De 10 coolste kleine studio’s die we ooit hebben gezien

studio appartement

studio appartement

Eric Audras / Getty Images

Het leven in een klein appartement wordt steeds beter en we hebben een verzameling van 10 kleine studio’s om onze claim te ondersteunen. Ze zijn allemaal minder dan 350 vierkante voet, maar met hoge plafonds die het mogelijk maken om naar boven te bouwen in plaats van naar buiten, hebben deze kleine woonruimtes voldoende functies en functionaliteit om je klein te laten leven en stijlvol. Ze zijn modern, minimalistisch en misschien zelfs koeler dan grote, chique huizen. U bent de rechter.

1. Abbeville studio’s

Dit kleine studioproject met 20 eenheden in het Verenigd Koninkrijk beschikt over ruimtes gecentreerd rond een slimme, slanke boekenkast als een roomdivider. Het scheidt de slaapkamer van de bank en de keuken, terwijl het middenpaneel draait om de flatscreen-tv aan weerszijden weer te geven.

2. Achille studio project

Batiik Studio, een Frans ontwerpbureau, heeft een ruimte van 320 vierkante voet omgebouwd tot een chique, kleine studio voor ongeveer $ 40.000. Veel opbergruimte is verborgen onder de trap en in de kastunit, ingebouwd in de zwarte doos naast de badkamer.

3. Chelsea kleine studio

Architect Rick Joy creëerde een sexy New Yorkse studio waar het bed kan worden afgesloten met linnen gordijnen. Hoewel de ruimte klein is, zijn de afwerkingen van de hoogste kwaliteit, waardoor de kleine studio een luxe uitstraling krijgt.

4. Taipei kleine studio

Deze studio van 345 vierkante voet is gemaakt door Cloud Pen Studio. Het slaapgedeelte is van de rest van de ruimte gescheiden door een kast/boekenkast. Geïntegreerde verlichting, hoge glansvloeren en roestvrijstalen apparaten creëren een lichte en reflecterende ruimte.

Lees ook:   11 slimme manieren om de ruimte in elke kamer van uw huis te maximaliseren

5. 312 vierkante voet in Polen

Architect Ewa Cherny bouwde een geweldig klein studio-appartement in Wroclaw, Polen. De coolste functie is de boekenkast, die ook dienst doet als trap naar de slaapzolder. De lichte, luchtige ruimte benadrukt een scherpe combinatie van natuurlijke houttinten, wit en zwart.

Interieur inrichting inrichting van luxe studio appartement slaapkamer met tweepersoonsbed en keuken

PaulVinten / Getty Afbeeldingen

6. Zoku Hotel Amsterdam – Amsterdam

Concrete Architectural Associates ontwierp deze ruimte voor de zoku Amsterdam long-stay residentie. De loft van 269 vierkante meter hierboven heeft een flexibele plattegrond en een slaapruimte bedekt met latten, voor privacy.

7. Een klein liefdesnest voor 2

Ontworpen voor een stel en gevestigd in Moskou, Rusland, slaagde architecten Ruetemple erin om veel opberghoeken in de kleine ruimte te plaatsen.

8. Opgehangen in de lucht

Deze Londense studio beschikt over een van de coolste bedideeën ooit: een zwevende slaapkamer die net onder het dakraam van de studio hangt. Nog koeler, het dakraam opent op het dak om buiten te slapen.

9. Pod chic

Het kan op slechts 320 vierkante voet komen, maar het is groot in stijl. De modulaire inrichting is elegant en de slim ontworpen centrale pod dient als slaapkamer aan de ene kant en keuken aan de andere kant.

10. Industrieel, maar toch gepolijst

Interieurontwerpster Tatyana Bobyleva heeft een kleine, rauwe ruimte omgebouwd tot een elegante studio die een mix is van Oostenrijkse skihutstijl en industrieel ontwerp. Omdat de ruimte klein is, kan de ontwerper uitgeven aan hoogwaardige afwerkingen en meubels voor kwaliteit boven kwantiteit. Deze 10 kleine studio’s bieden tal van ideeën over hoe je in een kleinere ruimte kunt leven zonder stijl of comfort op te offeren. Welke is jouw favoriet?

Lees ook:   Moet u een interieurontwerper inhuren? Stel jezelf deze vragen voordat je de sprong waagt