5 manieren om de mixed metallics look in de badkamer te krijgen

Deze foto toont een moderne badkamer met geheel nieuwe witte verf en nieuwe marmeren tegels.

Deze foto toont een moderne badkamer met geheel nieuwe witte verf en nieuwe marmeren tegels.

Mark Lopez / Getty Afbeeldingen

Mixed metallics is een enorme trend die de designwereld stormenderhand heeft veroverd. Ooit zou het taboe zijn om metalen texturen in een ruimte te mengen – te veel botsen. Maar tegenwoordig creëert het doelbewust mengen van metallics een gevoel van contrast en visuele interesse. En er is geen betere manier om die kunstzinnige, strakke en stijlvolle look te krijgen dan in de badkamer. Met al die armaturen in de ruimte, is het een geweldige manier om gemengde metallics uit te proberen. Blijf lezen om te leren hoe.

Luxe witte badkamer met bad en tegel, Settlers Inn, Hawley, Poconos Region, Pennsylvania, VS

Jon Lovette / Getty Afbeeldingen

Goud en zilver gaan goed samen

Het combineren van goud en zilver zal je niet verkeerd sturen. Als de twee meest populaire metallic tinten kunnen ze op zo’n manier worden gecombineerd dat ze elkaar daadwerkelijk in evenwicht houden. Het koele zilver en warme goud voegt een stijlvol contrast toe aan uw badkamer.

De foto hierboven toont een interessante organisatie: goud bovenop de kamer tegen de zwarte muur, met zilveren armaturen aan de onderkant tegen de achtergrond van de witte tegels. Het goud knalt tegen de zwarte muur en het zilver concurreert niet met de witte achtergrond. Door goud en zilver op zo’n manier te combineren, blijft de ruimte er ook chaotisch uitzien.

badkamermeubels 3d render

kertlis / Getty Afbeeldingen

Voeg brons toe voor nog een vleugje kleur

Je bent ook niet beperkt tot slechts twee opties. Het bovenstaande ontwerp combineert gouden verlichtingsarmaturen, zilveren kranen en bronzen kastdeurgrepen. Deze ruimte laat zien hoe elke combinatie van gemengde metallics werkt, zolang u een bepaalde hoeveelheid organisatie gebruikt. Deze kamer heeft een gouden thema aan de bovenkant, een zilveren tint in het midden en brons op de kasten aan de onderkant. Het verloopt logischerwijs in goud-zilver-brons, zoals awardmetalen. De lichte kleuring van de kamer zelf helpt ook de metalen stukken te knallen.

Mooie gerenoveerde gastenbadkamer in een condominium

TerryJ / Getty Afbeeldingen

Subtiele tinten trekken de kamer samen

De foto hierboven laat zien hoe je metallics op een minder gelaagde manier kunt combineren. De warmgouden kastgrepen passen goed bij de warme houtkleuring. Ondertussen past de koele gepolijste nikkelachtige kraan mooi bij het witte marmer. Felchroomarmaturen zitten aan weerszijden van een lichtgouden spiegelframe.

Lees ook:   Beste huisverwarmingssystemen voor uw huis

Het spiegelframe is het element dat de diepgouden kastgrepen en zilverachtige armaturen in één samenhangende look trekt, omdat het als een middenweg tussen de twee tinten staat. Dit is een geweldig idee voor gemengde metallics-ontwerpen waarbij contrast in de metalen armaturen niet het middelpunt is.

3D-render van luxe badkamer

Explora_2005 / Getty Images

Armaturen en metalen beeldhouwwerken dragen bij aan de gemengde metallics-look

Als je je badkamer niet opnieuw wilt inrichten, is een eenvoudige manier om deze look te krijgen, wat metalen beeldhouwwerk aan je badkamer toe te voegen. De foto hierboven laat zien hoe metalen bladgoud beelden contrast toevoegen aan de zilverachtige kraanarmaturen in de kamer. Je hoeft je ook niet beperkt te voelen tot zilver en goud; een koperen beeld zou een kleurrijk accent kunnen creëren tegen zilverachtige armaturen.

Het mooie van metallics is dat alle soorten samen kunnen gaan als je een lichte aanraking gebruikt, waarbij je één tint gebruikt om een meer dominante tint te accentueren. En het toevoegen van metalen beeldhouwwerk is een solide manier om dat te doen. Om deze look te bereiken zonder een fortuin uit te geven aan massief gouden beelden, investeert u in een metallic spuitverf die bestand is tegen vocht en spuit u een goedkoper beeld of accentstuk.

Een eigentijds modern badkamerontwerp. met een bad met glazen douchecabine, toilet en zijn en haar dubbele wastafel.

YinYang / Getty Afbeeldingen

Donkere otlines en heldere kraanarmaturen zorgen voor contrast

Een manier om gemengde metallics in de badkamer te combineren, is door donker en licht te combineren. Donkere smeedijzeren kastgrepen combineren goed met een heldere zilverachtige kleur zoals chroom op de kraanarmaturen.

Wat deze stijl echter doet werken, is de organisatie: het chroom op de kranen knalt als een accent tegen de rest van de smeedijzeren armaturen. De witte kasten tonen ook de donkere deurklinken.

Lees ook:   6 Gezondheidsvoordelen van een schoon huis

Hoe heb je gemengde metallics in je badkamer gebruikt? We horen het graag in de comments.