Een stijlserie definiëren: Moderne kust

moderne kustinrichting

In de loop der jaren heeft kustontwerp een beetje een slechte reputatie gekregen. Deze lichte en luchtige stijl is synoniem geworden met overvolle kamers en kitscherige, gedateerde accessoires. Die veronderstelling kan echter niet verder van de waarheid zijn. In werkelijkheid is deze esthetiek het toonbeeld van simplistische elegantie. Elk detail van deze kamers is gericht op het creëren van een toevluchtsoord van de hectiek van het dagelijks leven – en wie wil dat niet? Als het goed wordt gedaan, voelen zelfs de meeste kustplaatsen actueel aan. Als je op het hek staat als het gaat om dit soort interieurs, hoor ons dan. We gaan je laten zien hoe je modern kustontwerp kunt maken zoals je het nog nooit eerder hebt gezien. Geloof ons als we zeggen dat dit niet meer het strandhuis van je oma is.

moderne kustinrichting

Boris SV / Getty Images

Kies een rustgevend kleurenpalet

Een van de beste aspecten van kustontwerp is het vermogen om je ontspannen te laten voelen. Of je nu op slechts een paar meter van de golven bent of duizend kilometer verderop, als je een van deze kamers binnenstapt, zou je het gevoel moeten hebben dat je op vakantie bent. De eenvoudigste manier om dat resultaat te bereiken, is door kleurenpsychologie in je voordeel te gebruiken. Begin met een basis van neutralen. In plaats van monochromatiek te gebruiken om een sterk contrast te creëren, richt u zich echter op het opnemen van meer gedempte tonen. Probeer zandbruine tinten, gebroken witte en zachte grijzen om een omgeving te creëren die even rustgevend als uitnodigend aanvoelt. Normaal gesproken zouden we je vertellen om je neutrale foundation te compenseren met een gedurfde pop van kleur, maar in dit geval moeten zelfs je accenttinten meer ingetogen zijn. Focus op pasteltinten die beachy connotaties hebben zoals aquamarijn en koraal.

Luxe eilandvilla met overloopzwembad bij zonsondergang met uitzicht op zee.

ShutterWorx / Getty Afbeeldingen

Blijf bij een eenvoudige lay-out

De lay-out is waar het moderne kustontwerp echt verschilt van zijn voorganger. In dit geval, in plaats van vast te houden aan de overdreven gevulde plattegronden die in het verleden populair waren, omarm je een minimalistische aanpak die een gevoel van moderne strakheid overbrengt. Om dit te doen, laat de functie van de kamer de ster zijn. Maak bij het ontwerpen van elke kamer het meubilair – of het nu een grote eettafel of een gezellige zithoek is – het middelpunt. Zorg ervoor dat je er veel negatieve ruimte omheen laat, zodat mensen zich comfortabel door de kamer kunnen bewegen. Houd er rekening mee dat, met lay-outs zoals deze, het meubilair dat u gebruikt bijzonder belangrijk is. Omdat er minder accessoires zijn om de stijlidentiteit van de ruimte naar huis te rijden, kiest u stukken die echt in overeenstemming zijn met uw kustesthetiek.

Kust boho stijl slaapkamer interieur, muur mockup, 3D render

Artjafara/ Getty afbeeldingen

Speel met veel texturen

Wat de kust betreft, het visuele gewicht — of hoe de ontwerpelementen kijken zoals ze zich voelen – is cruciaal. Naar het strand gaan is een tactiele ervaring (denk aan het graven van je tenen in het zand of het gevoel van rotsen in je hand), dus je wilt je best doen om die sensaties opnieuw te creëren met je ontwerpkeuzes. Begin met het gelaagd maken van veel verschillende texturen. Neem de foto hierboven als voorbeeld. Zie je hoe het vloerkleed eruit ziet alsof het geweven is, de houten stukken een beetje een ruwe afwerking lijken te hebben en het kleiwerk er glad uitziet? Je wilt stukken als deze kiezen, met texturen die visueel duidelijk zijn. Voeg daarnaast veel zachte elementen toe. Het doel van kustontwerp is om mensen zich comfortabel te laten voelen, dus zorg ervoor dat je veel pluche kussens, kussens en dekens toevoegt om de ruimte gastvrij te maken.

Hampton stijl woonkamer interieur, muur mockup, 3d render

Artjafara/ GEtty Afbeeldingen

Gebruik zowel moderne als traditionele accenten

De accessoires zijn waar je de laatste hand legt aan je esthetiek. In modern kustontwerp wilt u vasthouden aan minder accentstukken dan u zou gebruiken in een meer traditioneel kusthuis. Dat gezegd hebbende, wees niet bang om meer trendy stukken te mengen met een of twee statement items die de kamer doordrenken met een vleugje beachy nostalgie. Voor een voorbeeld van wat we bedoelen met ‘modern’ versus ’traditioneel’, overweeg deze foto. Traditioneel is het bord dat “strand” of items zoals zandeuros of drijfhoutambachten verkondigt. Moderne stukken daarentegen omvatten het chevronpatroon, decoratieve lantaarns en shiplap dècor.

Lees ook:   30 Beste ontwerpideeën voor kleine appartementen ooit gepresenteerd op Freshome

De laatste jaren lijken kuststijlen uit de gratie te zijn geraakt. We zijn hier echter om je te vertellen dat je de zee-look nog niet moet afschrijven. Weg zijn de overvolle en over-accessorized kamers die je geheugenbanken kunnen vullen. Tegenwoordig brengt modern kustontwerp ingetogen comfort in de 21e eeuw. Gebruik deze tips om je interieur een beachy stijl te geven die aanvoeltongetwijfeld actueel. Wat vind je van modern kustontwerp? Ga je dit uitproberen in je interieur? Deel je mening met ons in de reacties hieronder.