5 slimme manieren om die georganiseerde kelder voor te krijgen

We hopen dat je de producten die we aanbevelen leuk vindt. Voor zover u op de hoogte bent, kan Freshome een deel van de omzet verzamelen via de links op deze pagina.

Het is gemakkelijk om in een mum van tijd een rommelige kelder te krijgen. De kelder wordt meestal behandeld als een niemandsland. Het komt zelden voor dat gasten daar naartoe gaan, tenzij de kelder is ingericht met entertainmentgebieden of bars, dus het kan een handige plek zijn om dingen te gooien als je boven geen ruimte voor ze hebt. Al snel lijkt een georganiseerde kelder iets uit een verre droom.

Met een beetje tijd in de kelder en een duidelijk organisatiesysteem kunt u uw kelder echter weer georganiseerd en bruikbaar krijgen. Het schoonmaken van de kelder is een geweldig nieuwjaarsdoel. Het is een goed thuisproject voor die tijd tussen Kerstmis en Nieuwjaar wanneer veel mensen vrij hebben van school of werk. En het is in ieder geval een makkelijke manier om de koude temperaturen buiten te negeren. Dus hieronder zijn enkele idee├źn om eindelijk die georganiseerde kelder te krijgen.

Stellingsystemen voor een georganiseerde kelder

Een geweldige manier om eindelijk een georganiseerde kelder te krijgen, is door gebruik te maken van wat rekken langs de muren. Het cubby-systeem op de foto hierboven is een goed voorbeeld. Het laat zien hoe je kleur en textuur in de rekken zelf kunt opnemen.

Systemen zoals deze zijn ook geweldig om in elke kamerstijl te passen. Het neutrale wit van de planken zelf past overal in, terwijl de dozen zelf meer kunnen worden aangepast aan de stijl van uw kamer. Zoals je kunt zien, kun je ook het doosontwerp gebruiken of de planken open houden voor dingen als boeken of prullaria.

Lees ook:   DIY: Uw buitenruimte upgraden

Georganiseerde keldersecties

Artazum / Shutterstock

Visueel gescheiden gebieden

Bij het organiseren van uw kelder wilt u misschien ook nadenken over hoe verschillende gebieden samenwerken aan de algehele functionaliteit van de ruimte. Een voorbeeld is de ruimte op de foto hierboven. Er zit een interne logica in de ruimte, dankzij hoe het meubilair zit.

Je zou een soortgelijk ontwerp kunnen krijgen door een hoek van de kelder duidelijk een kinderspeelruimte te maken met een kleurrijk tapijt omringd door speelgoedbakken. Een andere hoek zou dan duidelijk een trainingsruimte kunnen zijn, waar alle trainingsapparatuur zit. Kelders hebben vaak geen scheidingswanden, dus dit is een goede manier om organisatie te geven aan een open kelderontwerp.

Georganiseerde kelder tapijt en tv

Artazum / Shutterstock

Kelder Minimalisme

Minimalisme hoeft niet alleen voor de bovenverdieping te zijn. Deze foto hierboven toont een minimalistische kelderstijl. De tv en het vloerkleed bepalen de ruimte, zonder alles rommelig te maken. Een licht kleurenschema zorgt ervoor dat de ruimte er helder en open uitziet en geeft een grimmig minimalisme. Je zou deze ruimte meer als speelruimte kunnen houden, of slechts een paar stoelen kunnen toevoegen.

Door aan je kelder te denken in termen van minimalisme en minimalistische levensstijlen, kun je misschien prioriteit geven aan wat je moet houden en wat je gemakkelijker moet weggooien. Een goede vuistregel is dat als je bent vergeten dat je iets bezat of het al een jaar niet hebt gebruikt, het rijp is om weg te gooien of te doneren.

Georganiseerde kelderwerkruimtegereedschappen

donatas1205 / Shutterstock

Georganiseerde werkstations

De kelderwerkkamer is een van de lastigste gebieden om georganiseerd te worden. Gereedschappen kunnen door elkaar lopen, koorden kunnen in de knoop raken en we hebben op de een of andere manier de neiging om te eindigen met veelvouden van hetzelfde type gereedschap.

Lees ook:   De beste deckverf van 2023

Een organisatie-eenheid zoals op de bovenstaande foto werkt goed voor het vasthouden van kleine gereedschappen waar je ze gemakkelijk kunt pakken. Het helpt ook om dingen in nette containers te houden en hangt grotere gereedschappen aan de muur voor een betere organisatie. Met een systeem als dit krijg je in een mum van tijd een georganiseerde kelder. U kunt deze laten plaatsen door een professionele aannemer of de componenten van systemen zoals deze kopen.

Georganiseerde kelder rubberen bakken

DonNichols / Getty Afbeeldingen

Plastic Bin Systeem

Een populaire manier om een georganiseerde kelder te krijgen, is door voor een vuilnisbaksysteem te gaan. De bovenstaande foto toont een veel voorkomende manier om er een te organiseren met behulp van rubberen bakken. Je kunt dit systeem gebruiken om speelgoed voor kleine kinderen, kleding, vakantiedecoratieartikelen, knutselartikelen en alle andere dingen te bevatten die de neiging hebben om in een kelder te bezaaien.

En een geweldig aspect van een afvalsysteem is dat u de grootte van de bakken die u nodig hebt, kunt aanpassen op basis van wat u opslaat. De foto hierboven laat zien hoe goed verschillende bakken passen op een unit met verstelbare plankhoogtes.

Het bereiken van een georganiseerde kelder kan aanvoelen als een ontmoedigende taak – vooral als het een tijdje geleden is dat je voor het laatst hebt schoongemaakt – maar met deze organisatorische tips kun je weer een leefbare kelder hebben. Hebben we een van uw favoriete organisatiesysteem gemists? Laat het ons hieronder weten,