieplan. Je buitenzittingen en kussens kunnen vrij neutraal zijn, dus je kunt creatief zijn bij het kiezen van je vloerkleed, kussens en accessoires. Een eenvoudige en leuke tip voor het kiezen van het beste binnen- / buitenkleed is om een paar kleuren van je zomerbloeiende bloemen in het patroon van het tapijt te matchen.

6. Voeg buitenverlichting toe voor leuke avonden

Johner Images / Getty Images

Wat leuk is zomers versieren zonder lichtslingers? Kijk naar buitenrestaurants en wijnmakerijruimtes voor inspiratie bij het verlichten van uw terras of terras. Zie lichtslingers als sfeer, in plaats van taakverlichting, zodat u precies de juiste hoeveelheid kunt toevoegen om een magische ruimte te creëren. Er is een grote selectie buitenslingers beschikbaar, inclusief kleurrijke en thematische opties, maar klassieke witte lampen passen in elke decoratiestijl.

7. Fleur je badkamer op met een vrolijk nieuw douchegordijn voor de zomer

Andreas von Einsiedel / Getty Images

Lees ook:   Omgaan met astma en allergie triggers in uw huis

Het seizoensgebonden vervangen van uw douchegordijn is zo’n eenvoudige en goedkope manier om uw badkamer voor de zomer bij te werken. Denk aan een nieuw douchegordijn met een tropisch of nautisch thema, of gewoon eentje met wat felle zomerkleuren. Goed schoongemaakt, gedroogd en opgeslagen, kunt u douchegordijnen elk seizoen in en uit draaien. Voor een extra beetje zomerse decoratiemagie, heb je één set seizoenshanddoeken die passen bij je nieuwe douchegordijn – hiermee kun je de sfeer van je badkamer bijna moeiteloos veranderen.

8. Voeg een zomers hanglicht toe

Vrouw die verlichtingsapparatuur bedient via digitale tablet thuis
Westend61 / Getty

Is er een donkere hoek in je huis die wel wat extra licht kan gebruiken? Plug-in hanglampen – ook wel “swag-verlichting” genoemd – is een vrijblijvende manier om een beetje verlichting toe te voegenatie en veel stijl naar elke kamer. Hanglampen zijn een eenvoudige manier om een leeshoek te creëren of een eetruimte in een klein huis te definiëren. Kies een luchtig ontwerp dat natuurlijk licht doorlaat, zelfs als het niet aan staat.

9. Probeer zomergeuren in huis

Melanie Hobson / EyeEm / Getty Afbeeldingen

Zomerdecoratie gaat over meer dan alleen de visuals. Tropische en citrusachtige geuren kunnen de sfeer voor de zomer in uw huis bepalen. Het geheim van het krijgen van die perfecte mix van geuren is om slechts een paar geuren voor uw huis te kiezen, allemaal in dezelfde productlijn of hetzelfde merk. Stem uw kandelaars en diffusers af op elke kamer voor een aangepaste look, zelfs met slechts één of twee geuren in uw huis.

10. Creëer een informele zithoek

puhimec / Getty Images

Lees ook:   10 verbazingwekkende moderne keukenkaststijlen

Vloerkussens zijn een essentieel (en superleuk) element van casual zomerdecoratie. Of u nu kiest voor kleurrijke vloerkussens of een groot kussen in bankstijl, zorg ervoor dat u nieuwe stoelen combineert met onopvallende tafels voor entertainment en loungen.